Søk i Aktiv i Oslo

Vegetarrestauranter i Oslo og Akershus

Oslo har vanvittig mye å tilby når det kommer til mat. Derfor bør det ikke komme så mye som en overraskelse at byen er full av utmerkede vegetariske alternativer og et flust av vegetarrestauranter i Oslo, hvorav mange er så gode at selv de “ikke-vegetariske” velger å spise der. Blant vegetarrestauranter i Oslo finner du en rekke retter, varme og kalde, buffeter og take away og ulike restauranttyper; her er det noe for enhver smak.

Vegetar eller vegan?

At maten er vegetar betyr at den ikke inneholder kjøtt, fisk eller dyr. Hvis du ikke vil ha animalske råvarer fra dyr i det hele tatt, for eksempel melk, fløte, ost, egg og honning, er det vegansk som gjelder.

Det er både helsemessige og ideologiske grunner til at folk velger å bli vegetarianere, men du trenger ikke å være vegetarianer for å spise på vegetarrestaurant! Mange får seg nok en overraskelse når de oppdager hvor god vegetarmat faktisk kan være. Og har du hørt om “meat free monday”? Det er rett og slett et miljøvennlig tiltak hvor husstander har en kjøttfri mandag (eller annen dag) i løpet av uken.

Under finner du oversikt over vegetarrestauranter i Oslo. Her finner du også restauranter med vegetarmat på menyen, som er mange. De er svært sjeldent at en restaurant i Oslo ikke har et vegetarisk tilbud, mange har også veganske tilbud. Ta gjerne en titt på flere av Oslos mange restauranter her, hvor majoriteten har rene plantebaserte retter på menyen. Indiske restauranter f.eks har et svært gode vegetarretter på menyen. Indisk mat er preget av kultur og religiøsitet, og derfor er vegetarisk kost en viktig del av Indias mattradisjoner.