Søk i Aktiv i Oslo

Rideleir og rideturer i Norge

Noen steder blir det tilbudt rideundervisning med både baneridning og turridning. Andre steder tilbys det rideturer, enten dagsturer eller ukesturer. Noen rideleirer er kun for erfarne ryttere, mens andre også egner seg for nybegynnere. Sjekk ut de ulike tilbudene nedenfor og finn noe som passer for deg! Vi har også laget en liten guide til hva som er hva.

Typer rideferie

Rideleir

Med rideleir menes ofte en leir hvor du bor på sammen sted, gjerne i forbindelse eller i nærheten av stallen der hestene er. Dere rir gjerne både på ridebane eller i ridehus og på rideturer i terrenget rundt. Hva det er mest av varierer fra rideleir til rideleir. Noen rideleirer er for erfarne ryttere som vil trene på sprang og dressurridning eller kanskje feltritt i ferien. Disse bærer mer preg av å være treningsleirer enn ferieleirer. På en slik rideleir kan du ofte ha med din egen hest. Andre rideleirer tar imot nygbeynnere og litt øvede ryttere. Noen rideleirer er mest for barn og undom mens andre også henvender seg til voksne rytter.

Rideturer

Fjellrideturer er en form for rideferie som mange er glade, det arrangere ulike former for rideturer og mange deler av Norge. Rideturene kan være av ulik varighet, 2 dager, 4 dager og 6 dager er vanlig. Rideturene går fra sted til sted og overnatting kan skje på hoteller og fjellstuer eller i telt og lavvoer eller det kan være en kombiansjon. Slike rideturer egner seg for ungdom og voksne, men barn som er hestevante kan ofte være med i følge med sine foreldre.

Noen rideturer egner seg for nybegynnere og folk som ikke har sittet på en hest før, mens andre arrangører stiller krav til at du har erfaring på hesteryggen