Søk i Aktiv i Oslo

Norsk Ballettinstitutt

Ballettskole med avdelinger på Lillestrøm og i Oslo. Norsk Ballettinstitutt tilbyr dansekurs for alle aldre innen flere sjangre og nivåer. Skolens motto er «alle føtter kan danse».

Alle føtter kan danse

Skolens motto er «alle føtter kan danse». Skolen tilbyr profesjonell danseundervisning for barn fra 3 år og oppover. NBI driver med dans som kunstform og setter profesjonalitet, trygghet og danseglede høyt på klassene som tilbys.

Alle elever fra 4 år og oppover får lov til å være med på skolens elevforestillinger, og skolen har også et stort dansekompani for skolens mest dedikerte og flinkeste elever på NBI Lillestrøm.

Ballettinstituttet har over 800 elever tilsammen på sine fire skoler på Lillestrøm Kultursenter, på Idrettens Hus Nordbyen på Stovner, på Løren skole og Majorstuen i Oslo.

Norsk Ballettinstitutt tilbyr:

 • Danselek/barneballett for barn 3-4 år og 4-5 år
 • Dance Camp: Et alternativ til SFO for skoleelever 1.-6. trinn i skolens sommerferie (Lillestrøm)
 • Profesjonell danseutdannelse for barn, ungdom og voksne
 • Klassisk ballett for barn fra 6 år, ungdom og voksne
 • Jazzdans / Musikaljazz / Moderne dans / Hip hop / Akrobatikk / Breakdance
 • ”En sjanse til å danse!” – gratis dansekurs en søndag hver måned

Mer informasjon om skolen finnes på Norsk Ballettinstitutts nettsider.

Barnedans

“Stor og liten”: dansekurs for barn fra 2-4 år med en foresatt på Stovner.

Barnedansen er preget av enkle øvelser og lek. Øvelsene utvikler barnas kroppsbevissthet, konsentrasjon og koordineringsevne og danner basis både for klassisk ballett og jazzdans. Passer bra for både gutter og jenter.

Klassisk ballett

Klassisk ballett fra 1. klasse

Klassisk ballett er den strengeste og vanskeligste danseformen innen all scenedansen, men også den vakreste, synes mange. Klassisk ballett gir et ypperlig grunnlag for all annen dans.

På disse klassene legges all basistrening for dansere inn med kroppsposisjoner, fotarbeid, koordinasjon, fleksibilitet og styrke. I tilegg jobber man fram grasiøse bevegelser og en lyrisk fremtoning.

Klassisk ballett er den opprinnelige danseformen innen scenedans, og kombinerer teknikk med morsomme trinn og kombinasjoner. På de høyere nivåene har vi også tåspissundervisning.

Les mer om tilbudet. 

Forsommerkurs

Forsommerkurset i mai-juni inneholder introklasser, intensivklasser, auditionklasser og innstuderingsklasser og er en flott forlengelse av dansesemesteret mot sommerferien.

Kursene er både for nye elever og for våre eksisterende elever.

Les mer om de ulike kursene. 

Jazzdans

Passer for elever som ønsker å trene opp ferdigheter og forståelse for dans som kunstform. Jazzdans er en dansestil som kjennetegnes av rytme, energi og mange morsomme trinn, danset til både eldre og den nyeste popmusikken. Både teknikktrening og masse danseglede!
Fra 1. klasse og oppover.

Hiphop / Breakdance

Hos Norsk Ballettinstitutt kan barn og ungdom fra 1. klasse og oppover lære seg dagens tøffeste danseform. Timen inneholder mye fartsfylt moro, utfordrende dansetrinn og masse bra musikk – en flott og krevende dansetime for både gutter og jenter!

Breakdance er kun på Lillestrøm.

Moderne dans

I moderne dans kombinerer man det lekne med det dansetekniske. Moderne dans kan romme mye ulikt og er et samlebegrep på det som også kalles samtidsdans. Den avspeiler scenisk den tiden vi lever i, og er for dansen som moderne kunst er for malerkunsten.

Denne timen krever en basiskunnskap innenfor dans, og tilbys de som har danset enten danser jazzdans eller klassisk ballett hos oss noen år.

Akrobatikk

Akrobatikk er en time hvor vi jobber med en del turnprinsipper. Fleksibilitet, styrke og kombinasjonen av disse er momenter som vektlegges.

Akrobatikk utvikler de motoriske evnene, og er et utmerket supplement til annen trening. Vi jobber med hjelp av matter, tjukkas, rulle og lignende turnhjelpemidler.

Timen tilbys fra 1. klasse og oppover og er delt etter alder. Timene er lagt opp for dansere, ikke som en ren turn-time.

Musikaljazz

Musikaljazz kombinerer vokal og dans. Dette er dansesjangeren du ser i musikaler som Annie, Chicago, Hairspray, West Side Story og Fame – for å nevne noen. Her vil danserne få utdelt noter og tekst, for så å sette sammen det vokale med en koreografert dans.

Musikaljazztimene er et tilbud til elever med noe dansebakgrunn, da det ikke vektlegges teknikktrening på denne klassen. For at det skal bli framgang på klassene må derfor elevene på denne klassen ha en base innenfor dans.

Hvorfor velge Norsk Ballettinstitutt?

 • Norsk Ballettinstitutt tilbyr kvalitet i alle ledd.
 • Høyskoleutdannede pedagoger med mye erfaring, som gir en
 • Seriøs og trygg innføring i dans.
 • Hver enkelt elev ivaretatt og veiledet.
 • 4 ballettskoler med tilsammen 6 dansesaler gir et bredt tilbud og noe for alle.
 • Hvert år arrangeres en stor elevforestilling på scenen hvor alle elevene er med og får vist fram det de har lært (fra 4 år).
 • Dette styrker både selvtilliten, men også samholdet i klassen.
 • De har et eget Dansekompani for de flinkeste og mest dedikerte elever. Disse gjør egne show og forestillinger.

Les mer om skolens tilbud her:

Kontakt Norsk Ballettinstitutt

Fyll ut skjemaet under.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.