Ser du etter tapasrestaurant Oslo? Det er mange tapasrestauranter i Oslo eller Akershus, og vi vil hjelpe deg med å finne en av de gode.
Tapas er en fellesbetegnelse for spanske småretter. Spanjolene har spist tapas i hundrevis av år, gjerne som “snacks” når de er ute og drikker og koser seg i sosiale lag. Et glass avkjølt sherry, en iskald pils eller en god vin er gode følgesvenner til tapas.
Ifølge legenden var det den spanske kongen Alfonso den Vise som på 1200-tallet gjorde tapas til en viktig del av spansk kultur. Kongen var svært syk, men kom seg gjennom å drikke vin og spise småretter mellom måltidene. etter at han ble frisk beordret han alle tavernaer i området til å servere småretter, altså tapas, sammen med vin.
Det er usikkert hvor stor helseeffekten av tapas egentlig er, men tradisjonen med småretter har siden spredd seg til hele Spania og videre til Europa og USA. Tapas blir servert i både tapasbarer (hvor man vanligvis sitter på barstoler og drikken er vel så viktig som maten) og tapasrestauranter (hvor man virkelig kan spise seg mett på småretter).
Det finnes et utall forskjellige tapasretter, og de har vanligvis navn fra opprinnelseslandet. Det kan altså være en fordel med noe spanskkunnskap på tapasrestaurant, men heldigvis blir innholdet vanligvis forklart på norsk i menyen. Her er noen av de vanligste tapasrettene:
Det har du fått vite litt mer om tapas, og vi håper du finner en tapasrestaurant Oslo som gir deg en god matopplevelse.