Søk i Aktiv i Oslo

Hva skjer i Oslo og Akershus – anbefalte begivenheter:

Tirsdag
18:30

James Austin Johnson (fra SNL) – live

Nå kan du oppleve James Austin Johnsons vanvittige parodier live. Sikre deg billetter allerede i dag!
Søndag
11:00

Klesmarked x Oslo Street Food

Oslo Street Food avholder sitt aller første klesmarked! Her kan du gjøre et godt kleskupp samtidig som du tar vare på miljøet.
Lørdag

Guidet ølsmaking med ølsommelier eller sertifisert ølguide

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.
torsdag

Krig og hverdagsliv: Oslo 1940–45

Gjennom helt unikt og hittil upublisert materiale får du innblikk i krigshverdagen til barn og unge i en okkupert hovedstad.
torsdag

Byblikk – Oslo i kunsten

Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.
torsdag

Kjøkkenveien til historien

Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet? Fem kjøkken fra middelalderen til 1950 er bygget opp i utstillingen.
torsdag

Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie

Mat er en sentral del av menneskelivet – og av byhistorien. I denne fotoutstillingen får du servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.
torsdag
12:00

Babyomvisning FUZZ – Hver torsdag

En guidet tur i museet med voksenpåfyll for deg med barn på magen. Alt tilrettelagt for barnets behov slik at man til en hver tid kan trekke seg tilbake, uansett om det er bleieskift, mat eller gråt.
torsdag
12:00

BaByvandring: Funkisarkitektur med internasjonal svung

Bli med på trilletur og opplev tre kubiske villaer tegnet av villaarkitekt Arne Korsmo.
torsdag
17:00

Fra ånd til hånd – 70 år med dukketeater

Velkommen til åpning av utstillingen «Fra ånd til hånd» på Teatermuseet/Bymuseet i Frognerparken. Det blir enkel servering, åpen kafé og selvfølgelig dukketeater!
torsdag
18:30

Sommerstandup 2023 på Latter

I bakgården på Latter kan man nyte både mat, drikke og standup i hele sommer! Det blir nye, morsomme komikere hver uke som vil holde temperaturen oppe uansett vær.
torsdag
19:00

Live Jazz i Oslo sentrum hver uke!

Brødrene Bergh har i flere år servert stemningsfull jazz til folket, og er definitivt jazzklubben i Oslo du bør stoppe innom. Her kan du nyte to ting som hører særs godt sammen - Stemningsfull jazzmusikk og nydelig mat!
torsdag
19:30

Tryllefløyta

Når Det Norske Teatret tek Mozarts operaverk til teaterscenen, blir det heile omgjort til ein publikumars draum.
torsdag
22:00

HYSJ – Hver torsdag på OSF

HYSJ - Hver torsdag på Oslo Street Food med DJ Soulshock + DJ Astroblonde + gjester! Gratis inngang.
fredag

Forvandlingens kunst – Teatermuseet

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.
fredag

All That Is Solid Melts Into Water – En kunstutstilling

En kunstutstilling om modernisering og bærekraft, urfolks rettigheter og kulturlandskap.
fredag

Tyvetallet – Det nye Oslo

1920-tallet var preget av sterke motsetninger og nye visjoner. Kristiania ble til Oslo og var landets sentrum, både politisk, økonomisk og kulturelt. Men tidene var også tøffe for mange. Få glimt fra 20-tallets nye Oslo.
fredag

Dissimilisfestivalen 2023

Dissimilis åpner nok en gang festivalsesongen med en tradisjonsrik, hjertevarm og inkluderende byfestival. Som tidligere år vil festivalen være en del av programmet og musikkfellesskapet under musikkfest Oslo.
fredag
11:00

Bukkene Bruse drar til syden

I et fargerikt og levende univers, fylt med gjenkjennbare og morsomme referanser for store og små, er det endelig tid for Bukkene Bruses sydentur.
fredag
13:00

Velkommen til babydans på Sentralen

Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 3-12 måneder, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. I Babydans beveger foreldrene seg sammen med sine babyer i samspill med andre.
fredag
14:00

Lekter’n Festival 2023

Ta med deg dine beste venner og bli med på en rå fest på bryggekanten!
fredag
16:00

Afterwork med DJ på Gastroteket!

Gastroteket Vika har Afterwork med DJ hver torsdag og fredag. Kom og få servert nydelig mat og drikke på denne gastropuben med en helt unik atmosfære og stemning.
fredag
16:30

Kafésynk Academy for ungdom – GRATIS workshops!

Er du mellom 14 år og 23 år? Interessert i dans, spiller du et instrument og vil lære tango, musikkproduksjon i studio eller seminar i rollen som produsent?
fredag
17:00

Pizzakurs på Kulinarisk Akademi

God pizza handler om den perfekte deigen, riktig teknikk og gode råvarer. Kokkene på Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan du kan lage den optimale pizzaen.
fredag
17:00

Kurs: Biff og bayer kveldstid

Lær om ulike stykningsdeler av storfe, tilberedningsmetoder, tilbehør og om ulike typer øl. Kvelden avsluttes med å lage, så spise den ultimate biffretten med øl som passer til.
fredag
17:15

Ølcruise med Christian Radich

Det ønskes velkommen til ølcruise om bord på Christian Radich. Om bord blir det ølforedrag med smaking med Espen Smith, en av Norges fremste og mest profilerte ølkjennere. Dette blir en fantastisk kveld på fjorden!
fredag
18:30

Ronja Røvardotter

Ei forteljing om venskap, håp og det å stå opp mot dei vaksne. Regissør Catrine Telle ønsker å plassere historia om Ronja i ein moderne ruin med krig og urettferd som bakteppe.
fredag
19:00

Friends – The One Where Everyone Drinks på SALT

Har du noen gang lurt på hvordan det ville vært om noen oversatte Friends til norsk og det var en improforestilling? Could this BE anymore fun? Det kan du finne ut nå!
fredag
19:30

Sommerimpro 2023

De har nok en gang satt opp scenen i baren og gjør seg klare for en sommer full av digge sommerdrinker, uteservering, is og sabla gøy impro!
fredag
20:00

Rush After Dark – hver fredag kveld!

