Søk i Aktiv i Oslo

Hva skjer i Oslo og Akershus – anbefalte begivenheter:

Onsdag
19:00

Cirque du Blipp

Stian Blipp er endelig klar med sitt første soloshow, og han inviterer til et heidundranes sirkus som inneholder alt vi kan ønske oss og mye, mye mer.
Søndag

Hjertebank – ny utstilling på Interkulturelt Museum

Forelska i Oslo - Hva mener Oslos befolkning om forelskelse og kjærlighet, sånn egentlig? Ny utstilling på Interkulturelt Museum.
Fredag

Grenseløs – ikke om oss uten oss

I mai og juni kan du oppleve den nye utstillingen Grenseløs på Interkulturelt Museum. De gamle fengselscellene på museet fylles med kunst, filmer, plakater, bilder og intervjuer.
søndag
12:00

Bli med på omvisning i Operaen

På Omvisning i Operaen får du et innblikk i det som skjer bak scenen før teppet går opp. Dyktige omvisere forteller om arkitektur og sceneteknikk, opera og ballett. 
søndag
12:00

Barnas båtverksted på Maritimt museum

I Barnas båtverksted møter barna hyggelige venner av museet, som forteller om alt fra hundevakt til skorsteinsmerker om du spør.
søndag
15:30

Egil Drillo Olsen – Mine kamper

Egil Drillo Olsen er i vinden for tiden – nå har du sjansen til å møte ham på Hadeland Glassverk. I samtale med forfatter Alfred Fidjestøl får du høre om Egils liv og enestående karriere.
mandag

20% rabatt på treningsmedlemskap på Drammensbadet

Som medlem har du tilgang til hele treningssenteret, alle gruppetimer og til og med hele badehallen!
mandag
10:00

Oslo Freedom Forum 2022

På Oslo Freedom Forum 2022 vil du høre foredrag fra noen av verdens modigste menneskerettighetsforkjempere.
mandag
17:00

Agnes Cecilia – Nationaltheatret

Sceneversjonen av Maria Gripes spenningsroman Agnes Cecilia er en fortelling for barn og unge – full av undring, mystikk og overnaturlige elementer.
mandag
19:00

A capella med koret Diandre og vokalgruppa Nada

Konserten «Samhold» handler om å bygge relasjoner og fellesskap etter en lang periode med utfordringer, om å holde sammen og feire vår felles menneskelighet. Dette blir en mektig konsertopplevelse du ikke vil gå glipp av.
mandag
19:30

Jane Eyre – en estetisk eksplosjon og et mektig drama

Romanklassikeren Jane Eyre tas til scenen. Gjør deg klar for en estetisk eksplosjon og et mektig drama.
mandag
20:30

Utfordrerne (Stand-up)

Her kan du oppleve helt nye talenter innen stand-up-sjangeren. Det blir en kveld fylt med nerver, spenning og ikke minst mye latter og moro!
tirsdag

Forvandlingens kunst – Teatermuseet

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.
tirsdag

Typisk dem – utstilling om fordommer

Hvilke fordommer har du? Ta pulsen på dine egne fordommer i utstillingen «Typisk dem».
tirsdag
11:30

Lunsjkonsert: Bergen pianotrio

I Vinterhagen kan du nyte en god lunsj kombinert med fantastisk musikk.
tirsdag
17:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.
tirsdag
17:00

Pastakurs – Kulinarisk Akademi

Det blir en utfyllende demonstrasjon der du blir vist hvordan man lager pastadeig og du lærer om ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske. Etterpå deltar dere selv og lager forskjellige pastaretter.
tirsdag
18:00

Forvandling i Vika – en guidet vandring

En vandring om byutvikling og forsvunne gater, om sjøvannsbadekar på Victoria terrasse og bygårdsfasader i kalk og tegl.
tirsdag
18:30

Releasekonsert for William Dillner

Han har samlet et storslått band bestående av unge talenter fra Oslos musikkscene, og sammen ønsker de å skape en lun og varm atmosfære, og en kveld du neppe vil glemme.
tirsdag
20:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene - publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.
onsdag

Æresutstilling for Divert Rieck Svenkerud

Divert var estetiker til fingerspissene. Hun likte spesielt godt å jobbe med porselen. I dette materialet kom hennes estetiske sans særlig godt frem. Velkommen til en spennende utstilling.
onsdag

