Søk i Aktiv i Oslo

Turn Oslo – På disse plassene kan du trene turning i Oslo

De fleste av oss har et forhold til turning. Alle barn turner og turn er en svært allsidig idrett. Turning trener hele kroppen og er også grunnstammen i kroppsøving eller gym på skolen.

Mosjonsidrett
Norges Gymanastikk- og Turnforbund organiserer turnidretten i Norge. Gymnastikk er imidlertid mer enn idrett det er også mosjon.

Aerobic er en av mosjonsformene det blir satset mye på.

Barneidrett – turnlek for barn
Turning er en idrett hvor barna kan starte tidlig og turnklubbene har ofte turnpartier for foreldre og barn sammen. Allerede fra to-års alderen har barna utbytte av turning. De lærer å stupe kråke, hopp, klatre, balanser og andre ting som uvikler demotoriske ferdighetene. Les mer om idrett for småbarn.

Turning er dessuten ypperlig grunntrening for alle slag former for idrett.

Turn som konkurranseidrett

Turn er allsidig mosjon og nyttig grunntrening for de fleste andre idretter men turn er i aller høyeste grad en en stor kokurranseidrett og det finnes mange grener innen turnidretten:

DETTE ER GRENENE:

Troppsgymnastikk
Dette er turning for lag, det konkurreres i tre trampett, tumbling og frittstående. Denne formen for turning er den som er sterkest i vekst i Norge for tiden.

Turn Oslo – Turn for kvinner og turn for menn
Dette er den tredisjonelle formen for turning, såkaldt apparatturn. Det konkurres både i mangekamp (vinneren er den som er best i alle apparatene til sammen) og i enkeltapparater. Appartene for kvinner og menn er litt forksjellige. Kvinner konkurrerer i skranke, frittsående, hopp, og bom. Mennene konkurrerer i ringer, skranke, bøylehest, svingstang, frittstående og hopp.

Rytmisk Sportsgymnastikk
RS foregår på et teppe som er ca 13 x 13 meter og består av gymnastikk og øvelser med forskjellige redskaper til musikk. Det konkurreres både individuelt og i tropp. De ulike øvelsene er frittstående, tau, ring, ball, køller og bånd. Hver øvelse varer fra 1 minutt til ca halvannet minutt. Det brukes både klassisk og mer moderen musikk.

 

Sportsdrill
Vi har egen side om drill – les mer der. I sportsdrill brukerene drillstaver og utfører drilltekniske øvelser sammen med turnøvelser til moderne fengende musikk.

Trampoline
Trampoline er en idrett med høye hopp og saltoer. Mange har trampoline i hagen og barn elsker å hoppe. Trampoline er artig for folk i alle aldre og byr på topp trening og topp moro.

Eskimoene skal ha vært de første som drev med trampoline, de brukte dyreskinn som de kastet hverandre opp og ned i. Tidlig på 1900-tallet begynte ulike sirkus å bruke trampoliner. Den moderne trampolinen ble oppfunnet av amerikaneren George Nissen i 1936. Folk begynte å konkurrere mot hverandre og det ble dannet forbund og klubber.I 1964 ble det første VM i trampoline holdt i London og i 1992 ble trampoline OL-gren.

Trampoline blir ofte brukt til trening i andre idretter, som vanlig turn, stuping og alpint. I 2001 ble trampoline offisiell konkurransegren i Norges Gymansiast- og Turnforbund. Siden den gang er det dannet mange trampoline-grupper rundt om i landet. Det kreves dyktighet og dristighet blant utøver på høyt nivå, men trampoline-hopping gir mye glede og god mosjon til alle som hopper.

Vi håper dette bidrar til at du finner ut hvor det kan trenes turn Oslo.