Bli med, og opplev discostemning, glowsticks, ansiktsmaling og selvlysende trampoliner!
fredag
21:00

Open Stage Karaoke – hver fredag og lørdag!

Ta med vennegjengen eller kollegaer på karaoke! Her er det ‘open stage’, som betyr at scenen er din og at det bare er å fatte mikrofonen – og karaoken er helt gratis!
lørdag

Kaoskammeret – MUNCH

Utforsk det fantastiske, fargerike Kaoskammeret, et lekent rom hvor vanlige museumsregler ikke gjelder og man kan forsvinne inn i fantasiens verden.
lørdag

Guidet ølsmaking med ølsommelier eller sertifisert ølguide

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.
lørdag

Musikkfest Oslo 2023

Bli med på Musikkfest Oslo og bli en del av Oslos pulserende musikkmiljø. Dette er en festivalopplevelse du ikke vil gå glipp av!
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!
lørdag
10:00

Helgeprogram 3. og 4. juni

Museet på Kjelsås har fire etasjer med spennende utstillinger om teknologi, industri, vitenskap og medisin.
lørdag
10:00

Bondens marked – Vikaterrassen

På Bondens marked selger lokale produsenter sine kortreiste produkter direkte til forbruker.
lørdag
11:00

Alice-omvisning på Nationaltheatret

Omvisningen tar deg med bak scenen og innom teaterverksteder, hvor du får lære hvordan familieforestillinger som Alice i Vidunderland tar form på scenen.
lørdag
11:00

Barna av Egypt

Ellingssrud musikalteater sin fjerde store musikalproduksjon!
lørdag
12:00

Omvisninger på Nationaltheatret

Ser du etter noe å gjøre i Oslo? Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj!  
lørdag
12:00

Møt båtbyggeren

Bli med inn i KLINK båtbyggeri når de bygger replikaen av en av vikingbåtene til Gokstadfunnet.
lørdag
13:00

Sightseeing på Oslofjorden

Opplev Oslofjorden på en klassisk guidet sightseeingtur forbi mange av hovedstadens attraksjoner. Turen går gjennom trange sund og idylliske bukter, og dere passerer mange kjente landemerker.
lørdag
13:00

Brunsj & Bobler på fjorden

Nyt en forfriskende og smakfull brunsj ved siden av en cocktail, lokal øl eller en nøye kuratert vin mens dere setter kursen mot havnen og videre ut i Oslofjorden.
lørdag
14:00

Omvisning: Sagenevandring

Omvisningen «To fabrikker – tusen liv» gir deg kunnskap om hverdagsliv, fabrikker og arbeidsliv og et innblikk i et unikt industriområde.
lørdag
14:00

Guidet vandring: I hjertet av Oslo

Denne vandringen inneholder høydepunktene fra Oslo sentrum, og du får høre historier om kjente fanger, konflikter og liv og røre i Kvadraturen. Turen går hver lørdag.
lørdag
14:00

Ridetime for øvede ryttere hos EKT

Hver lørdag holder EKT ridetime for øvede ryttere, hvor du som har god rideerfaring kan melde deg på for en undervisningstime med en av våre dyktige ridelærere. Her kan du få frisket opp dine rideferdigheter, eller få utviklet deg videre i grunnleggende dressur.
lørdag
14:00

Musikkfest Oslo: Barnekonsert med TOGET!

Ta med barna til Sentralen på Musikkfest Oslo, da blir det barnekonsert med TOGET og ellers skikkelig god stemning!
lørdag
15:00

Ridetime for nybegynnere hos EKT

Ridetime for nybegynnere er et tilbud til alle som vil ri. Timen er tilpasset nybegynnere. Ridetimen foregår på ridebane med rideinstruktør.
lørdag
15:00

Oslo Comics Expo 2023

OCX 2023 byr på et variert program med panelsamtaler, foredrag, filmvisning og annet sceneshow. Her kan du bli introdusert for nye stemmer, se tegneserieskapere du kjenner fra før, og møte andre tegneserieinteresserte.
lørdag
16:00

Ridetime for lett øvede hos EKT

Timen for lett øvede er et tilbud til ungdom fra 12 år og oppover. Undervisning i grunnleggende dressur med muligheter for kavalett og bomarbeid.
lørdag
17:00

Historisk vandring på Ringnes med smaking – Drop in hver lørdag

Historisk vandring på Ringnes med ølsmaking.
lørdag
17:15

Champagnecruise med Christian Radich

Dere smaker og lærer litt om forskjellige champagner og nyter også bobler i andre former, mens Christian Radich glir ut Oslofjorden.
lørdag
19:00

Hits For Quiz – musikkquiz med live band

HITS FOR QUIZ er pubvarianten av Beat for Beat. Her blir det kjente låter fra husbandet og morsomme oppgaver.
lørdag
19:00

En unik middagsopplevelse på Oslofjorden

Nyt middagen mens dere cruiser stille forbi byens fantastiske skyline og dens moderne og historiske landemerker.
lørdag
21:00

nieu show

Hver helg kommer en ny nieu-venn og samler forskjellige folk til en skrattemild idiotkveld med fokus på humor. Kan bli moro og en halv.
lørdag
22:00

Williamsburg by Night

Williamsburg by Night – come for the food and stay for the party!
lørdag
22:00

Runtown // SALT, Oslo

Kom og opplev den nigerianske superstjernen RUNTOWN for første gang i Oslo! En eksepsjonell begivenhet du ikke bør gå glipp av.
lørdag
22:00

Live musikk med Jamie Meyer

Helgene hos Abelone er mer enn ofte fylt med live musikk og god stemning om kveldene, og det er alltid gratis. Talentfulle og kjente trubadurer fyller lokalet med både allsang- og dansevennlige sanger!
søndag

Oppdag havet-utstilling

En utstilling som må oppleves av nysgjerrige sjeler i alle aldre. Den skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet.
søndag

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.
søndag

The Viking Planet – Norges første heldigitale opplevelsessenter

Et digitalt museum, plassert ved siden av Oslo Rådhus, som tilbyr mange helt unike attraksjoner basert på den Norske Vikingarven.
søndag

Sang- og musikkundervisning – for alle aldre!

