Søk i Aktiv i Oslo

Forsvarsmuseet

Forsvarsmuseet er hovedmuseum i Forsvaret og har holdt til i en gammel arsenalbygning på Akershus festning siden 1860.

Forsvarsmuseet

Forsvarsmuseet er hovedmuseum i Forsvaret og har holdt til i en gammel arsenalbygning på Akershus festning siden 1860. Utstillingene viser historien til det norske Forsvaret, med vekt på tiden fra 1400-tallet til våre dager. Forsvarsmuseet skal formidle informasjon slik at man på historisk grunnlag skal kunne ta standpunkt i forsvarshistoriske spørsmål, og til Forsvarets rolle i dagens situasjon.

Utstillinger

Forsvarsmuseets faste utstillinger dekker perioden fra 1400-tallet til i dag. I tillegg har vi månedens gjenstand, og kan vanligvis også tilby flere andre store og små utstillinger.

Les mer om Forsvarsmuseets faste utstillinger »

Hvor er Forsvarsmuseet?

Forsvarsmuseet ligger på Akershus festning, en kort spasertur fra Karl Johans gate. Med kollektivtransport til Oslo sentrum (Nasjonalteateret, Stortinget, Stortorget, Jernbanetorget eller Oslo S) er det ca 10-15 minutters rolig gange til Forsvarsmuseet. Du kommer lettest inn til museet via hovedporten i enden av Kirkegata. Biler må parkeres utenfor festningsområdet, og de nærmeste parkeringsmulighetene er i Kongensgate.

Alternativt kan du du gå inn sortiporten, og gå gjennom de øvre festningsverkene og over broen ned til Forsvarsmuseet som ligger nederst i hjørnet av festningsområdet.

Åpningstider

Mai – august; mandag – søndag 10-17
September – april: tirsdag – søndag 10-16
Mandag stengt.
Åpningstider på spesielle helligdager finner du her.

 

Relaterte sider

Send melding til Forsvarsmuseet

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.