Søk i Aktiv i Oslo

Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter er Nobels fredspris’ ansikt utad og forteller engasjerende historier om Alfred Nobel, fredsprisen og prisvinnere gjennom utstillinger, arrangementer og digitale opplevelser. Museet ligger sentralt plassert på Rådhusplassen i Oslo, i den gamle Vestbanebygningen.

Opplev fredsprisutstilling for 2021 om fredsprisvinnerne og journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov, og deres modige kamp for ytringsfrihet og demokrati. Utstillingen vises frem til 20. november.

Les mer om fredsprisutstillingen.

Nobels hage er fredssenterets hjerte: Et stemningsfullt rom der du får møte alle fredsprisvinnerne omgitt av tusen små lys. Installasjonen inkluderer bilder, tekster og videoklipp om alle prisvinnernes liv og innsats for fred. I Medaljekammeret kan du se den ekte fredsprismedaljen til Christian Lous Lange, den aller første norske fredsprisvinneren. Visste du at medaljen ble designet av Gustav Vigeland?

I den inspirerende og lekne utstillingen «Vilje til å endre verden» kan gjestene gjennom lyd, lys og illustrasjoner oppleve historien om Alfred Nobel og hvordan fredsprisen har utviklet seg i takt med tiden. Gjestene kan også teste seg selv og finne ut hvilken fredstype de er, og hvilke fredsprisvinnere de likner mest på.

I 2022 er det hundre år siden norske Fridtjof Nansen mottok fredsprisen og Nobels Fredssenter markerer jubileet med utstillingen «Nestekjærlighet i praksis». Utstillingen viser Nansens humanitære innsats og arv, tegner et bilde av dagens situasjon for verdens flyktninger og gjør publikum kjent med fem vinnere av Nansensprisen.

Nobels Fredssenter tilbyr omvisninger hver lørdag og søndag! På nettsiden kan du se mer detaljer om tidspunkt og temaer for omvisningene.

Les mer om omvisningene.

Hver fredag klokken 12.00 i sommerhalvåret slippes en ekte fredsdue fra vinduet på Nobels Fredssenter, sammen med ukens gode nyhet.

Nobel Fredssenters rikholdige museumsbutikk tilbyr et originalt utvalg kjennetegnet av bærekraft og rettferdig handel. Nobelbutikken har også en egen nettbutikk!

Besøk nettbutikken.

Vil du vite mer om Nobels fredspris i Oslo? Nobels Fredssenter har utviklet appen Peace Walk for Android og iPhone som tar deg på en lærerik tur gjennom byen.

Les mer om museet. 

Kontakt Nobels Fredssenter

Fyll ut skjemaet under.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.