Ta sang- eller instrumenttimer på Vålerenga eller Grünerløkka. Oslo Kulturfabrikk er en privat kulturskole som tilbyr undervisning på gitar, sang, piano, bass og trommer. Det er fortsatt noen ledige plasser for vårsemesteret!
søndag

Kjære Akerselva – en fotoutstilling

Med fotoutstillingen ønsker fotograf Torbjørn Moen å hylle Akerselva og arbeidet som er gjort med å rydde opp etter industrieventyret som var.
søndag
10:00

Plantesalg i Botanisk hage

Botanisk hages Venner ønsker velkommen til Plantemarked, med salg av stauder, sommerblomster og urter.
søndag
11:00

Klesmarked x Oslo Street Food

Oslo Street Food avholder sitt aller første klesmarked! Her kan du gjøre et godt kleskupp samtidig som du tar vare på miljøet.
søndag
11:00

Barnas Verksted – Morosløyd spesial!

Denne søndagen tas verkstedet ut i gata utenfor Sentralen, og små og store barn inviteres til morosløyd!
søndag
11:30

Christian Radich inviterer til sjørøvertokt!

Bli med på sjørøvertokt og en formiddag på fjorden i hele Norges seilskute. En hyggelig fjordtur for hele familien inkl. en buffet og pølser til barna. La barna få oppleve å være om bord på en ekte fullrigger!
søndag
11:30

Gutter inn i ryttersporten: Åpen dag på Bogstad Gård

Prosjektet "Gutter inn i ryttersporten" ved Nordmarka Rideskole vil i samarbeid med Langlielva Rideklubb, ønske liten og stor velkommen til oppvisninger i riddersport og sprang, samt runderidning for de yngre rytterspirene.
søndag
12:00

Barnas båtverksted på Maritimt Museum

Bli med å lage klossebåter! Hver søndag arrangeres Barnas Båtverksted på Maritimt museum. Opplev samtidig deres utstillinger for barn.
søndag
12:00

Søndagsmarked i Ingensgate

Her kan du finne blant annet strikkeprodukter, sjal, smykker, keramikk, glasskunst, ullvarer, vintage-klær, lp-plater, leker, malerier, vesker m.m. 
søndag
12:00

Birkelunden marked

Birkelunden Marked er et bruktmarked og krambumarked som holder det til i Birkelunden Park på Grünerløkka i Oslo.
søndag
12:00

Kreftforeningens Vitensenter – gratis inngang

Ulike underholdende aktiviteter for alle mellom 10 og 100 år. Gratis inngang 12.00-15.00 lørdag og søndag.
søndag
12:00

Barnas Søndag @BSF

Barcode Street Food ønsker velkommen inn for en hyggelig søndag for både små og store. Det blir ulike aktiviteter for barn, og matbodene tilbyr smakfulle måltider og baren ulike forfriskninger. 
søndag
12:00

Flaggermusdag

De får besøk av en flaggermusekspert på Bakkehavn og snekrer flaggermuskasser til våre små venner! Én gratis kasse per familie.
søndag
12:00

Fornebudagene + ringmerking av fugleunger

Ringmerking av årets nye kull med fugleunger på Lilløyplassen denne søndagen. Bli med for å oppleve fugleneungene på nært hold!
søndag
12:00

Verdens miljødag for barn

For å feire verdens miljødag inviterer Oslo kommune hele familien til en gøyal og lærerik miljødag på SALT og Langkaia i Oslo.
søndag
13:00

Barna av Egypt

Ellingssrud musikalteater sin fjerde store musikalproduksjon!
søndag
13:30

Kajakktur i Akerselva

Et morsomt eventyr for hele familien eller vennegjengen. Ingen erfaring med kajakkpadling kreves; nybegynnervennlig kajakktur.
søndag
14:00

MAMMA! En samtale om Tracey Emins Moren

4. juni 2023 er det ett år siden Tracey Emins bronseskulptur Moren fikk sin plass ved MUNCH. Dette skal markeres med en samtale om morskap, lansering av podkast og bursdagsfeiring på MUNCH.
søndag
14:00

Møt Brannbamsen Bjørnis

Møt Brannbamsen Bjørnis, ta bilder med brannbamsen og se showene på Hadeland Glassverk.
søndag
18:00

El Cachivache Orkesta – Milonga/Konsert

Dette er et type arrangement for både tangodanseren og konsertpublikummet. Kom tidlig for å få din favorittplass, eller for å varme opp danseskoene.
mandag

Nye utstillinger om jordas historie og livets utvikling

Opplev nye geologiske utstillinger hos Naturhistorisk museum. Dette er den største oppgraderingen av utstillinger i museets historie.
mandag

Besøk EKT Husdyrpark

Alle dager, hele året, kan du hilse på dyrene i Husdyrparken på EKT.
mandag

Opplev skulpturparken på Bærums Verk!

