Søk i Aktiv i Oslo

Yoga i Oslo – Disse plassene kan du drive med Yoga

Oslo byr på mange ulike varianter av yoga på ulike treningssentre og dansestudioer. Yoga er en treningsform som stadig øker i popularitet.

Det er en fin måte å tøye og strekke musklene på, noe som gjør at mange idrettsutøvere kunne ha stor nytte av yoga. Oslo har også en rekke tilbud med yoga for gravide. Det arrangeres også yogareiser og retreater man kan delta på, både innenlands og i utlandet.

Yoga er en gammel tradisjon som strekker seg tilbake et par tusen år i tid. Det har sitt opphav i den vediske kulturen i India og dens kroppslige og mentale teknikker har tilknytninger til hinduisme og buddhisme. I moderne, vestlig sammenheng blir ordet hovedsakelig brukt om en rekke kroppsøvelser som kan brukes til trening, avspenning og meditasjon som skal føre til personlig utvikling.

For noen er yoga de fysiske øvelsene. Den fysiske treningen. Det er også slik de fleste kommer i kontakt med yoga. Videre kan man fordype seg i mange ulike retninger gjennom blant annet meditasjon om man ønsker det. Både yoga og meditasjon kan brukes til både fysisk og mental avspenning.

Fokus på pust ligger svært sentralt i yogaen. Det finnes ulike teknikker og mange øvelser. For mange handler yoga om å stresse ned og få et pusterom i hverdagen.

Pilates er en treningsform som henter mange elementer fra Yoga. Mange av de samme treningsstudioene og dansestudioene tilbyr dette. Se våre sider om pilates.

Nedenfor finner du en oversikt over ulike tilbud av yoga Oslo.

Her kan du se andre former for trening.