Søk i Aktiv i Oslo

Indisk restaurant i Oslo – Her finner du indisk mat

Skal du besøke en indisk restaurant i Oslo håper vi du finner en som faller i smak her.

De fleste har hørt om Tikka Masala, Curry og Tandoori. Indiske restauranter er noen av de aller mest populære i Oslo. India er et hett land og maten likeså, men heldigvis kan våre norske ganer selv bestemme styrken vi får servert.

Styrken på indisk mat varierer veldig, her kan du bli litt kjent med de ulike styrkene. Nyttig å ta med seg neste gang du besøker en indisk restaurant i Oslo.

Fra Mildeste Curry til Sterkeste Curry

1. Korma
2. Pasanda
3. Biryani
4. Tikka Masala
5. Dhansak
6. Bhuna
7. Jelfrezi
8. Madras
9. Vindaloo
10. Phall

Indisk mat = mangfold

Indisk mat er preget av kultur og religiøsitet, og derfor er vegetarisk kost veldig viktig. På grunn av immigrasjon og kontakt med blant annet persere, mongoler og vest-asiater opp gjennom tidene, har indisk mat fått et stort mangfold. Selve landet i seg selv byr også på store variasjoner i terreng, fra troper til høye fjell. Dette har ført til mange lokale mattradisjoner og retter.

Ingredienser i indisk mat

Hovedingrediensene i indisk mat er ris, grovt hvetemel og linser. I tillegg har de en rekke forskjellige sauser, kryddere og forskjellige typer brød, det mest kjente av dem er naan-brødet. De vanligste krydderene i den indiske maten er karri, sorte sennepsfrø, chili, ingefær og koriander.

Fire kjøkken

Det indiske kjøkken kan deles inn i fire: nord-, sør-, øst-, nordøst-, og vestindisk. Nordindisk mat kjennetegnes ved at de bruker mye melkeprodukter og har forskjellige varianter av kebab som kom med muslimske innvandrere fra områdene rundt Pakistan. I Sør-India er de spesielt opptatt av forskjellige retter av ris, og kokosnøttolje og karriblader er viktige ingredienser. Det østindiske kjøkkenet er mest kjent for sine desserter, mens det vestindiske kjøkkenet bærer preg av at portugiserne har hatt koloni der. Den nordøstre delen av India har helt annen mat enn resten av landet, og er veldig påvirket av Burma. Yakkjøtt er hovedingrediensen.

Indisk mat og krydder er populært over hele verden

Historisk sett har indiske krydder alltid vært populære, og under opplysningstiden satt oppdagere som Christopher Columbus og Vasco da Gama ut for å finne handelsruter til India for å handle råvarer som silke, bomull, te og krydder. Karri, som opprinnelig var et indisk krydder har blitt så populært i hele Asia at det nå kalles ”det pan-asiatiske krydder”. I dag er indisk mat allemannseie i Norge, og folk spiser det som aldri før.

Vi håper du finner en indisk restaurant Oslo som passer for deg i oversikten. Se her for oversikt over alle restauranter i Oslo.