Blant historiske bygninger langs elven står 31 skulpturer laget av Norges mest anerkjente kunstnere. Her kan du finne ro og inspirasjon året rundt.
mandag

Book en sauna session på SALT

En sauna session på SALT er 2.5 timer ren lykke. Varme saunaer, kalde bad og bar. En sauna session inkluderer tilgang på både storsaunaen Árdna og Skroget innenfor deres åpningstider.
mandag

Verdenskjente Maman utstilles i Oslo

Maman er en imponerende edderkopp-skulptur som har blitt verdenskjent for sin størrelse og symbolikk. Ikke gå glipp av sjansen til å se dette kunstverket i levende live!
mandag

Sommerkurs i dans og ballett

Bli med på sommerkurs på Kirkenær Ballettskole - for barn, ungdom og voksne på alle nivåer! En super mulighet for deg som er nysgjerrig på dans, og som vil bli kjent med ballettskolen.
mandag
12:00

Bli med på omvisning i Operaen

På Omvisning i Operaen får du et innblikk i det som skjer bak scenen før teppet går opp. Dyktige omvisere forteller om arkitektur og sceneteknikk, opera og ballett. 
mandag
17:00

Ungdommens kulturbryggeri – gratis fritidstilbud

Et gratis fritidstilbud med variert program; Konserter - Klubbkvelder - Møte med artister - Workshops - Dansejams - Kurs
tirsdag
12:30

Babyomvisning i zoologiske utstillinger

Hver tirsdag er det babyomvisning på Naturhistorisk museum. Ukens babyomvisning er i zoologiske utstillinger.
tirsdag
17:00

Sushikurs

På kurset lærer du hvordan man lykkes med sushi på en inspirerende, lettfattelig og instruktiv måte. Avslutningsvis nytes sushi laget på kurset.
tirsdag
18:00

QuizTirsdag @BSF

Barcode Street Food inviterer til allmennquiz - fast hver tirsdag fremover!
tirsdag
19:30

Tante Ulrikkes vei

En fortelling om det mange ikke ser, den politisk korrekte elitens blindsone. Når debutboka til Zeshan Shakar nå blir dramatisert, skjer det på scenen som ligger kun et steinkast unna.
onsdag
17:00

Kurs i street food

Et deltagende kokkekurs hvor du både lærer å lage rettene, samt prinsipper om den voksende street food-trenden.
onsdag
18:00

Samtale: Mapping Black Europe

Samtale med Olive Vassell, Natasha A. Kelly og Michelle Tisdel om boken og temaet «Mapping Black Europe: Markers, monuments, memory».
onsdag
19:00

Lost in the Horizon

Forestillingen er en skarp kommentar til det som skjer i Europa akkurat nå. Den er skapt på tvers av ulike nasjonaliteter og kulturer, hvor de sammen ønsker å løfte fram verdien av et menneskeliv.
onsdag
21:00

Den fremmede

Den fremmede er historien om Meursault som brøt brutalt med de andres normer. Historien er en hyllest til friheten, men en annen type frihet enn den som har blitt så dominerende i vesten i dag. 
torsdag
12:00

BaByvandring: Skulpturvandring i Vigelandsparken

Bli med på en hyggelig trilletur i vakre Vigelandsparken, og bli kjent med kunstneren og kunsten bak Norges største turistattraksjon!
torsdag
18:30

Heine Aleine – og to til

Det finnes mange musikere og det finnes mange artister, men det er ikke mange som kan kalle seg entertainer. Sangeren Heine Totland er en av de få. Dette musikalske humorshowet må rett og slett oppleves.
torsdag
19:00

En folkefiende av Henrik Ibsen

Maktkamp, korrupsjon, pressefrihet... Henrik Ibsens skuespill EN FOLKEFIENDE er høyaktuelt, mer enn 140 år etter at det ble skrevet.   
torsdag
19:00

Vinsmaking: Sør-Australia

I løpet av denne vinsmakingen skal dere bli bedre kjent med de forskjellige jordsmonn, druetyper, produsenter og vinområder som har vært med på å gi Australia det kvalitetsstempelet de fortjener.
fredag

Nybegynnerkurs i ridning for voksne

Kurset er beregnet for de som aldri har ridd, eller de som red som barn og ønsker å ta opp igjen denne aktiviteten. Det er aldri for sent å begynne å ri. I tillegg er ridning god trening og ikke minst utrolig moro!
fredag
11:00

Bondens marked – Vinkelplassen

Bli med på Bondens marked! Markedet er et torg der du som forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten.
fredag
17:00

Italiensk mat og vin i kombinasjon

Dette vil bli en restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere og dere vil bli servert nydelige retter med spennende smakskombinasjoner og tilsvarende vin.
fredag
20:00

Rush at Night er endelig tilbake!

Har du lyst til å tilbringe natten på Rush og ha 12 elleville timer med konkurranser, aktiviteter og masse gøy i Norges kuleste trampolinepark?
fredag
20:00

Konserten OSLONATT i Grønland kirke

Vålerenga Mannskor og Akerselva Kvinnekor har gleden av å invitere til konserten OSLONATT i Grønland kirke fredag 9 juni.
fredag
21:00

Lykke til, Cathrine Frost!

«Lykke til Cathrine Frost» er en humorforestilling om filosofi, føding og folkehelse. Med dubstep og karate som virkemidler.
lørdag

Typisk dem – utstilling om fordommer

Hvilke fordommer har du? Ta pulsen på dine egne fordommer i utstillingen «Typisk dem».
lørdag
10:00

Helgeprogram 10. og 11. juni

Museet på Kjelsås har fire etasjer med spennende utstillinger om teknologi, industri, vitenskap og medisin.
lørdag
10:00

Bondens marked – Asker Kulturhus

Bondens marked er et torg der du som forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten.
lørdag
13:00

Klosterenga park – åpningsfest

Oslo kommunes største kunstinvestering siden Vigelandsparken står snart ferdig. Den andre helgen i juni blir det gratis folkefest og offisiell åpning av skulpturparken og kunstbekken i Klosterenga park.
lørdag
17:15

AkevittCruise på den historiske fullriggeren fra 1937

De inviterer til Akevitt-tur igjen - en deres mest populære fjordturer! Smak på ulike akevitter, lær av en dyktig akevittekspert, og nyt en deilig rekebuffet mens du seiler på fjorden.
lørdag
18:00

Get Ready! 13-årsjubileum m/REGGAE SCORCHER (SWE)

Get Ready! har 13-årsjubileum og feirer i stor stil dette, og årene som kommer, med et smell. De lover en dag og kveld med fantastisk musikk, veldig kjekke folk, og herlige vibes – «the hottest sounds around at the hottest spot in town!» - på Hør Hør!
lørdag
20:30

Preacher Lawson kommer til Norge!

