Søk i Aktiv i Oslo

Vandringer i Oslo med guide

En fottur med guide er en fin måte å bli kjent med en by eller et sted på. Byvandringer er populært i mange byer verden over. Mange har sikkert vært på byvandring i New York, Roma, København eller London for å nevne noen byer der byvandringer er populært. Byvandring i Oslo er også spennende, og vandringene har mange forskjellige temaer.

Det arrangeres mange forskjellige byvandringer i Oslo. Mange er gratis, andre koster litt. Det arrangeres regelmessige vandringer blant annet i regi av Oslo Bymuseum. Det er også andre mer sporadiske byvandringer som arrangeres av forskjellig foreninger, museer og så videre. Byvandringer blir stadig mer populært også blant Oslo egen befolkning. Et av de nyeste tilskuddene på byvandringsområdet er Oslos egen spøkelsesvandring, den er populær og arrangeres av Oslo City And Nature Walks.

Byvandringer med guidebyråer
En del firmaer som driver med Oslosightseeing for turister og andre arrangerer også guidede vandringer på forskjellige steder i Oslo. Lengre ned på siden finner du oversikt over slike aktører.

Mange spennende steder å gå på byvandring i Oslo
Oslo er en spennende by å gå i, og du har svært mange steder å velge mellom.

Populære steder for guidede byvandringer i Oslo er: Akershus Festning, Middelalder-Oslo ved Sørenga, Hovedøya, Kvadraturen, langs Akerselva, Homansbyen, Vår frelsers gravlund, Sagene, Kampen, Vål’enga og Rodeløkka

”Kjenn din by”
Oslo Bymuseum arrangerer gratis guidede vandringer i Oslo. Turene kalles for ”Kjenn din by”.  På de fleste byvandringene er det bare å møte opp, det er vanligvis ikke nødvendig med påmelding.
Gå til Kjenn din bys program >>

Byvandringer i forbindelse med arrangementer
I forbindelse med forkjellige bydelsdager og andre markeringer arrangeres det ofte byvandringer. Disse arrangementene pleier å være gratis og åpne for alle.

Lokale historielag med lokale byvandringer
Oslo har mange lokale historielag, mange av disse arrangerer lokale byvandringer.
Se vår oversikt over historielag i Oslo >>

Faste vandringer i Middelalderparken hele sommeren
Hele sommeren arrangeres det faste byvandringer i middelalders Oslo fra Oslo Ladegård.