Thailandske restauranter i Oslo og Akershus
Ser du etter thairestaurant? Det er mange restauranter med thailandsk mat og thaimat i Oslo og Akershus.
Gå rett til oversikten over thailandske restauranter i Oslo og Akershus >>
Thailandsk mat – eksotisk, fargerik og smakfull
Thailand er et frodig land som har svært gode landbruksforhold. Landet er faktisk en av verdens største matvare-eksportører, spesielt for grønnsaker, frukt og urter.
Chili, koriander, sitrongess og galangal (thailandsk ingefær) er noen av krydderurtene som brukes mest i thaimat. Av grønnsaker går det mye i bambusskudd, aubergine, lange bønner og vårløk. Thailandsk frukt som mango, papaya, ananas, lime og tamarind er nydelig som dessert, og brukes også innimellom i hovedrettene.
Sauser er også viktige i thailandsk matlaging. Soyasaus er populært, men de bruker også mye sjømatbaserte sauser som fiskesaus og østerssaus, som minner om soyasausen i farge og konsistens. Ris kommer man selvfølgelig ikke utenom, og nudler brukes også mye, både i kokt og stekt variant.
Populære thairetter
Her er noen av de mest populære thairettene som du vanligvis finner på thailandske restauranter:
- Gaeng keo wan – svinekjøtt i grønn kokoskarri
- Laab moo – svinekjøtt med chili og mynte
- Pad ka pao moo – wokstekt svinekjøtt med chili og basilikum
- Pad thai – stekte nudler med svinekjøtt
- Thai moo satay – svinesatay med peanøttsaus og salat
- Gaeng chöt – suppe med kjøttboller