Søk i Aktiv i Oslo

Oslo Ladegård

Oslo Ladegård er en staselig lystgård fra barokkepoken, og ligger i hjertet av Gamle Oslo. Her holdes det omvisninger, og stedet er åpent for utleie til arrangementer med et kulturelt tema eller tilsnitt.

Hovedhuset er fra 1720-årene, og rommer salonger med interiører fra 17- og 1800-tallet. Middelalderhallen i kjelleren er en del av bispeborgen fra 1200-tallet.

Navnet Ladegården har bakgrunn i at området som utgjorde middelalderbyen Oslo ble utlagt til ladegård for Akershus slott etter at Christiania ble anlagt i 1624. Som ladegård skulle den være med på å sikre forsyninger til festningen. Deler av dette området ble kalt Oslo ladegårds søndre eng, og har i dag gitt navn til Sørenga.

Utleie av lokaler

Bedrifter og foreninger kan leie Ladegården til arrangementer med et kulturelt tema eller tilsnitt – for eksempel en omvisning eller en konsert.

2022: Inntil videre er det dessverre ikke mulig å leie Ladegården for arrangementer med servering.

Kriterier

  • Spesielt lokale for seminarer, møter og middager, tilgjengelig for bedrifter og foreninger
  • Lokalene leies også ut til intimkonserter, men lydutstyr og sceneplattinger er ikke tilgjengelig
  • Alle arrangement skal ha et kulturelt tema eller tilsnitt.
  • Det er alltid personale til stede
  • Servering bestilles via Ladegården

Kapasitet

Ladegården passer best for selskap og grupper på inntil 50 personer, men er godkjent for inntil 100 personer.

Tidspunkt

I utgangspunktet er Oslo Ladegård tilgjengelig for leie hele året, men middelalderkjelleren er kald vinterstid. Her er det for øvrig ikke mulig med matservering.

Pris

Middager, møter og seminarer: 10000 kroner, + 700 kroner per time.

Konserter og kulturarrangementer: 5000 kroner for inntil 4 timer.

Omvisninger i Oslo Ladegård

Oslo Ladegård er en staselig barokkbygning midt i hjertet av Oslos middelalderby. Middelalderhallen i kjelleren er en rest etter bispeborgen fra 1200-tallet, og kalles Bisp Nikolas’ vinterhall.
Hovedhuset er fra 1720- årene, bygget av Christianiafruen Karen Toller som en sommerresidens for den mektige Toller-familien. Huset har flere flotte salonger med interiører fra 17- og 1800-tallet, og blir i dag brukt til konserter og arrangementer året rundt.
Oslo ladegård kan fortelle byens ubrutte historie fra middelalderen helt til vår egen tid, og mange interessante mennesker har bodd i eller besøkt huset. Visste du for eksempel at det har vært et kongelig bryllup her i 1589?

Gruppeomvisninger i Ladegården eller Middelalderbyen kan bestilles hele året. Omvisninger holdes også til faste tider hele sommeren fra juni til september.

Vandring i middelalderbyen Oslo

Er du nysgjerrig på det nye Bjørvika og den historiske bakgrunnen til området? Lurer du på hva ruinene i Gamlebyen har vært – før de ble ruiner? Vil du høre om de siste arkeologiske utgravingene i området? Bli med på en spennende vandring i det eldste Oslo. Opplev ekte middelalderrom og artige historier fra en tid da livet i byen var svært annerledes enn det er nå.

Søndag 29. juli og 05. august. Start: kl. 13.00

Gratis
Oppmøte i Oslo ladegård hage

Gruppeomvisninger i Ladegården eller Middelalderbyen kan bestilles hele året. Omvisninger holdes også til faste tider hele sommeren fra juni til september.

Send melding til Oslo Ladegård

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.