Søk i Aktiv i Oslo

Serveringsstedene Oslofolket savner mest

Det er lagt opp til pils, skjenking og servering i Oslo fom 27. mai

Serveringssteder i Oslo

Våren har omfavnet hovedstaden! På denne tiden for to år siden var restauranter i Oslo og byens serveringssteder fulle av folk. Flere har huffet og knuffet over lange køer og ventetid for å i det hele tatt få et bord, men nå savner vi den samme folkemengden. Vi savner servering i Oslo. Vi savner konserter, musikk og god stemning i Oslos uteliv. Vi savner ansikter, mennesker, kjente og ukjente. Vi savner en normal hverdag, men det langtekkelige savnet er ved veis ende. 20.mai skal neste steg av gjenåpningsplanen vurderes, og vi skimter lyset i enden av tunnelen rundt 27.mai. (Vi krysser fingrene).

Disse stedene er dypt savnet

Alle har sitt favorittsted, som alle steder har sine stamkunder. Det føles litt ut som svunnen fortid da vi spontant eller planlagt kunne sette oss ned, ta tak i en fysisk meny og få hyggelig servering i Oslo.

Serveringsstedene savner folket like mye som folket savner dem. Dog er det 10 serveringssteder (i helt tilfeldig rekkefølge) som trumfer topplistene over hvor folk flest vil dra når det åpner igjen. PS: husk å book bord i forveien – oslofolket er sultne på mer enn servering – nemlig sosiale sammenkomster. 

KULLT

Med Nordens største kullgrill – innendørs – er det både begivenhetsrikt og spennende å være på KULLT. Dette er venners og kollegaers favoritt, og det finnes ingen tvil om at kombinasjonen av kvalitetsrike råvarer, kjøtt fra in-house modningsskap, rikt utvalg av mat og drikke, spill og moro, samt øl fra deres eget bryggeri, Amundsen bryggeri, har gjort KULLT til et trekkplaster i Oslo. Senk skuldrene, nyt og len dere tilbake i rustikke omgivelser – atmosfæren er lun og innbydende. KULLT er definitivt høyt på listen over de hotteste serveringsstedene i Oslo.  

Kullt Oslo

SALT

SALT har alt. Ikke bare rimer det – det er sant. Det startet som et kunstprosjekt og ble etterhvert kjent for både badstuer, utekino, kulturscene og kaldtvannskulper, men det stopper ikke der. På SALT finner du beduintelt med vannpiper, kafé, bar og nynorskbibliotek, åtte matvogner med hvert sitt matkonsept, to isboder og et marked for håndverkskunst. Det er en fryd! En sann fryd langs langkaia, også kjent som havnepromenaden. Med Oslofjorden som nabo og den beste utsikten over Operaen, er det ikke en ting du mangler på SALT. Her kan du sette av flere timer uten å gå lei. Forresten, pils og reinsdyrkebab er en killer kombo!

SALT Oslo

Lekter’n

Hele Oslos sommerfavoritt flyter på vannet langs Aker Brygge. Her kjenner du på duften av sjømat, grill og Oslofjorden i et og samme drag. At Lekter’n har Oslos beste beliggenhet er det ingen tvil om; Lekter’n er både Kongen og Dronninga av Aker Brygge! Livlig, hyggelig, idyllisk og begivenhetsrikt er bare fire av mange beskrivende ord. Restauranten har en noe helt særegent over seg, en egen stemning- og trivselsfaktor du ikke finner noe annet i sted i Oslo. Hva er vel bedre enn utendørs hygge omringet av bølgesus, gode venner og urbant liv? Terningkast 6!

Lektern i Oslo

Olivia Aker Brygge

Forbered deg på steinovnsmagi uten sidestykke. Her får du pizza i alle slags varianter, pizza du sent vil glemme, og mest sannsynlig dra tilbake til for å oppleve en gang til. Det hviler en nydelig varme over hele stedet, spesielt da restauranten har en av Aker Brygges aller beste beliggenheter – hvor utsikten fra uteserveringen strekker seg hele veien til Akershus Festning, over Oslofjorden og langs brygga mot Tjuvholmen. Olivia er et italiensk pizza-himmelrike, (og enda bedre blir det med et glass rødt eller en iskald øl). 

