Danseskole Oslo - Finn en danseskole i Oslo som passer for deg

danseskole oslo

Danseskole Oslo – Finn din danseskole i Oslo

Danseskole i Oslo var en gang en del av allmennutdannelsen. Noen elsket den blanke parketten og strutteskjørtene, for andre var danseskolen et lite mareritt. Uansett, danseskole var obligatorisk for alle.

Det var den gang. Nå er danseskolene først og fremst møtesteder for danseglade i alle aldre. Danseskole i Oslo og Akershus har et svært variert tilbud, med tilbud om alt fra sportsdans til hiphop og alt imellom.

Barnedans på danseskolen

Blant de yngste danses det muntert og ellevilt til den hotteste hitmusikken fra Barne-TV, men de er ikke gamle før det er musikkvideoer på YouTube eller TikTok som råder bakgrunnen. Men barn er barn, og fortsatt er Pippi en vinner.«Her kommer Pippi Langstrømpe, tjolahopp, tjolahei…» For ikke å glemme dans og allsang til Løvenes Konge «Hakuna Matata». 

I litteraturen finnes det ganske mange gruoppvekkende skildringer fra dansekolene. Den gangen var mange kjemperedde for den de måtte danse med, og danselæreren var skrekkelig streng. Dessuten hadde alle barna for trange lakksko, for store kjoler og halvparten hadde brylkrem i håret. Slik er det heldigvis ikke lenger.

Vals og cha-cha-cha, men mest av alt disco

Joda, barna kan fortsatt trenes opp til bli sportsdansere, men for flere er det freestyle / discojazz som gjelder for tiden! I hvert fall hva de yngste angår. En stor fordel ved disco er selvsagt at ingen småpiker lenger trenger å lære seg å være veggpryd med stil på ball!

Danseskolene er også for ungdom og voksne

En danseskole er imidlertid ikke bare et sted for barn. Mange danseskoler i Oslo har mest ungdom og voksne som elever. Ungdom og voksne lærer seg fortsatt selskapsdans, og swing, ikke minst. Hyggedans er et populært tilbud til de som er litt eldre. Noen danseskoler har pensjonistdans på formiddagene. Tilbudene er mange og gode og det skulle ikke være vanskelig å finne en danseskole i Oslo som faller i smak, uansett alder. Quick-step og Foxtrot danses fortsatt, men blir gjerne supplert med salsa, flamenco, argentinsk tango, riverdans og country linedance. Danseskolene er ikke som de en gang var.

Vi håper du finner en danseskole Oslo som passer for deg!