Lawson er mest kjent for sine opptredener i versjoner av NBCs hitserie America's Got Talent, og nå kan du få med deg hans glimrende opptreden på Latter!
søndag

Se utstillingen «Fabrikkjenter og industriherrer»

Den industrielle revolusjon i Norge foregikk ved Akerselva fra midten av 1840-årene. På Sagene og i Nydalen, etablerte Norges første tekstilfabrikker seg. Denne historien løftes fram via fire stemmer!
søndag
11:00

Bondens marked – Vinslottet

Bli med på Bondens Marked! Markedet er et torg der du som forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten.
søndag
11:00

Byvandring blant jordhus i Frølichbyen

Kunstnerboligforeningen og Oslo kommunes kunstsamling presenterer en arrangementsrekke om materialkunnskap og selvbygging med utgangspunkt i paviljongen “Selvbyggeren” på Økern.
søndag
12:00

Snekring av insektshotell

Kom på besøk og snekre insektshotell til de små seksbente på Bakkehavn!
søndag
12:00

Nyttevekster

Bli med på tur ved naturskjønne Lilløyplassen på jakt etter nyttevekster - spennende, spiselige planter, blomster og bær som kan brukes i maten!
søndag
13:00

Mini-hesteshow for hele familien

EKT setter opp små hinder og forteller hva som skjer mellom hestene når de er helt fri og gjør ting sammen uten mennesker på ryggen. Her kan det bli mye fart og moro. Gøy for alle aldre!
søndag
13:00

Egner Cabaret

Egner-Cabaret er satt sammen av en slags 'greatest hits' liste med figurer og sanger som Torbjørn Egner har skrevet om og laget melodier til. Cabareten tar deg med på en magisk reise med figurer i Egners eventyrlige univers.
søndag
13:30

MiniMunch: Barnas Kunstdag

MUNCH ønsker å sette barnas kunstopplevelse i sentrum, og la dem møte kunsten på deres egne premisser. 
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.
mandag

Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!

På denne turen viser Oslo Street Art Tours' erfarne guider deg noen av de beste eksemplene på gatekunst og graffiti i Oslo.
mandag

Kurstilbudet til Stovner ridesenter

Her er det kurs fra 6 år og oppover - ingen øvre aldersgrense. Rideskolens eldste elev er 74 år. Med andre ord; ridning er moro for hele familien. Du er aldri for gammel til å starte opp.
mandag

God flyt før sommerferien: Intensiv-svømmekurs i juni.

God flyt før sommerferien: Intensiv-svømmekurs i juni. Klart for påmelding!
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.
mandag
19:00

Spelet om Trona – Joffreys død

Overspillteatret og SALT art & music presenterer: Spelet om Trona – Joffreys død! Gjør dere klare til nok en runde med alles favoritt-parodi på Game of Thrones: Spelet om Trona!
tirsdag
12:30

Babyomvisning i Klimahuset

Hver tirsdag er det babyomvisning på Naturhistorisk museum. Ukens babyomvisning er i Klimahuset.
tirsdag
17:00

Fiskekurs på KA Sagene

Lær å tilberede fisk sammen med kokker på Kulinarisk Akademi. Du vil lære alt om de forskjellige metodene som kokker bruker for å varmebehandle fisk slik at du kan anvende det på ditt eget hjemmekjøkken.
tirsdag
19:00

Live Tuesdays på Grønland Boulebar

Grønland Boulebar ønsker alle velkommen til Live Tuesdays!
onsdag

God flyt før sommerferien: Intensiv-svømmekurs i juni.

God flyt før sommerferien: Intensiv-svømmekurs i juni. Klart for påmelding!
onsdag
17:00

Kurs i mexikanske tacos

Lag taco som i Mexico! Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.
onsdag
18:00

SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu

Oslo kommunes kunstsamling inviterer til lansering av boken «Økern, august 2022». «Økern, august 2022» er Ane Hjort Guttus bidrag til Selvbyggeren.
onsdag
19:00

Bakgårdsquiz med Mímir Kristjánsson

Dra med deg dine smarteste venner og bli med på en annerledes quizkveld – det blir en særdeles underholdende aften!
torsdag

Nasjonale turistveger – 30 år med kunst og arkitektur i norsk natur

Jubileumsmarkeringen Rast viser kombinasjonen kunst, arkitektur og reiseliv langs de 18 nasjonale turistveger gjennom 30 år. Få med deg utstilling og seminarer på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
torsdag
12:00

BaByvandring: Fra park til park på Grünerløkka

Bli med å gå fra park til park på Grünerløkka og bli bedre kjent med bydelens grønne historie, og noen av de store endringene området har vært gjennom på 1900-tallet.
torsdag
19:30

BAdesKen: Ja, vi elsker dette landet

«Ja, vi elsker dette landet» er nyskrevet hver kveld, tilpasser seg geografisk og tar i særlig grad hensyn til innavl hos publikum.
fredag
19:00

Russell Kane – Live

Når Russell Kane legger ut på sin Europa-turné, får du endelig muligheten til å oppleve hans fantastiske stand-up show live. Bestill billetter nå, eller gå glipp av ditt livs latterkule!
lørdag
10:00

Helgeprogram 17. og 18. juni

Museet på Kjelsås har fire etasjer med spennende utstillinger om teknologi, industri, vitenskap og medisin.
lørdag
10:00

Øisteins sommerblyant

Bli med inn i Øisteins Blyants magiske verden på Hadeland Glassverk!
lørdag
11:00

Loppemarked i Etterstad kolonihager 2023

Loppemarked i Etterstad kolonihager lørdag 17. og søndag 18. juni.
lørdag
11:00

Jubileumsfeiring: Arbeidermuseet 10 år!

