Søk i Aktiv i Oslo

Saftig hamburger i OsloHamburgerrestauranter i Oslo og Akershus

Ser du etter hamburgerrestaurant? Det er mange restauranter som serverer hamburger i Oslo og Akershus.

Hvem fant opp hamburgeren?

Det er mange historier om hvordan hamburgeren ble “oppfunnet” og mange som har tatt æren for det. En historie går på at Charlie Nagreen i Wisconsin, USA (også kalt Hamburger-Charlie) fikk solgt så få av kjøttbollene sine. Derfor begynte han å servere kjøttboller som var sammenpresset mellom to skiver for å gjøre dem lettere å ta med seg. Dette var i 1885. Samme året skal Menches-brødrene i landsbyen Hamburg i delstaten New York ha sluppet opp for svinekjøtt til pølsesandwichen sin. Leverandøren deres foreslo at de kunne bruke storfekjøtt istedet, og etter å ha blandet kjøttet med bl.a. kaffe og brunt sukker for å piffe det opp, kalte de sin nye kreasjon for “Hamburg sandwich” (senere forkortet til hamburger).

Det er også mange som mener at det var tyske emigranter til USA som sto bak retten. På 1800-tallet var byen Hamburg i Tyskland kjent for å salte og røke oksekjøttet. Holdbarheten var perfekt for den lange sjøreisen, og kjøttet ble fort populært om bord på båtene. Da emigrantene ankom USA var det jo liten tvil om hva retten skulle hete…

Selv om det er mange flere som har tatt æren for denne superpopulære retten er det uansett ganske sikkert at den først så dagens lys i USA en gang på slutten av 1800-tallet.

Hamburgeren kom til Norge fra andre siden av Atlanteren for noen tiår siden og har etterhvert blitt en naturlig del av norsk kosthold. Perfekt for raske måltider, enkelt å spise uten bestikk, mettende og ikke minst GODT! I hvert fall hvis du går på rett hamburgerrestaurant.

Mange typer hamburgere

Idag har du en rekke varianter av hamburger å velge mellom: Cheeseburger, baconburger, hawaiiburger (med ananas), kyllingburger og fiskeburger er de mest kjente. Noen steder serverer de til og med vegetarburger. Og hvem har vel ikke hørt om Big Mac, Quarter Pounder eller Whopper?

Det finnes også mange slags tilbehør, selv om standardtilbehøret må kunne sies å være salat, tomat, løk, ketchup og hamburgerdressing. For ikke å glemme sylteagurken… Hatet av noen, elsket av andre.

Finn din favoritthamburger! Under finner du oversikt over hamburgerrestauranter.