Søk i Aktiv i Oslo

Oslo Museum – Bymuseet

Bymuseet ligger vakkert til ved Frogner hovedgård i Frognerparken. Her kan du bli kjent med historien bak dagens mangfoldige storby. Opplev varierte utstillinger om oslohistorie, byutvikling, menneskene i byen og forhold som preger dagens Oslo.

Bymuseet er en del av Oslo Museum, som også består av Teatermuseet (samlokalisert med Bymuseet), Arbeidermuseet på Sagene og Interkulturelt Museum på Grønland.

Åpningstider:
Tirsdag–onsdag: kl. 11–16
Torsdag: kl. 11–18 (gratis inngang første torsdag i måneden)
Fredag–søndag: kl. 11–16

Åpningstider kan variere i ferie og helligdager. Se oversikten for oppdaterte åpningstider.

Utstillinger og arrangementer

I tillegg til en rekke spennende utstillinger byr Oslo Museum på et variert program gjennom hele året, både ute i byen og på alle arenaene, blant annet Bymuseet.

Bli kjent med dagens Oslo, byens historie og menneskene som bor her ved å delta på byvandringer, familiearrangementer, omvisninger, utstillingsåpninger og foredrag.

Følg med på programoversikten for oppdatert program.

Vil du bestille privat omvisning eller byvandring? Send melding til Oslo Museum – Bymuseet.

Kafé og butikk

I den koselige kaféen på Bymuseet i Frognerparken kan du nyte kaffe, bakevarer og enkle lunsjretter. I museumsbutikken finner du blant annet et stort utvalg oslolitteratur, kunst- og designprodukter, varer knyttet til utstillingene og leker og gaver til de minste.

Kaféen og butikken følger museets åpningstider.

Skole

Oslo Museum har et variert tilbud av undervisningsopplegg for barnehage, barneskole, ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæring.

Se alle skoletilbud her.

Leie lokaler

Vil du gifte deg i historiske omgivelser? Leter du etter et seminarlokale med historisk preg? Eller skal du arrangere en konfirmasjon, minnestund, konsert, debatt eller boklansering? Oslo Museum leier ut lokaler til mange formål.

Se alle utleiemulighetene.

Send melding til Oslo Museum – Bymuseet

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.