Søk i Aktiv i Oslo

Kor i Oslo – her finner du oversikt over ulike kor i både Oslo og Akershus

Det er svært mange kor Oslo og Akershus. Vi har prøvd å dele inne korene litt etter type, så det skal blir lettere å finne frem til den typen sangkor du søker, enten det er et skolekor, et barnekor, et kirkekor, et kammerkor eller et rytmisk kor.

Kor for alle!

Nivået og ambisjonene varierer fra kor til kor, men for å få oversikt over hva som kreves for at du skal kunne være med, må du ta kontakt med det enkelte kor. Uansett sjanger eller nivå du vil starte på finnes det et kor i Oslo for deg.

På Aktiv i Oslo finner du også mange gode kor som annonserer etter oppdrag og nye sangere.

Rytmisk kor!

Dette er en voksende sjanger i Norge, foreløpig ikke så stor i Norge, men i våre naboland, Danmark og Sverige, er det veldig populært. Ønsker du å synge rytmisk, jazz eller pop finner du et kor her. Rytmisk kor er groovy og underholdende, og midt i blinken for mange arrangementer!

Jentekor – guttekor

Mange kor er delt inn etter kjønn. Det er jentekor og guttekor, mannskor og damekor, men mange kor er også såkalte blandede.

Mange av guttekorene i Norge er ganske berømte, som Sølvguttene, Nidarosdomens Guttekor og så videre. Berømt er også mannskoret, Berlevåg Mannsang Forening, ikke minst. Jentekor og damekor ser ofte ut til å komme i skyggen. Det er det ingen grunn til.

Vi i Aktiv i Oslo vil slå et lite slag for jentekor som burde få en større del av rampelyset. Her i landet har vi blant annet et jentekor av ypperste klasse, Det Norske Jentekor. I 1999 vant jentene i koret en internasjonal konkurranse i Wales.

Vil du bli bedre til å synge? Her finner du ulike sanglærere.