I år er det 10 år siden Arbeidermuseet ble etablert, og dette skal feires med jubileumsfest på museet, ute i gatene og rundt i nærmiljøet. Bli med på feiringen!
lørdag
13:00

Vika Walks – en guidet byvandring

Bli med på gratis byvandring! Vika har en lang og innholdsrik historie, og har gått fra et slumstrøk til å bli Oslos sentrale forretningsdistrikt. Ett område der historisk og moderne arkitektur møtes.
lørdag
13:00

Introduksjonskurs i leirepuss

Julio Perez er arkitekt i Gaia på Nesodden og har i en årrekke arrangert kurs i pussing av vegger med leirepuss. Leirepuss er en vakker og diffusjonsåpen puss, man kan påføre selv med litt øvelse.
lørdag
13:00

Avduking av kunstverkene på Langøyene

Det avdukes tre nye kunstverk som er laget til Langøyene i Oslofjorden. Pakk med deg badetøy og piknik, og ta byfergen ut til Langøyene for en fin sommerdag med avduking av kunst.
lørdag
17:15

Årets BluesCruise med bandet Nerli There

BluesCruiset på Christian Radich blir garantert en uforglemmelig kveld med nydelig mat og drikke og musikk fra Nerli There fra Molde.
lørdag
20:00

«Vel møtt igjen» – en hyllest til The Monn Keys

Bli med på en helaftens forestilling hvor The Attitunes, sammen med fullt ensemble og 12-manns orkester, hyller den norske vokal- og gjøglergruppen «The Monn Keys».
lørdag
21:00

Tipsy Ibsen – forestilling med en original vri!

Tipsy Ibsen presenterer flere av Henrik Ibsens mest klassiske verk, og i første runde tar de for seg Hedda Gabler! Det er bare en liten hake...
søndag

God flyt før sommerferien: Intensiv-svømmekurs i juni.

God flyt før sommerferien: Intensiv-svømmekurs i juni. Klart for påmelding!
søndag
12:00

Villblomstenes dag

Villblomstenes dag markeres på Bakkehavn med både insektsjakt og blomstervandring! Bli med å fange insekter og studere fangsten under lupe.
søndag
17:00

Sommerkonsert med Kammerkoret Ymir

Kammerkoret holder en stemningsfull konsert i Festsalen på Oslo Met med en blanding av klassisk musikk og sommerlige viser!
mandag

Mini-Dansecamp 4-6 år – sommerferien 2023

Norsk Ballettinstitutt gjentar tidligere suksess med «Mini-Dansecamp» for deres yngste dansere i sommer! Velkommen til alle 4-6 år på NBI Majorstua!
mandag

Dansecamp NBI Lillestrøm – sommeren 2023

Et tilbud til barn på 1.-6. trinn, både gutter og jenter, med og uten danseerfaring! Det blir morsomme og aktive dager med dansetrening, uteaktiviteter, lek, spill, filmer, hobbyverksted m.m. En uke med moro, utvikling, utfordring og samhold!
mandag

Sommeren på SNØ

Lyst på en kombinasjon av sol og snø denne sommeren?
mandag
19:00

Varm melk med honning på SALT

Forestillingen er skrevet av Maiken Schjøll Frisch, og er et forsøk på å synliggjøre kampene i oss mennesker hva gjelder vår skeivhet.
mandag
19:00

Business Casual: Standup på Barcode Street Food

Barcode Street Food inviterer til sin første standup-kveld!
tirsdag
12:30

Babyomvisning i Botanisk hage

Bli med en av deres erfarne botanikere på tur i Botanisk hage og se noe av det som blomstrer i hagen akkurat nå. Tilpasset småbarnsforeldre med barn opp til 2 år.
tirsdag
17:00

Dikteren er alltid større enn diktatoren – Vysotskij i gjendiktning

Bli med når Jørn Simen Øverli, Zakarias Meyer Øverli og Siril Malmedal Hauge presenterer eventyrlige gjendiktninger av Vladimir Vysotskijs udødelige sangpoesi i Oslos flotteste bakgård.
tirsdag
18:30

James Austin Johnson (fra SNL) – live

Nå kan du oppleve James Austin Johnsons vanvittige parodier live. Sikre deg billetter allerede i dag!
onsdag
17:00

Vegetar verden rundt

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom flere retter uten kjøtt og fisk. Sammen med kokker fra Kulinarisk Akademi lager man mettende retter og dere får tips til alternative næringskilder.
torsdag
21:00

BMI – Sydenimpro

Nå er de tilbake på Latter på faste Impro-onsdager! Det blir deilig improvisert humor i et forrykende tempo med musikk attåt. En lekende og annerledes forestilling som garantert ikke vil skuffe!
fredag

Oslo Pride

Pride-festivalen går over 9 dager og består av Pride House, Pride Park, Mini Pride og Pride Parade. Her kan alle være nøyaktig den de er.
fredag

Pride 2023 på Duckpin

Pride-uke OG Duckpin feirer hele dagen, hver dag med gode tilbud, og arrangerer en stor Pride-fest!
fredag

Teknisk museums sommerprogram 2023

Teknisk museum byr som vanlig på stort aktivitetsprogram i sommer, og ferieprogrammet kommer i tre utgaver!
fredag
19:00

