Arrangementet er fullført.

søndag 

Farsdag

farsdag

Farsdag

Farsdag feires andre søndag i november

Farsdagen er nyere enn morsdag, men på den samme måten som morsdag er den en amerikansk oppfinnelse.

Farsdagens opprinnelse
Det var en god datter ved navn Sonora Louise Dodd fra Spokane i Washington som fikk ideen til farsdag. En morsdag i 1909 satt hun og hørte prestens morsdagspreken og begynte å tenke på sin far. Faren til Sonara het William Smart og var veteran fra den amerikanske borgerkrigen. Etter at han og kona hadde fått seks barn døde kona og William ble alenefar. Alene oppfostret han alle de seks barna på gården i Washington.

Sonora ville gjerne hedre alle fedre og all faderlighet og hun la den første farsdagen til 19. juni fordi hennes far var født i juni. Mange sluttet seg til feiringen av farsdagen, men det tok ganske lang tid før feiringen ble offisiell. Det skjedde ikke før i 1966 da tredje søndag i juli ble gjort til offisiell farsdag i USA.

Farsdag i Norge
Hos oss er farsdag lagt til andre søndag i november. Dagen feires gjerne med gaver, ofte hjemmelagede, blomster og kake. Barna lager ofte kort og gaver til far på skolen og i barnehagen.

Farsdag 2021
Farsdag feires i Norge den andre søndagen i november, det vil si 14. november i 2021.

Gavetips til farsdagen

Skal vi tro dem rett, er det mange fedre som blir glade for slips, sokker og hansker på farsdagen. Andre igjen påstår at de ønsker seg praktiske ting som isskrape til bilen nå som gradestokken kryper under null. Pondus er også en slager blant mange, og Ponduskalenderen for det kommende året pleier alltid å komme ut i god tid før farsdagen. Kanskje er det en god idé å invitere på en deilig middag – enten hjemmelaget eller på restaurant? Er faren din en rotekopp kan det å rydde garasjen hans eller kjellerboden være en kjærkommen gave.

Du kan også overraske faren din med kvalitetstid.

Husk: Det trenger ikke være mye eller dyrt, bare vis faren din at du setter ekstra pris på ham.

Relaterte saker