Søk i Aktiv i Oslo

Museum i Oslo – Finn et flott museum som passer for deg og dere

 

Oslo har over 50 fantastiske museer! 

Å besøke et museum i Oslo gjør det vanskelig å se bort fra deres raison d’etre, “grunnen til å eksistere.” Museer i Oslo viser vei til en vandring gjennom nordmenns og menneskets aller beste prestasjoner. Vi snakker om sanne historier om og fra selve livet. Her vises den største kunsten, historiske oppdagelser og gjenstander, og de mest betydningsfulle vitenskapelige oppfinnelsene  – samlet i spektakulære bygg du kan besøke for prisen av en bolle og en kopp kaffe. 

I Oslo er det ca 50 museer, avhengig av hvordan du teller. Du valse inn i verdensledende institusjoner, snuble over merkverdige nisje-pop-ups eller ende opp i en magisk verdenshistorie du ikke ante eksisterte. 

En ting er i alle fall sikkert – å besøke et museum i Oslo er en levende, sjarmerende og en frydefull oppdagelsesferd!

Museum i Oslo med barn

Flere museer i Oslo er som skreddersydd for barn. Mange har egne barneutstillinger og flere museer i Oslo arrangerer familieaktiviteter. Der kan barna delta på morsomme aktiviteter med andre barn, høre på historiefortellere og samtidig lære noe nytt. Her finner du full oversikt over barnevennlige museer i Oslo.

Tips for å holde barnas begeistring oppe: Lag en skattejakt. Finn et postkort med et bilde eller en liten suvenir i museumsbutikken og fortell dem at hvis de finner den utstillingen på egenhånd, uten å løpe, får de en is på vei ut. Det fungerer like bra hver gang.

Museum i Oslo som student 

Å besøke et museum i Oslo må ikke å være i regi av skolen. Du kan besøke et museum i Oslo alene eller ta medstudenter for en ny type læring av et spesifikt fag. Det er også et fantastisk alternativ til å lese seg opp på historie.

Romantiske museer i Oslo

I Oslo ser det ut til at flere museer er som skapt for romantikken. Oslos museer er en av mange måter å bli litt ekstra forelsket i Oslo på, og i hverandre. Både Gustav Vigeland og Edvard Munch har på hver sin unike måte udødeliggjort kjærlighetens spekter. Å vandre hånd-i-hånd mens dere utforsker ulike kunstverk i Oslo blir en opplevelse utenom det vanlige, samt at det gir dere et nytt og forfriskende samtaleemne.  

Dra på et museum i Oslo, eller alle om du vil

Å gå på museum i Oslo er eventyrlig. Det er en sosial aktivitet man kan gjøre sammen med andre hvor dere snakke om det dere ser og lærer, og sammen utvide hverandres forståelse av det dere oppdager på museet, eller rett og slett ta turen alene og fordype deg i det du ser og er interessert i.

Nedenfor finner du en oversikt over ulike museer i Oslo. Her er det noe for enhver smak enten du foretrekker kunst og skulpturer, eller er fotballfrelst og vil tilbringe en dag hvor fotball står i fokus. Ta med en venn eller barna og besøk et museum i Oslo!

Her finner du også ulike utstillingslokaler i Oslo.