Søk i Aktiv i Oslo

Farsdag hovedbilde
søndag 

Farsdag

Farsdag er en dag dedikert til å hedre alle fedre. Selv om den er en nyere tradisjon enn morsdagen, deler den i likhet med morsdag en amerikansk opprinnelse.

HISTORIEN BAK FARSDAGEN

Historien bak farsdagen begynner med en kjærlig datter ved navn Sonora Louise Dodd fra Spokane i Washington. Alt startet en morsdag i 1909, da Sonora satt i kirken og lyttet til presten snakke om betydningen av mødre. Denne prekenen inspirerte henne til å reflektere over sin egen far, William Smart, en veteran fra den amerikanske borgerkrigen. Etter at William hadde mistet sin kjære kone, sto han alene igjen med seks barn å oppdra på gården deres i Washington.

Sonora ønsket å hedre alle fedre og deres dedikasjon til familiene sine. Hun valgte den 19. juni som datoen for den første farsdagen, farens fødselsmåned. Ideen om å feire farsdag spredte seg raskt, og mange sluttet seg til denne hjertevarme tradisjonen.

Imidlertid skulle det gå mange år før farsdag ble offisielt anerkjent. Det var ikke før i 1966 at den tredje søndagen i juli ble utpekt som den offisielle farsdagen i USA.

FARSDAG I NORGE

I Norge har vi valgt å feire farsdag den andre søndagen i november. Denne dagen blir ofte markert med kjærlige gestus som gaver, blomster og deilige kaker. Barna i landet lager også ofte spesielle kort og gaver til sine fedre, enten på skolen eller i barnehagen.

FARSDAG 2024

For de som lurer på når Farsdag faller i 2024, kan vi avsløre at datoen er søndag 10. november. Dette er dagen hvor vi kan vise våre fedre ekstra omsorg og kjærlighet.

GAVETIPS TIL PAPPA

Når det kommer til gaver til fedre, er det mange alternativer å vurdere. Noen fedre setter pris på klassiske gaver som slips, sokker og hansker. Andre ønsker seg praktiske ting som isskrape til bilen eller termokopp.

Andre flotte gaveideer er et kort med en personlig hilsen, et gavekort på en opplevelse, en massasje, et vinkurs eller ølsmaking.

For de som ønsker å gi kvalitetstid med familien, kan en deilig middag, enten hjemmelaget eller på en fin restaurant, være en flott gave. Finn den perfekte restauranten og sikre en reservasjon i god tid.

Hvis faren din er kjent for å være litt rotete, vil en overraskende opprydding i garasjen sikkert bli satt pris på. Husk at det viktigste med en farsdagsgave ikke er prisen eller størrelsen, men tanken og kjærligheten bak den. Vis din takknemlighet og kjærlighet til din far på denne spesielle dagen, og la ham føle hvor mye han betyr for deg.

Relaterte saker

Eventbilde: Velkommen til babydans på Sentralen
fredag
13:00

Velkommen til babydans på Sentralen

Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 3-12 måneder, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. I Babydans beveger foreldrene seg sammen med sine babyer i samspill med andre.

Eventbilde: Oslos første vårtegn!  – Vestkanttorvet starter opp seseongen
lørdag
09:00

Oslos første vårtegn! – Vestkanttorvet starter opp seseongen

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!

Eventbilde: Ridetime for lett øvede hos EKT
lørdag
16:00

Ridetime for lett øvede hos EKT

Timen for lett øvede er et tilbud til ungdom fra 12 år og oppover. Undervisning i grunnleggende dressur med muligheter for kavalett og bomarbeid.