En sommerkveld på Oslofjorden

Len deg tilbake, nyt naturen og de vakre omgivelsene, mens du nyter reker fra vår fristende rekebuffet. Oppdag Oslo og naturen fra fjordperspektiv på en tradisjonell seilskute.
lørdag
19:30

Stand-up på SALT

Noen av landets beste komikere inntar SALT sin helt egne standup-scene. SALTs ambisjon er å presentere et program som spenner seg fra unge entusiaster til etablerte kunstnere.
lørdag
20:00

Robbie Williams 2023

Robbie Williams annonserer flere datoer i Europa på sin «XXV Tour», som er en feiring av hans utrolige 25 år som soloartist, og popstjernen inntar Telenor Arena en kveld i juni – denne festkvelden vil du ikke gå glipp av!
mandag

RUSH sommercamp

Det blir masse kule aktiviteter, leker, konkurranser og dodgeballkamper med mer.
mandag
14:00

Feriepop: BANANAS!! – Popsenteret

Hver dag i uke 26 jobber barna med sangen og dansen fra fjorårets MGP-vinner sammen med Popsenterets flinke formidlere. Ender med et forrykende selvlysende sceneshow!
tirsdag

Historisk vandring med guide for private grupper eller firma

Bærums Verks historie strekker seg 400 år tilbake i tid. De tilbyr historisk vandring med guide som inkluderer vandring gjennom området og inngang til ovnsmuseet.
tirsdag
12:30

Babyomvisning i geologiske utstillinger

Hver tirsdag er det babyomvisning på Naturhistorisk museum. Ukens babyomvisning er i geologiske utstillinger.
tirsdag
19:00

Jazzcruise – god mat og musikk på fjorden

3-timers aftencruise med levende musikk av 1. klasse og nydelig rekebuffet inkludert.
lørdag
14:00

Pride-fest og konsert med De ubrukelige og Ohnesorg

Den 1. juli går årets Pride-parade av stabelen, og etter paraden inviterer Folk til fest og utekonsert i den fantastiske bakgården.
lørdag
19:00

Else & Skrellex med venner

To fantastiske QUEENS har funnet veien til scenen sammen. Dette blir et musikalsk og humoristisk show, og med seg har de Cess, Raylee, Martha Leivestad, Anna-Lisa Kumoji og Salty.
onsdag
17:00

Oslo Humorfest 2023

Oslo Humorfest 2023 er tilbake! Disse dagene kan du se det beste av ung, het humor ooog dine kjente og kjære favoritter i skjønn forening.
torsdag
18:00

Oslo Drag Festival 2023

Dragfestival som arrangeres i samarbeid med Open Drag Stage. Drag, dans, humor og kunst i skjønn forening.
mandag

Høstsemesteret 2023 på NBI avd. Lillestrøm

Nå er høstsemesterets timeplan for alle kurs hos NBI avd. Lillestrøm klar, og påmeldingen er åpen. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder!
mandag

Høstsemesteret 2023 på NBI avd. Stovner

Nå er høstsemesterets timeplan for alle kurs hos NBI avd. Stovner klar, og påmeldingen er åpen. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder!
fredag
18:00

Bjørn-Henning Ødegaard – Skilt pappa sveiper høyre

Enten du er i et forhold, er på vei inn i et forhold eller du trives best som singel, er det garantert masse å le av i dette showet med haugevis av gode vitser om den mystiske kjærligheten.
fredag
18:45

Bli med på premieren til Dinnershowet Art Pop!

Wallmans lover at deres nye Dinnershow Art Pop blir en ekstraordinær opplevelse! Deres dyktige servitører og serverende artister sørger for at du og selskapet ditt får den oppmerksomheten og servicen dere fortjener gjennom hele kvelden.
lørdag
18:30

Vidar Hodnekvam – Pappalivet: En overlevelsesguide

Pappalivet: En overlevelsesguide er showet du må ha med deg hvis har små barn eller hvis du vil komme og le av de med små barn.
mandag

Høstsemesteret 2023 på NBI avd. Majorstuen

Nå er høstsemesterets timeplan for alle kurs hos NBI avd. Majorstuen klar, og påmeldingen er åpen. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder!
mandag

Høstsemesteret 2023 på NBI avd. Løren skole

Nå er høstsemesterets timeplan for alle kurs hos NBI avd. Løren skole klar, og påmeldingen er åpen. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder!
onsdag

God natt, Oslo

Litteraturfestival som avvikles på sensommeren og tar pulsen på aktuell samfunnstematikk og trender i litteraturens verden.
onsdag
19:00

«3 for 1» med Pernille Sørensen, Live Nelvik & Kristine Riis

Høsten 2023 skal tre av landets gøyeste mennesker stå sammen på scenen for aller første gang, i det som garantert blir en latterbombe for historiebøkene.
torsdag
18:30

Jonna Støme – Ikaros

Endelig er tiden inne for at en heterofil mann fra Oslo vest, i sin nesten beste alder, kan innta scenen og snakke om det han synes er viktig. I disse skjøre og krenkbare tider er det dette Norge trenger. Det syns i hvert fall Jonna.
torsdag
20:30

Standup på Klubbscenen

Standup på klubbscenen på Latter. Opplev både norske og internasjonale komikere. Hvert show er unikt.
fredag
19:30

Louis Tomlinson – live i Oslo Spektrum!