Kunstutstilling Blådressen på Arbeidermuseet

Hva forteller herredressen om maskulinitet, konformitet og makt? Tekstilkunstner Franz Schmidts nye utstilling viser arbeidet bak den klassiske Blådressen.
onsdag

Byblikk – Oslo i kunsten

Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!
torsdag
10:00

Mestring og glede i Oslo Klatrepark

Klatring i tretopp-klatrebaner gir en flott opplevelse og mestringsfølelse. Banene har ulik vanskelighetsgrad og høyde.
torsdag
18:45

Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.
fredag
17:00

Få med deg Vulkangata Jazz Sessions

Gata er full av hyggelige uteserveringer, så du har god anledning til å slå deg ned og nyte underholdningen med litt mat og noe godt i glasset.
fredag
17:00

Kurs: Biff og bayer kveldstid

Lær om ulike stykningsdeler av storfe, tilberedningsmetoder, tilbehør og om ulike typer øl. Vi avslutter med å lage, så spise den ultimate biffretten med øl som passer til.
lørdag

SNØ sommercamp

Her får barna fire dager utenom det vanlige med skiglede og mestring gjennom lek og læring.
lørdag

Bli med på vårens beste gaming-festival!

Opplev sluttspillet i Telialigaen i Oslo lørdag 28. mai og søndag 29. mai! Spill masse forskjellige spill, delta i aktiviteter og se Norges beste e-sportlag live som publikum.
søndag
10:00

Plantemarked i Botanisk hage

Denne dagen får du kjøpt planter som er dyrket frem i våre veksthus av ildsjeler i Botanisk hages Venneforening. Her kan du finne planter som ikke er vanlige på de fleste hagesentre.
søndag
16:00

Soul Sessions – Open Practice

Soul Sessions Oslo OPEN PRACTICE er for alle som trenger et sted å danse fra seg og trene, uansett stil, nivå og alder.
søndag
16:00

Tid for glede – en stor begivenhet i norsk teater

Tid for glede - en teaterbegivenhet av de sjeldne!
mandag
17:00

Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem

Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.
tirsdag
19:00

Sunnas musikkbingo på Smelteverket

En morsom kombinasjon av bingo & musikkquiz som krever litt kunnskap + litt flaks og resulterer i masse moro!
onsdag
14:00

Sommerfesten på SNØ

Overlat årets sommerfest til oss! Festen starter i skibakken med gøyale aktiviteter og afterski. Etterpå fortsetter festen med grilling i varmen, og selvfølgelig afterski og DJ/show hele kvelden.
fredag
16:00

Sesongavslutning på Pottit & Petnat – på takterrassen!

Denne fredagskvelden er det sesongavslutning for Pottit & Petnat! Ta med deg venner for å starte helga med digg mat, eller ta litt helgesnacks med kollegaer etter jobb.
søndag
11:00

Verdens miljødag – og Oslo er med

For å feire verdens miljødag inviterer Oslo kommune til et gøyalt og lærerikt miljøarrangement på SALT for hele familien. En dag med aktiviteter, småprat om naturen, musikk og moro for store og små.
tirsdag
19:00

Oslos største improcup

Oslos største improcup er et initiativ fra SALT art & music der alle byens improgrupper inviteres til å bli å opptre foran live publikum.
torsdag
20:00

PUST uplugga i Gamle Aker kirke

PUST er seks av Nordens vakreste stemmer i magisk, mektig og leken samklang. Hør de synge sommeren inn med noen av sine aller kjæreste favoritter.
torsdag
20:00

Sommerkonsert med Den norske Studentersangforening

Dette blir korets eneste Oslo-konsert denne våren, og du vil få høre et nøye utvalgt repertoar bestående av kjente slagere, så vel som mer ukjente mannskor-perler som koret har gravd fram for anledningen.
fredag
17:15

Ølcruise med Christian Radich

Det ønskes velkommen til ølcruise om bord på Christian Radich. Hva smaker vel bedre enn et godt glass øl og reker på dekk en junikveld.
lørdag

Sommermarked på Bærums Verk

Velkommen til et spennende sommermarked. Her kan du oppleve boder med mat, håndverk, kunst og andre spennende varer, i tillegg til de allerede etablerte butikkene på Bærums Verk.
lørdag
16:15

