Søk i Aktiv i Oslo

Pilates Oslo – Her kan du trene pilates i Oslo eller Akershus

Finn steder du kan trene pilates i Oslo! Her finner du en oversikt over tilbydere av pilates i Oslo og Akershus. Pilates er blitt en populær treningsform og er svært effektiv i styrke og for å bygge opp de “usynlige” musklene som er så viktig for helsen.

Historien bak Pilates

Gründeren bak treningsformen Pilates, Joseph Pilates, var opprinnelig fra Tyskland og brukte mesteparten av livet sitt til å utvikle treningsmetoden slik at den skulle gi den perfekte kropp. I 1926 forlot han Tyskland og dro til New York hvor han åpnet sitt første studio, The Pilates Studio. Her delte han adresse med New York City Ballet og studioet trakk fort til seg dansere herfra.

Hans system skulle vise seg å være svært effektivt for danserne, ikke minst til rehabilitering av skader og for å forebygge skader. Danserne ble riktigere trent. Studioet tiltrakk seg ikke bare dansere, også blant kjendiser, skuespillere, musikere og idrettsutøvere ble studioet svært populært. Lenge var Pilatesmetoden en godt bevart hemmelighet blandt de rike og berømte, men er i dag den hurtigst voksende treningsformen i USA og Storbritannia.

Joseph Pilates sa: “Etter 10 ganger vil du kunne føle forskjell. Etter 20 ganger vil du kunne se forskjell. Etter 30 ganger vil du ha en helt ny kropp.”

Trening med Pilates

Mange trener pilates av medisinske årsaker eller for å redusere stressnivået. Personer med ryggproblemer, nakkeproblemer, vonde knær, astma og migrene mener de har blitt bedre med Pilates.

Felles for alle øvelsene er at når én muskelgruppe blir styrket, tøyes og strekkes en annen. Musklene blir lange og smidige. Pilates er svetting og beinhard jobbing, men kan absolutt være verdt slitet.

Her finner du tilbud over ulike treningsalternativer i Oslo.