Svømmehaller Oslo - I vår oversikt finner du svømmehallen nær deg.

Svømmehaller Oslo – finn din svømmehall

Leter du etter et svømmebasseng eller et barnebasseng?

Det skulle ha vært mange flere bad, svømmehaller og utendørs badebassenger i Oslo og Akershus, det er sikkert. Men vi har da noen. Kanskje det er flere enn du tror!

Lengre ned på denne siden finner du i alle svømmehaller Oslo og Akershus som er åpne for publikum. Med «åpne for publikum» mener vi mer eller mindre åpne. Noen steder må du løse medlemskort eller lingende for å kunne bade.

Bad som er åpne for det generelle publikum er merket med *

Oslobadene

De kommunale badene i Oslo – også kalt Oslobadene er:
Bøler bad, Frognerbadet, Furuset bad, Holmlia bad (tilrettelagt for bevegelseshemmede), Nordtvedt bad, Romsås bad, Sogn bad, Tøyenbadet og Vestkantbadet.

Bad og svømmehaller er populære hele året og tilbyr flotte aktiviteter for folk i alle aldre.

Nyttig for badeglade

Vi har også en oversikt over badeland og badeparker i Osloområdet
Vil du bade ute? Sjekk vår guide til strender
For de minste har vi egen oversikt over plaskebassenger
Se også vannsport og babysvømming
Lær deg sunt badevett

Gøy med badebasseng

Oslo har ingen egentlige badeland, men i Akershus finner du flere.
Se også vår oversikt over badeland.

Friluftsbad i Oslo

Oslo har tre friluftsbad som er åpne for publikum, det er Frognerbadet (kun friluftsbad) og Tøyenbadet (både utendørs og innendørs) som vanligvis holder åpent 7 dager i uken om sommeren. Det tredje friluftsbadet i Oslo er i Gardeleiren. Bassenget er åpent for publikum til bestemte tider og har både 3-, 5-, 7-, og 10-meters stupetårn.

Diverse tilbud ved badene

Sagene bad og Vestkantbadet har tilbud om massasje, aromaterapi og dessuten vanngymnastikk. Både Sogn og Lambertseter bad har tilbud om Wet Vest-trening. På Frognerbadet og på Tøyenbadet er det fasiliteter for stuping.

Andre fasiliteter på badene

Alle svømmehaller Oslo nedefor har solarier og mange har også forskjellige trimapparater og helsestudioer i lokalene. På Bislet bad er det dessuten boblebad. Tøyenbadet har både innendørs- og utendørs vannrutsjebane og klatrevegg. Også på Frognerbadet er det vannsklie.

Badeartikler

Ved de fleste badene er badetøy, håndklær, svømmebriller og så videre, som du kan kjøpe eller leie. Flere steder er det også tilbud om kjøp av drikke og lette måltider..

Bassengtemperatur

Noen svømmehaller Oslo.

Bøler bad 32° C. Sogn bad 30° C. Alle øvrige bad har 27-28° C.

Litt badehistorie

I siste halvdel av 1800 begynte mydighetene å anlegge offentlige bad i norske byer, og et stykke ut på 1900-tallet hadde de fleste byene fått slike bad. Meningene med badene var at de skulle fremme sunnhet og hygiene blant befolkningen. Til å begynne med kunne man de fleste steder velge mellom karbad og dampbad. Badene ble benyttet av både kvinner og menn. Svømmehaller Oslo kom senere.