Olivia Aker Brygge

Restaurant Fjord

Kast loss og tre inn i dette maritime eventyret. En kort spasertur fra Nationaltheatret finner du havets himmel på en tallerken – dandert med deilig sjømat som virkelig smelter på tungen. Nyt, smak, lukt og len dere tilbake i en eksklusiv, liten og intim restaurant, og se det åpne og aktive kjøkkenet kokkelere med lidenskap for delikatesser fra havet. Her er du garantert en “gosh, det var godt!”-opplevelse, omfavnet av interiør som behager ethvert øye.

Restaurant Fjord romantiske ting å gjøre i oslo

Beer Palace

Beer Palace, navnet sier det selv, det er et øl-palass. Med et av byens største øltilbud får du upåklagelig service god hjelp og til å finne «din nye favoritt». Her får dy servert mer enn en pils, du får servert en ny flytende opplevelse. Beer Palace serverer ikke mat, men fortvil ikke, Burger Joint leverer til ølpalasset og maten kan nytes der (og ja, burgeren er både saftig og rågod!) I 2.etg kan dere leke dere med både dart, shuffleboard og fotballkamper på skjermene. Stedet er like perfekt for vennegjenger og fredagspils med kollegaer, som det er for å bryte isen under første date. 

Beer Palace Oslo

Louise Restaurant og bar

La interiørets paradis ønske deg velkommen inn til Louise – en vakker og velkjent “dame” på Aker Brygge. Har du ikke vært her enda? Da har du gått glipp av noe, men en ting er sikkert – du har virkelig noe å se frem til. Her begynner vannet i munnen å renne så raskt du tar fatt i menyen. For hvert steg på veien, gjennom enhver delikatesse, venter det kulinariske opplevelser. Med utsikt over Oslofjorden og Akershus Festning, kombinert med enestående (wow-faktor) mat – ligger Louise tilrettelagt for triumf. 

Louise Restaurant og bar romantisk ting å gjøre i Oslo

Cafe Skansen

Altså, for et sted. Cafe Skansen er viden kjent for å være Oslos hyggeligste uteservering – og det med all sin rett. Her ligger trivselsfaktoren helt på toppen. På hjørnet av Christiania Torv, med utsikt over Kontraskjæret og Akershus Festning, finner du denne vakre, gylne perlen. Med store og frodige trær som kronjuveler i “hagen”, kaster de velkomne skygger over uteplassen under sommerens varme dager. Her vil du bare bli sittende, rett og slett. Det er ikke uvanlig å bli sittende så lenge at du rekker å bli sulten igjen, og derfor får smakt på flere av de nydelig rettene Cafe Skansen serverer. 

Cafe Skansen Oslo

Teatro Terrasse

Før noe annet, her får du et bredt utvalg av deilig vin – på glass! Legg til de usedvanlig kreative pizza-presentasjonene, som minner om et kunstverk laget med sjel og kjærleik, rundet av med hjemmelaget sorbet, og smaker du ikke finner andre steder i Oslo – er Teatro Terrasse en innertier så det suser etter. For ikke å glemme restaurantens ekstravagante interiør, med en nydelig dose bling og eksklusivitet, kombinert med avslappende lounge-feeling, er det hele duket for et ønske om gjentagelse når siste slurk og bit er tatt.

Teatro Terrasse Oslo

Restaurant Eik 

Hvor er Michelinstjerna? Restaurant Eik er mer enn et måltid, det er en kulinarisk, gastronomisk og eventyrlig opplevelse. Restauranten er som en egen liten matverden – fullspekket av overraskelser. Kjente og ukjente smaker harmonerer i sensasjonelle smaksopplevelse du sent til aldri vil glemme, og med tilhørende vinmeny som akkompagnerer hver rett på absolutt beste måte, er enhver serving suksessoppskrifter fra ende til annen. Når du først har besøkt Restaurant Eik, vil det bli snakket om helt til du besøker restauranten igjen. 

Restaurant Eik Oslo

Da er det bare å glede seg til servering i Oslo! Vil du ta en titt på flere serveringssteder og restauranter i Oslo? Da finner du servering i Oslo blant byens aller beste restauranter her, og barer her.