Martemos teaterworkshop 3-6 år

 Alle 3-6 åringer ønskes velkommen til en leken, lærerik, kreativ, spennende og fantasirik stund.
lørdag
17:15

AkevittCruise på den historiske fullriggeren fra 1937

Vi inviterer til Akevitt-tur igjen - en våre mest populære fjordturer! Smak på ulike akevitter, lær av en dyktig akevittekspert, og nyt en deilig rekebuffet mens du seiler på fjorden.
søndag
12:00

Sjørøvertokt – en fjordtur for hele familien

Vi inviterer til sjørøvertokt og en formiddag på fjorden i hele Norges seilskute. En hyggelig fjordtur for hele familien med mat inkludert.
mandag
19:00

SOM FØR OG ETTER – en sort komedie

SOM FØR OG ETTER er en sort komedie om en families klare forventninger og uklare tolkninger i møte med livet, kjærligheten og døden.
tirsdag
20:00

Nashville Pussy – Røverstaden

Tenk på det barskeste rock ‘n’ roll-bandet du kommer på, og gang det med tusen! Da er du muligens i nærheten av NASHVILLE PUSSY. Bandet som selveste Lemmy kalte «America’s last rock ‘n’ roll band».
onsdag
18:00

«Moby Dick» i spektakulært figurteater-format

I denne forestillingen, som passer for alle fra 12 år, er Melvilles klassiker tolket av regissør Yngvild Aspeli og den franske teatergruppen Plexus Polaire.
torsdag
18:00

Dora Thorhallsdottir – Overganger

Overganger er et standup-show om de ulike overgangene i livet, om hvor trøblete de er, men også ofte ufrivillig komiske.
fredag
17:00

Mat og vin i kombinasjon

Denne kvelden vil du lære om mat og vin i kombinasjon. Dette vil bli en restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere.
lørdag
19:00

Operaforestillingen «Du må ikke sove…» av Skala Operakor

Det blir drama og sterke følelser, kjærlighet og svik - og koret synger «med hjertet utapå drakta».
mandag

Dansecamp for barn

Barna vil få delta på dansetrening med dyktige pedagoger, uteaktiviteter, lek, spill, filmer, hobbyverksted m.m.
mandag

Sommerskole for barn og unge

Nordmarka Rideskole inviterer til sommerskole for barn og unge over 3 dager. Her får barna bli med på stallarbeid og deltar på ridetimer.
mandag
14:00

Sommerskole for barn og unge – 3 dager

Kurset passer godt for litt modne ryttere som har interesse og motivasjon for å lære om hva det innebærer å ha en egen hest, og som er klare for 3 intense og innholdsrike dager med mye moro med hest.
torsdag
19:00

Henrik Mestad – Alle fantastiske ting

New York-suksessen er endelig til Oslo! En historie som har sjarmert publikum verden over; en varm, morsom og oppløftende historie om alle fantastiske ting som gjør livet verdt å leve, og som berører oss alle.
onsdag
19:00

Cirque du Blipp

Stian Blipp er endelig klar med sitt første soloshow, og han inviterer til et heidundranes sirkus som inneholder alt vi kan ønske oss og mye, mye mer.
lørdag
14:00

Afternoon Tea – opplev lørdags-luksus

Moderne vri på en velkjent tradisjon i Sandvikas flotteste bygg. Velkommen inn til påsmurte delikatesser, søte kaker, champagne og selvfølgelig te.
torsdag

Bærum jazzfestival 15.-18. september

Ny jazzfestival for alle musikkelskere mellom 15.-18. september. Endelig får jazzkommunen Bærum tilbake en festival i toppsjiktet.
fredag
18:00

12 gode råd – fra to menn med lav utdanning

Fra alle kanter strømmer det på med råd om hvordan du bør leve livet ditt. Men de beste rådene får du selvfølgelig fra dem som gir flest. Og ingen gir flere råd enn menn med lav utdanning.
fredag
18:00

Hamlet på Nationaltheatret

Opplev Hamlet, teaterhistoriens største klassiker, aktualisert i en verden av politisk kaos – i Johannes Holmen Dahls renskårne regi.
fredag
21:00

Raske Menn: «19-års jubileumsshow»

Nå er trioen tilbake på Chat Noir med sitt 19-års jubileumsshow som vil ose av nostalgi, latter og pur glede.