Søk i Aktiv i Oslo

søndag 

Farsdag

farsdag

Farsdag feires andre søndag i november

Farsdagen er nyere enn morsdag, men på den samme måten som morsdag, er den en amerikansk oppfinnelse.

Farsdagens opprinnelse
Det var en god datter ved navn Sonora Louise Dodd fra Spokane i Washington som fikk ideen til farsdag. En morsdag i 1909 satt hun og hørte prestens morsdagspreken og begynte å tenke på sin far. Faren til Sonara het William Smart og var veteran fra den amerikanske borgerkrigen. Etter at han og kona hadde fått seks barn, døde kona og William ble alenefar. Alene oppfostret han alle de seks barna på gården i Washington.

Sonora ville gjerne hedre alle fedre og all faderlighet, og hun la den første farsdagen til 19. juni fordi hennes far var født i juni. Mange sluttet seg til feiringen av farsdagen, men det tok lang tid før feiringen ble offisiell. Det skjedde ikke før i 1966 da tredje søndag i juli ble gjort til offisiell farsdag i USA.

Farsdag i Norge
Hos oss er farsdag lagt til andre søndag i november. Dagen feires gjerne med gaver, ofte hjemmelagde, blomster og kake. Barna lager ofte kort og gaver til far på skolen og i barnehagen.

Farsdag 2023
Farsdag feires i Norge den andre søndagen i november, det vil si 12. november i 2023.

Gavetips
Skal vi tro dem rett, er det mange fedre som blir glade for slips, sokker og hansker på farsdagen. Andre igjen påstår at de ønsker seg praktiske ting som isskrape til bilen nå som gradestokken kryper under null. Pondus er også en slager blant mange, og Ponduskalenderen for det kommende året pleier alltid å komme ut i god tid før farsdagen. Kanskje er det en god idé å invitere på en deilig middag – enten hjemmelaget eller på restaurant? Er faren din en rotekopp kan det å rydde garasjen hans eller kjellerboden være en kjærkommen gave.

Du kan også overraske faren din med kvalitetstid.

Husk: Det trenger ikke være mye eller dyrt, bare vis faren din at du setter ekstra pris på ham.

Relaterte saker

Eventbilde: Musikklek for 4 – 5 åringer
onsdag
16:45

Musikklek for 4 – 5 åringer

Musikklek er et populært tilbud for barn født i 2017 og 2018. Oslo Kulturfabrikk har undervisning ukentlig på Smestad skole og Vålerenga skole.

Eventbilde: Familieforestilling «Dalmatinerne» – Premiere
onsdag
18:00

Familieforestilling «Dalmatinerne» – Premiere

Denne gangen presenterer OPAL historien om den slue og iskalde Cruella som vil kjøpe dalmatinervalper for å lage kåpe av dem. En musikalsk thriller i ekte OPAL-stil. Forestillingen passer for hele familien.

Eventbilde: Disney On Ice
torsdag
14:30

Disney On Ice

Opplev og del magiske øyeblikk fra Disneys utrolige fortellinger og sanger. Dette fantastiske familieshowet på is gir alle en grunn til å drømme på Disney On Ice!