Søk i Aktiv i Oslo

Restauranter på Aker Brygge og Tjuvholmen

I et naturskjønt område midt i Oslo sentrum er Aker Brygge et livlig knutepunkt for restauranter, kultur, shopping og turisme. Spesielt populært i løpet av sommerhalvåret er vandring langs havnepromenaden som ofte avsluttes på Tjuvholmen eller Aker Brygge – et havnært og flott hjemsted for førsteklasses restauranter i Oslo.

Scroll nedover for full oversikt over restauranter på Aker Brygge. 

Planlegg en eventyrlig dag på brygga

Selve brygga er ikke lang, men området rundt er stort og mulighetene er mange. 

Både før og etter et besøk på en Aker Brygge restaurant kan du legge opp til en begivenhetsrik dag. 

Astrup Fearnley, strand og skulpturer på Tjuvholmen

Astrup Fearnley Museet på tuppen av Tjuvholmen er et av Skandinavias mest bemerkelsesverdige museer for samtidskunst og er reisemål #1 for moderne kunst i Norge. Videre ut til nesetippen av Tjuvholmen finner du Tjuvholmen bystrand og en stor gressplen; perfekt for en dag i solen. Plenen er en skulpturpark designet av Renzo Piano for Astrup Fearnley og fungerer som en vakker grønn lunge blant designerbygninger og slående arkitektur. 

En av de mer markante bygningene du vil se på vei til Aker Brygge er Nobels Fredssenter. Det er, som navnet antyder, et museum som presenterer Nobels fredsprisvinnere, deres arbeid og deres historie. Museet benytter en sofistikert interaktiv teknologi til sine utstillinger; en spektakulær opplevelse og et nytt samtaleemne under middagen. 

Rådhuset, båtturer på Oslofjorden og Akershus Festning

Akershus Festning står som et pompøst steinlandskap ved Oslos bukt og vannkant, rett ved Rådhuset og Aker Brygge. Festningen er i seg selv som et utendørs og innendørs museum. Det er en unik opplevelse å besøke Akershus Festning. Rett og slett fantastisk. (PS: På kveldstid, etter en bedre middag en Aker Brygge restaurant, kan dere booke plass på en spennende spøkelsesvandring…om dere tør)

Om spøkelsesvandring ikke står høyest på ønskelisten er stand up på Latter hysterisk morsomt! Der samles kremen av norske komikere hver uke. Nyt først en middag på restaurant på Aker Brygge før dere deretter skåler og har latterkramper.

Rådhuset i Oslo er definitivt den mest dominerende bygningen i Aker Brygge-området. Rådhuset tilbyr gratis guidede turer på flere språk og er åpent for alle som vil på omvisning.

Havnen på Aker Brygge og Rådhusbrygge byr på kollektive pendlerbåter og private eller arrangerte båtturer på Oslofjorden – hele dagen. Fra Aker Brygge kan du dra til både Hovedøya, Bleikøya, Langøyene, Gressholmen, Lindøya og Nakkholmen, og fra Rådhusbrygge kan du ta Bygdøyfergene over til Bygdøy. Langs havne- og bryggekanten kan du også få kjøpt fersk sjømat. 

Aker Brygge er også et naturlig knutepunkt for galleriaktivitet. Se deg rundt i alt fra bittesmå private samlinger til store verk til salgs i større auksjonshus.
For å nevne noen er Galleri Haaken, Galleri Semmingsen, Galleri Brandstrup og Galleri Fineart flotte gallerier.

Bredt utvalg av restauranter på Aker Brygge

Området rundt Aker Brygge byr på mange distraksjoner og attraksjoner, men ikke glem at restauranter på Aker Brygge er en opplevelse i seg selv. Det serveres mat du sent til aldri vil glemme, men husk å book bord – mange er lystne på god mat til nydelig utsikt. 

På denne siden finner du det meste av type spisesteder på Aker Brygge; italiensk, asiatisk, meksikansk, fransk, amerikansk, havets delikatesser, saftige biffer og burgere, enestående vinkart og cocktail, og mye, mye mer. Flere av stedene tilbyr også uteservering på takterasse. 

Vil du se flere av Oslos mange restauranter >> trykk her.

Bon Appétit!