Kor i Oslo - Finn et kor i Oslo eller Akershus som passer for deg.

kor i oslo

Kor i Oslo – her finner du oversikt over ulike kor i både Oslo og Akershus.

Det er svært mange kor Oslo og Akershus. Vi har prøvd å dele inne korene litt etter type, så det skal blir lettere å finne frem til den typen sangkor du søker, enten det er et skolekor, et barnekor, et kirkekor eller et kammerkor…

Kor for alle!

Nivået og ambisjonene varierer mye fra kor til kor, men for å få oversikt over hva som kreves for at du skal kunne være med må du ta kontakt med det enkelte kor. Uansett hvilken sjanger du eller nivå du vil starte på skal det finnes et kor Oslo for deg.

Jentekor – guttekor

Mange kor er delt inn etter kjønn, det er jentekor og guttekor, mannskor og damekor, men mange kor er også såkalte blannede.

Mange av guttekorene i Norge er ganske berømte, jeg tenker på Sølvguttene, Nidarosdomens Guttekor og så videre. Berømt er også mannskoret, Berlevåg Mannsang Forening, ikke minst. Jentekor og damekor ser ofte ut til å komme i skyggen. Det er det ingen grunn til.

Vi i Aktiv I Oslo vil slå et lite slag for jentekorene, som vi synes burde få en større del av rampelyset. Vi har blant annet et jentekor av ypperste klasse her i landet, det er Det Norske Jentekor – på bildet over – som er et kor i verdensklasse. i 1999 vant jentene i koret en internasjonal konkurranse i Wales.

Vil du bli bedre til å synge? Her finner du ulike sanglærere.