Søk i Aktiv i Oslo

Sommerleir og feriekolonier i Norge

Sommerleir kan være så mangt, og det finnes mange forskjellige tilbud. Det finnes sommerleirer for barn og unge, sommerkurs i dans og sommerskoler med alt fra matte, til drama og sirkus på timeplanen. På denne siden finner du en oversikt over alle slags arrangører av sommerleir.

Se også egen side om sommerkurs og sommerskoler >>

Leir av alle slag

Som nevnt er det mange som arrangerer sommerleirer, blant annet 4H, speideren og idrettslag men også mange politiske organisasjoner og religøse foreninger. Dette er leirer som ikke er faste, men som settes opp fra år til år. Oversikten nedenfor er derfor ikke komplett, hvis du vil på leir kan det også være lurt å ta kontakt med slike organisasjoner direkte.

Se også disse sidene på Aktiv I Oslo.no

Har du lyst til å dra på speiderleir, kan du ta en titt på speidersidene. 4H arrangerer også mange leire. Kanskje du har lyst til å reise på bondegårdsferie? Forskjellige idrettlag i Oslo og omegn arrangerer sommeridrettskoler. Rideleirer finner du også på egne sider. Barn og unge som er interesserte i fredsarbeid og i å bli kjent med andre på sin egen alder fra hele verden, kan også ta en titt på vår side om internasjonalt fredsarbeid. Det blir også arrangert mange sommerskoler for deg som er glad i musikk.

Feriekoloni

Feriekoloniene er sommerleirer for barn fra byen med historisk sus. Mange av koloniene finnes enda og sender hvert år hjem brune barn med fine bollekinner til mor og far. Lillebjørn Nilsen har udødeliggjort feriekoloniene med sangen “Stilleste gutt på sovesal 1”

“Husker du den gangen da vi gikk på folkeskolen, den sommer’n det var feriekoloni…”

Her kan du lese litt historiske fakta om feriekoloniene.

Skoleturer og klasseturer

Vi har også en egen oversikt med tilbud om ulike skoleturer og klasseturer, både korte og lange.
Les mer om ulike skoleturer som ikke hører inn under begrepet leirskole.

Turer for andre grupper

Vi har egne sider med tips om skoleturer og klasseturer, turer for bedrifter, korpsturer, korturer og turer for idrettslag og -klubber.