Søk i Aktiv i Oslo

Biffrestaurant Oslo – Her kan du spise biff i Oslo

Ser du etter en biffrestaurant Oslo? Det er mange restauranter som serverer biff i Oslo og Akershus.

Skikkelig mør biff får du servert på et ekte steakhouse

Langt de fleste resturanter har biff i en eller annen form på menyen, men noen restauranter har spesialisert seg på biff og det er disse du finner her. I Norge kaller vi dem biffrestauranter, i engelstalende land kalles slike restauranter gjerne for steakhouse. Det er på skikkelige biffrestauranter du får de beste biffene og det største utvalget.

Biff etter smak og behag

Noen liker biffen sin halvrå og blodig, andre vil ha den well done – altså skikkelig gjennomstekt. Uansett bør biffen være mør. På en ordentlig biffrestaurant kan du blant annet velge mellom entrecôte (kjøtt fra mellom ribbeina), ytrefilet (kjøtt fra yttersiden av beina), indrefilet (fra innersiden av beina, regnes som det beste kjøttet), mørbrad (fra baksiden av filetkammen) og flatbiff (fra låret). T-bone steak gir deg litt av både ytrefileten og indrefileten.

Skal du få den beste biffen er det viktig å velge riktig biffrestaurant i Oslo, og mange av disse kan også tilby eget chambre separee for lukket selskap.

Tilbehør til biff

En saftig og mør biff skal helst ha tilbehør som bringer fram og/eller komplementerer smaken. Du kan vanligvis velge mellom en rekke sauser, for eksempel bernaisesaus, rødvinssaus eller whiskeysaus. En potetrett hører gjerne med, for eksempel fløtegratinerte poteter, pommes frites, potetbåter eller bakt potet. Ris og mais smaker også godt til biff.

Se flere typer restauranter i Oslo.