Personvern Aktiv I Oslo - Aktiv I Oslo.no

Personvernerklæring Aktiv I Oslo (AIO)

AIO er opptatt av at du som bruker av vårt produkt forstår hvordan vi håndterer data vi samler inn om deg.

Denne personvernerklæringen forklarer hvilken data vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva formålet for datainnsamlingen er. Behandling av personopplysninger reguleres av personopplysningsloven. Loven finner du her.

Innsyn, retting eller sletting av personopplysninger

Dersom AIO behandler personopplysninger om deg, har du rett til å be oss om innsyn i personopplysningene som Aktiv i Oslo er behandlingsansvarlig for. Du kan også be om retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Forespørsler som nevnt ovenfor sendes til post@aktivioslo.no

Registrering av personinfo

På AIO sine sider samles det personopplysninger gjennom ulike skjemaer. Dette gjelder skjema der du ønsker å sende en melding til en av våre samarbeidspartnere, du ønsker å registrere et arrangement i «hva skjer» kalenderen vår, kjøpe billetter eller bestille en tjeneste. Du kan også få spørsmål om å dele opplysninger når du deltar i en konkurranse. Vi spør om opplysningene slik at vi kan levere den bestilte tjenesten, svare på spørsmål, eller ta kontakt med personen.

Når du benytter deg av skjemaene godtar du at vi samler inn disse opplysningene. Det er frivillig for brukere av www.aktivioslo.no å benytte seg av skjemaene på nettsiden. Når du benytter deg av disse, godkjenner du at vi, eller de du sender melding til kan ta kontakt med deg.

Lagring

Andre besøkende på AIO sine sider har ikke tilgang på de personopplysningene som registreres gjennom skjemaer. Opplysningene deles ikke med tredjepart med mindre dette er nødvendig for å levere tjenesten som er bestilt.

Informasjonskapsler (cookies)

En cookie er en informasjonskapsel som legges på enheten din, når du besøker www.aktivioslo.no. Filen kan ikke spre virus eller andre skadelige programmer. Cookies brukes for å lagre midlertidig informasjon om bruk av et nettsted. Som for eksempel å huske brukerinnstillinger, hvilke sider du har besøkt på nettstedet, at man er innlogget osv.

Vi benytter oss av slike informasjonskapsler (cookies) på dette nettstedet. Dette er en generell info om informasjonskapsler dette nettstedet bruker, hvilke opplysninger som blir behandlet, formålet med behandlingen og hvem som behandler opplysningene.

Google Analytics

Dette er et svært vanlig analyseverktøy for å analysere brukeroppførsel på et nettsted. Google Analytics er en tjeneste fra Google som gjør det mulig se antall besøkende, sidevisninger, trafikk-kilder, lengde på besøk, geografisk lokasjon og mye mer. For å lagre informasjon om bruksmønstre og de besøkende, benytter Google Analytics seks forskjellige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene er:

_utma Skiller brukere og brukersesjoner. Lagres i 2 år fra siste besøk.

_utmb Bestemmer ny brukersesjon/besøk. Lagres i 30 min fra siste besøk.

_utmc Interoperabilitet med urchin.js sammen med __utmb. Lagres til nettleseren lukkes.

_utmz Lagrer trafikkilden eller kampanjen som forklarer hvordan brukeren nådde siden. Lagres i 6 måneder fra siste besøk.

_utmv Benyttes for å lagre data på besøks-nivå. Lages når tjenesten benytter _setCustomVar-metoden. Lagres i 2 år fra siste besøk.

__ga brukes til å skille brukere, cookien settes første gang en bruker besøker nettstedet. Lagres i 2 år fra siste besøk.

Det er fullt mulig å skru av informasjonskapsler i din nettleser Men du kan da oppleve at en del nettsider ikke vil fungere optimalt.

Du kan lese om hvordan du gjør innstillinger knyttet til informasjonskapsler på nettlesernes egne sider:

Du kan slette informasjonskapsler

Du kan slette informasjonskapsler fra innstillingene i nettleseren din. Hvis du ikke endrer innstillingene til å ikke tillate informasjonskapsler, vil de opprettes igjen neste gang du går inn på et nettsted som benytter dette.

Til statistikk og å forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle nettstedene våre.

Til å personalisere tjenester – tjenester spesielt tilpasset deg

Vi ønsker å gi deg muligheten til å få skreddersydd innhold og tilpasninger. Dette gjør vi ved å bruke data om din brukeratferd, dine preferanser eller annen tilgjengelig informasjon. Dette kan fortelle oss noe om dine behov og ønsker, slik at vi eksempelvis kan gi deg anbefalinger om innhold eller tjenester basert på det du har lest eller kjøpt. Vi kan også gi anbefalinger basert på hva andre brukere med lignende bruksmønster som deg har lest.

Informasjon om markedsføring i e-post og sms

Om du har et aktivt kundeforhold til AIO, vil vi kunne sende deg e-post eller andre elektroniske kommunikasjonsmetoder innenfor rammene av markedsføringsloven. Har du ikke et aktivt kundeforhold til oss, vil vi bare sende deg informasjon om du har gitt oss et eksplisitt og informert samtykke.

Hvordan blir disse opplysningene delt?

De som har tilgang til opplysningene som samles inn gjennom cookies er:

  • Eier
  • Daglig Leder
  • Webredaktør
  • Key Account managers

Personopplysninger sendt via skjemaer på nettsiden

Når du ønsker å benytte et skjema for å ta kontakt med en tredjepart, blir informasjonen registrert både hos AIO og tredjeparten du vil komme i kontakt med. Dette for at vi skal kunne se hvor mange som bruker skjemaet. Våre samarbeidspartnere som mottar opplysningene gjennom skjemaene, kan bruke disse til å formidle målrettet innhold og/eller tilbud gjennom sine tjenester.

Vær oppmerksom på at våre nettsider kan inneholde lenker/pekere til andre nettsider som ikke eies/kontrolleres av AIO. Vi bærer ikke ansvar for måten personvernet praktiseres på slike nettsider.

Dersom du mener AIO ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personvernlovgivningen, har du rett til å sende klage til Datatilsynet som tilsynsmyndighet.