Opplev Louis Tomlinsons "Faith In The Future 2023 Tour" og syng med på hans hitsingler som har gjort ham til en av verdens mest populære artister. Bestill billettene dine nå og se ham opptre live på Oslo Spektrum fredag 1. september 2023!
onsdag
18:30

Martin Lepperød – Kakerlakk

Et stand up show om livet, døden, Mømfi (hunden til Martin), traumer og det å prøve å være et godt menneske.
lørdag
14:00

Afternoon Tea – opplev lørdagsluksus

Moderne vri på en velkjent tradisjon i Sandvikas flotteste bygg. Velkommen inn til påsmurte delikatesser, søte kaker, champagne og selvfølgelig te.
torsdag

BY:LARM 2023

Er du klar for tre dager med fantastisk musikk og inspirerende foredrag på by:Larm 2023 i Oslo?
torsdag
19:30

blink-182 Tour 2023

For første gang på nesten 10 år får vi igjen oppleve Mark, Tom og Travis! Her blir det rift om plassene!
fredag
18:00

Oslo kulturnatt: Byvandring i Prindsen og de fattiges kvartal

Innenfor noen få hundre meter rundt Storgata finnes det skatter av rik sosialhistorie. Her lå både Tukthuset og Tvangsarbeidsanstalten Prinds Christian Augusts Minde - Prindsen. Oslo byarkiv tar deg med på en vandring i tvangsarbeidets og de fattiges historie.
lørdag
12:00

Plutselig barneteater – improvisert eventyrteater

Improvisert eventyrteater for hele familien! Plutselig barneteater skjer i øyeblikket, sammen med publikum! Hver forestilling er helt unik, ingen forestilling er lik den forrige.
lørdag
18:00

Hamlet på Nationaltheatret

Opplev Hamlet, teaterhistoriens største klassiker, aktualisert i en verden av politisk kaos – i Johannes Holmen Dahls renskårne regi.
onsdag
18:30

En aften med Bølgen & Berens: Tjuvholmen

Helaften med søkelys på mat og vin i kombinasjon! De serverer en fire-retters meny akkompagnert av hele 11 viner. Bølgen & Berens gir deg tankegangen bak vinvalgene, og loser deg gjennom en helaften med velsmak.
onsdag
19:00

Hans Morten Hansen – Natural Born Komiker

Se frem til en helaftens standupforestilling med nær, kjær og personlig observasjonshumor av ypperste klasse.
onsdag
19:20

50 Cent – The Final Lap Tour

Få med deg den sjeldne muligheten til å oppleve to raplegender på én kveld når 50 Cent tar med seg Busta Rhymes til Oslo Spektrum 4. oktober!
torsdag
21:00

Halvor Johansson – Halvorsprat

Gled deg til en helaften med hysterisk morsom Halvorsprat! Halvor snakker rett fra levra med så gode og treffsikre poenger, at du ender opp med å le enten du er enig eller uenig.
lørdag
20:00

Berrum & Beyer fyller Spektrum og greier

En kveld, ett helvetes show. Velkommen til den villeste livepodden noensinne. Dette vil du ikke være den eneste i gjengen som glipp av!
lørdag
12:00

CityKids – oppdag, utforsk, skap, lek!

CityKids inviterer barn og familier til gøyale aktiviteter en lørdag og søndag i måneden, fra kl. 12:00-16:00 på Sentralen. Her kan barna selv ta ledelsen i å oppdage, skape og prøve noe nytt.
lørdag
19:30

RuPaul’s Drag Race – Werq The World Tour 2023

Stjernene fra RuPaul’s Drag Race inntar Oslo Spektrum. Gjør dere klare til et spektakulært show - dette vil du ikke gå glipp av!
søndag
16:00

Opplev Stardust – én kveld på Christiania Teater!

Høsten 2023 er Hilde Louise Asbjørnsen tilbake på Christiania Teater i Oslo! Hun spiller kun én kveld så sikre deg billetter allerede i dag!
onsdag
18:30

Julelatter 2023

Norges morsomste juletradisjon fortsetter på Latter med Julelatter 2023!
onsdag
21:00

Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow

«Julefruer» er et hysterisk morsomt bokshow med ville innslag om jul, vennskap, uvennskap og tusjkake med injisert brennevin. Og om litteraturen og slitet, sykdommene og alvoret.
torsdag
18:00

Kristiania Magiske Tivolitheater – Urpremiere 2. november 2023

Julekalenderen om byens eget tivoli i Vika på tidlig 1900-tall rørte mange og fikk strålende kritikker da den ble sendt på NRK julen 2021. Nå skal publikum få oppleve det magiske tivoli-livet i levende live!
søndag

Farsdag

På farsdagen feirer vi fedrene våre. Les alt om farsdagen her.
torsdag
19:30

Arne Garborgs Haugtussa – Det Norske Teatret

Fengslande eventyr for vaksne: Skodespelar Ane Dahl Torp har klipt og limt i Garborgs medrivande diktsyklus for å kaste nytt lys over den mystiske og synske Veslemøy, i samspel med komponist og trompetist Miljeteig.
lørdag
19:00

Dagny – Oslo Spektrum

For tiden jobber Dagny med ny musikk, og showet i Spektrum blir hennes eneste headliner-konsert i år og en feiring av de ikoniske hitlåtene hun har levert oss til nå!
onsdag
18:30

Analog Champagne – med Martin Beyer-Olsen

Analog Champagne er Martin Beyer-Olsens første soloshow! Ta med deg vennegjengen og start det nye året med standup og mye latter.
onsdag
19:30

Jon Niklas Rønning med nytt show!

Jon Niklas Rønning er en av landets mest populære humormusikalske komikere. Nå er han tilbake med nytt soloshow, og lover humor, musikk og en grenseløs hyllest til øyeblikket.
fredag
19:30

John Mayer – SOLO

Etter den enorme suksessen med sin banebrytende akustiske solo-turné i USA, tar John Mayer turen til Europa i 2024 - og denne delen av turneen starter i Oslo Spektrum fredag 15. mars 2024!
onsdag
03:07

Vårjevndøgn

Når det er vårjevndøgn er dag og natt nærmest like lang over hele verden.
lørdag

Cirkus Blunck på Chat Noir

Nå oppsummerer Øivind Blunck sin fantastiske karriere i showet «Cirkus Blunck», der det både blir gjensyn med klassiske numre og karakterer og nye påfunn.