Oslo Ladegård

Oslo Ladegård er en staselig lystgård fra barokkepoken, og ligger i hjertet av Gamle Oslo. Her holdes det omvisninger, og stedet er åpent for utleie til arrangementer med et kulturelt tema eller tilsnitt.

Hovedhuset er fra 1720-årene, og rommer salonger med interiører fra 17- og 1800-tallet. Middelalderhallen i kjelleren er en del av bispeborgen fra 1200-tallet.

Navnet Ladegården har bakgrunn i at området som utgjorde middelalderbyen Oslo ble utlagt til ladegård for Akershus slott etter at Christiania ble anlagt i 1624. Som ladegård skulle den være med på å sikre forsyninger til festningen. Deler av dette området ble kalt Oslo ladegårds søndre eng, og har i dag gitt navn til Sørenga.

Utleie av lokaler

Bedrifter og foreninger kan leie Ladegården til arrangementer med et kulturelt tema eller tilsnitt – for eksempel en omvisning eller en konsert.

Kriterier

  • Spesielt lokale for seminarer, møter og middager, tilgjengelig for bedrifter og foreninger
  • Lokalene leies også ut til intimkonserter, men lydutstyr og sceneplattinger er ikke tilgjengelig
  • Alle arrangement skal ha et kulturelt tema eller tilsnitt.
  • Middelalderkjelleren kan benyttes som et stemningsfullt lokale for vielser. Ladegården leies ikke ut til privatpersoner/private arrangementer utover dette.
  • Det er alltid personale til stede
  • Servering bestilles via Ladegården

Kapasitet

Ladegården passer best for selskap og grupper på inntil 50 personer, men er godkjent for inntil 100 personer.

Tidspunkt

I utgangspunktet er Oslo Ladegård tilgjengelig for leie hele året, men middelalderkjelleren er kald vinterstid. Her er det for øvrig ikke mulig med matservering.

Pris

Middager, møter og seminarer: 10000 kroner, + 700 kroner per time.

Konserter og kulturarrangementer: 4000 kroner for inntil 4 timer.

Omvisninger i Oslo Ladegård

Oslo Ladegård er en staselig barokkbygning midt i hjertet av Oslos middelalderby. Middelalderhallen i kjelleren er en rest etter bispeborgen fra 1200-tallet, og kalles Bisp Nikolas’ vinterhall.
Hovedhuset er fra 1720- årene, bygget av Christianiafruen Karen Toller som en sommerresidens for den mektige Toller-familien. Huset har flere flotte salonger med interiører fra 17- og 1800-tallet, og blir i dag brukt til konserter og arrangementer året rundt.
Oslo ladegård kan fortelle byens ubrutte historie fra middelalderen helt til vår egen tid, og mange interessante mennesker har bodd i eller besøkt huset. Visste du for eksempel at det har vært et kongelig bryllup her i 1589?

Gruppeomvisninger i Ladegården eller Middelalderbyen kan bestilles hele året. Omvisninger holdes også til faste tider hele sommeren fra juni til september.

Vandring i middelalderbyen Oslo

Er du nysgjerrig på det nye Bjørvika og den historiske bakgrunnen til området? Lurer du på hva ruinene i Gamlebyen har vært – før de ble ruiner? Vil du høre om de siste arkeologiske utgravingene i området? Bli med på en spennende vandring i det eldste Oslo. Opplev ekte middelalderrom og artige historier fra en tid da livet i byen var svært annerledes enn det er nå.

Søndag 29. juli og 05. august. Start: kl. 13.00

Gratis
Oppmøte i Oslo ladegård hage

Gruppeomvisninger i Ladegården eller Middelalderbyen kan bestilles hele året. Omvisninger holdes også til faste tider hele sommeren fra juni til september.

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.