Søk i Aktiv i Oslo

Norsk Ballettinstitutt

Ballettskole med avdelinger på Lillestrøm og i Oslo. Norsk Ballettinstitutt tilbyr dansekurs for alle aldre innen flere sjangre og nivåer. Skolens motto er «alle føtter kan danse».

Alle føtter kan danse

Skolens motto er «alle føtter kan danse». Skolen tilbyr profesjonell danseundervisning for barn fra 3 år og oppover. NBI driver med dans som kunstform og setter profesjonalitet, trygghet og danseglede høyt på klassene som tilbys.

Alle elever fra 4 år og oppover får lov til å være med på skolens elevforestillinger, og skolen har også et stort dansekompani for skolens mest dedikerte og flinkeste elever på NBI Lillestrøm.

Ballettinstituttet har over 900 elever tilsammen på sine fire skoler på Lillestrøm Kultursenter, på Idrettens Hus Nordbyen på Stovner, på Løren skole og Majorstuen i Oslo.

Mer informasjon om skolen finnes på Norsk Ballettinstitutts nettsider.

Norsk Ballettinstitutt tilbyr:

 • Babydans
 • Liten og stor 2-4 år m/en voksen
 • Danselek/barneballett for barn 3-4 år og 4-5 år
 • Funkykids for barn 4-5 år
 • Profesjonell danseutdannelse for barn, ungdom og voksne
 • Klassisk ballett for barn fra 6 år, ungdom og voksne
 • Jazzdans / Musikaljazz / Moderne dans / Hip hop / Akrobatikk / Breakdance
 • Klassisk ballett og jazzdans for voksne
 • Dance Camp: Et alternativ til SFO for skoleelever 1.-6. trinn i skolens sommerferie (Lillestrøm)

Barnedans

Danselek – 3-4 år:

Dette er de første skrittene inn i dansens verden for veldig mange. Kurset er for de aller minste på 3-4 år, og vektlegger en lystbetont lek med flere av dansens mange temaer. Kurset går uten foresatte inne i salen.

Les mer

Barneballett – 4-6 år:

Bevegelsene trenes inn gjennom enkle øvelser og lek, hvor barna får brukt sine kreative evner. Øvelsene utvikler kroppsbevissthet, konsentrasjon og koordineringsevne. Kurset går uten foresatte inne i salen.

Les mer

Liten og Stor – 2-4 år

“Liten og stor” er et kurs hvor barn i alderen 2-4 år og en voksen danser sammen hver danseklasse.

Klassen består av utforskning, lek, sang og musikk. Man danser til forskjellige musikksjangere og får prøve trinn og øvelser fra forskjellige dansestiler. De voksne er like aktive i timen som barna, og man får sjansen til å lære sammen.

Les mer

Babydans – 0-12 måneder:

Interaktive timer der foreldre og babyer beveger seg sammen. Ved bruk av musikk, rytmer, sang og andre sanseleker skapes en stimulerende og morsom opplevelse for barna.

Timene er tilrettelagt for 0-12 måneder, men barn opp til 18 måneder er også hjertelig velkomne.

Les mer

Funkykids – 4-5 år:

Funkykids er skolens splitter nye program dedikert til favorittaldersgruppen deres (4-5 år) for å få dem til å bevege seg, riste løs, og viktigst av alt, ha det gøy!

Dette er timen for de danserne på 4-5 år som har masse energi og bare vil bevege seg til musikk. Her lærer barna forskjellige danser med spesialkomponerte sanger og dansetrinn for den aldersgruppen, til passende populærmusikk.

Les mer

Klassisk ballett

Klassisk ballett fra 1. klasse.

Klassisk ballett er den strengeste og vanskeligste danseformen innen all scenedansen, men også den vakreste, synes mange. Klassisk ballett gir et ypperlig grunnlag for all annen dans.

På disse klassene legges all basistrening for dansere inn med kroppsposisjoner, fotarbeid, koordinasjon, fleksibilitet og styrke. I tillegg jobber man fram grasiøse bevegelser og en lyrisk fremtoning.

Klassisk ballett er den opprinnelige danseformen innen scenedans, og kombinerer teknikk med morsomme trinn og kombinasjoner. På de høyere nivåene har de også tåspissundervisning.

Les mer om tilbudet. 

Jazzdans

Fra 1. klasse og oppover.

Passer for elever som ønsker å trene opp ferdigheter og forståelse for dans som kunstform. Jazzdans er en dansestil som kjennetegnes av rytme, energi og mange morsomme trinn, danset til både eldre og den nyeste popmusikken. Både teknikktrening og masse danseglede!

Les mer om jazzdanstilbudet.

Hip hop / Breakdance

Hos Norsk Ballettinstitutt kan barn og ungdom fra 1. klasse og oppover lære seg dagens tøffeste danseform. Timen inneholder mye fartsfylt moro, utfordrende dansetrinn og masse bra musikk – en flott og krevende dansetime for både gutter og jenter!

Breakdance er kun på Lillestrøm.

Moderne dans

I moderne dans kombinerer man det lekne med det dansetekniske. Moderne dans kan romme mye ulikt og er et samlebegrep på det som også kalles samtidsdans. Den avspeiler scenisk den tiden vi lever i, og er for dansen som moderne kunst er for malerkunsten.

Denne timen krever en basiskunnskap innenfor dans, og tilbys dem som har danset enten jazzdans eller klassisk ballett hos NBI noen år.

Akrobatikk

Akrobatikk er en time hvor det jobbes med en del turnprinsipper; Fleksibilitet, styrke og kombinasjonen av disse er momenter som vektlegges.

De motoriske evnene utvikles ved hjelp av matter, tjukkas, rulle og lignende turnhjelpemidler, og akrobatikk er et utmerket supplement til annen trening.

Timen tilbys fra 1. klasse og oppover og er delt etter alder. Timene er lagt opp for dansere, ikke som en ren turn-time.

Musikaljazz

Musikaljazz kombinerer vokal og dans. Dette er dansesjangeren du ser i musikaler som Annie, Chicago, Hairspray, West Side Story og Fame – for å nevne noen. Her vil danserne få utdelt noter og tekst, for så å sette sammen det vokale med en koreografert dans.

Musikaljazztimene er et tilbud til elever med noe dansebakgrunn, da det ikke vektlegges teknikktrening på denne klassen. For at det skal bli framgang på klassene må derfor elevene på denne klassen ha en base innenfor dans.

Hvorfor velge Norsk Ballettinstitutt?

 • Norsk Ballettinstitutt tilbyr kvalitet i alle ledd.
 • Høyskoleutdannede pedagoger med mye erfaring, som gir en
 • Seriøs og trygg innføring i dans.
 • Hver enkelt elev ivaretatt og veiledet.
 • 4 ballettskoler med til sammen 6 dansesaler gir et bredt tilbud og noe for alle.
 • Hvert år arrangeres en stor elevforestilling på scenen hvor alle elevene er med og får vist fram det de har lært (fra 4 år).
 • Dette styrker både selvtilliten, men også samholdet i klassen.
 • De har et eget Dansekompani for de flinkeste og mest dedikerte elever. Disse gjør egne show og forestillinger.

Les mer om skolens tilbud her.

Send melding til Norsk Ballettinstitutt

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.