Søk i Aktiv i Oslo

Stup – stuping i Oslo og Akershus

Stuping er en morsom akrobatisk lek som mange prøver seg på. Stup er også en meget teknisk avansert idrett. Stuping er en stor sport internasjonalt og stor på OL-programmet. Stup på høyt nivå er en spektakular og morsom pulbikumssport.

Stuping er også populært som rekreasjon.

Selv om sporten ikke har veldig mange deltakere, er stuping en av de mer populære olympiske øvelsene blant tilskuerne. De framgangsrike utøverne deler mange av de samme egenskapene som gymnaster: styrke, fleksibilitet og kinestetisk bedømmelse.

Det er også smart å kunne litt stupeteknikk for oss alle. Hvis flere hadde gått på stupekurs kunne mange ulykker vært unngått.

Stuping – utfordringer for alle
Stupsporten gir spenning og utfordring på alle nivåer.

Det finnes  faktsik så mange som 250 forskjellige stup som er blitt utført av stupere gjennom tidene, fra det helt enkle til stup med over fire volter fra 10 meteren. Selv om ikke stupsporten er så stor  i Norge, er det en stor idrett i mange andre land. Stup var den eneste idretten i Atlanta-OL som var utsolgt på trening!

Stuping er en idrett i vekst også her i landet. Sporten fenger barn og ungdom som søker spennende, fartsfylte og lekbetonte aktiviteter.