Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Vårens saueklipping står for døren! hovedbilde
søndag 
10:30
EKT Rideskole og Husdyrpark AS

Vårens saueklipping står for døren!

Saueklipping 8.mai 2022 hver halvtime kl 10.30, 11.00, 11.30 og 12.oo.

Vårens saueklipping står for døren! Kom og se på, kjenn på ulla og prøv å karde den. Vi forklarer og forteller om hvorfor vi klipper sauene.

Saueklipping foregår hver halvtime kl 10.30, 11.00, 11.30 og 12.00. Billettsalg på nettsiden til eget område for tilskuere. Opplegget er tilrettelagt for barnefamilier i grupper.

Tidligere norgesmester i saueklipping Caroline Nicol kommer til EKT for å klippe sauene. Vi har en ganske stor flokk sauer av rasen Norsk Spælsau.

Det blir også demonstrasjon av karding av ulla vi får fra sauene. Karding er et gammelt håndarbeid som er den første behandlingen av ulla. Vi må karde før vi kan bruke ull til toving eller garnspinning.

Det er en stor opplevelse å se en profesjonell håndtere sauene og klippe bort den tunge ulla i løpet av få minutter. Gøy og fascinerende å se på for hele familien!

 

Relaterte saker

Eventbilde: Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!

Eventbilde: Julemarked på Bærums verk
lørdag
10:00

Julemarked på Bærums verk

Her vil du oppleve et rikholdig juleprogram og førjulsstemning hver eneste dag.

Eventbilde: Oslo Vegetarfestivals julemarked
lørdag
11:00

Oslo Vegetarfestivals julemarked

Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!