Søk i Aktiv i Oslo

Spa i Oslo – Unn deg en dag med velvære

Her finner du de beste spaene i Oslo

Lengter du også etter følelsen av indre ro, hvile og avslapning? Byens beste svar på det finner du på et spa i Oslo, her finner du også Nordens største spa-anlegg, The Well.

De ulike velværestedene imøtekommer en rekke ulike priser på forskjellige varme og kalde behandlinger – alt etter hva du trenger og ønsker deg. 

Det er kjent at spabehandlinger øker blodsirkulasjonen i kroppen, hvilket igjen øker opptak av næringsstoffer og oksygen. Dette øker følelsen av personlig velvære og får deg til å føle deg bedre.

Hva betyr ordet «spa»?

For de aller fleste betyr det sjarmerende og beroligende omgivelser som gjør det mulig å sjekke ut fra hverdagens kjas og mas. Men hvor kommer ordet spa fra? Det hevdes å komme fra “salus per aqua” og “sanitas per aquam” som betyr “helse gjennom vann”.

Badeanstalter har gjennom verdenshistorien blitt omtalt som naturlig medisin. Etter Romerrikets fall forsvant de fleste anstaltene, men rundt 1500-1600-tallet ble lokale varmekilder gjenoppdaget. Da dukket badesteder, kurbad og badeanstalter opp igjen og folk strømmet til for de helsefremkallende effektene.

5 helsemessige grunner til å besøke et spa:

  • Det er helsefremkallende og forskning viser at regelmessig bruk av sauna og dampbad styrker immunforsvaret
  • Jevnlig bruk av sauna og dampbad renser porene, øker blodsirkulasjonen og kan gjøre mirakler for kroppen og huden din 
  • Varme gir velvære og kan bidra til at du slapper av på en bedre måte, som igjen kan påvirke mental helse
  • Sauna kan lette spenningshodepine forårsaket av stress og badstubad kan redusere risikoen for hjerteinfarkt med så mye som 63%, ifølge en finsk studie
  • Studier viser at regelmessige og hyppige badstueøkter betydelig kan redusere risikoen for hjerneslag, samt redusere risiko for utvikle demens og Alzheimers, ifølge samme finsk studie som nevnt over

Ta deg en pause fra hverdagen med spa i Oslo

Tid til selvpleie er balsam for både kropp, sjel, hjerte og sinn. På spa får du muligheten til å virkelig senke skuldrene og glemme livet utenfor for en stund. Du står i fokus, både i deg selv og for alle de ansatte som velkommer deg inn. Når du roer ned kroppen med spa og kroppspleie vil du kjenne at energien kommer tilbake ettersom du får renset kroppen fra innsiden og ut samtidig som du er beroliget og ivaretatt. 

Ulike typer spa

Det finnes flere forskjellige typer spa i Oslo sentrum. Blant annet finner du resortspa, dagspa, helsespa, medisinsk spa, kildevannsspa og cruisespa. Flere tilbyr også massasjebehandlinger. I listen nedenfor de ulike typene spa i Oslo inkludert slik at du kan få en enkel oversikt og finne det du leter etter. 

Floating har de siste blitt svært populær behandlingsmetode for å finne roen. 

Drøm deg bort og finn ditt neste spa i Oslo her. Du kan kontakte spaet direkte fra denne nettsiden, sende spaet en e-post eller ringe på oppgitt telefonnummer. 

Her kan du også se oversikt over steder som tilbyr hudpleie i Oslo.