Søk i Aktiv i Oslo

Svømming i Oslo og Akershus

Vil du svømme?

Her finner du nyttig informasjon om svømming. Svømming er en svart populær mosjonsform og idrett i Norge. Rundt 50.000 mennesker driver aktivit med søvmming i Norge, det vil si at de er medlemmer av en svømmeklubb tilsluttet Norges Svømmeforbund.

Forskjellig former for svømming

Det finnes mange svømmeteknikker. Vanlig svømming består av grenene bryst, crawl eller fri, butterfly og ryggsvømming. Det konkurreres også i medley der alle de forskjellige svømmeteknikken benyttes.

Du kan lære deg deg crawl, butterfly, bryst og ryggsvømming i en svømmeklubb.

Grener innen svømming

I tillegg til vanlig svømming organiserer Norges Svømmeforbund stup, vannpolo og vanngymnastikk og svømmeopplæring.

Livredning er også en aktivitet du kan benytte de svømmeferdigheter til. En del svømmeklubber har livredning som en av sine aktiviteter. Livredning er svært nyttig å kunne for deg som befinner deg i nærheten av vann. I tillegg arrangeres det konkurranser i livredning og det finnes egne livredningsklubber som arrangerer kurs.

Langsvømming er populært hos mange og inngår i idretten triathlon.

Svømming som friluftsaktivitet

For mange av oss er nok svømming først og fremst en friluftsaktivitet som vi bedriver i badevann, elver eller i sjøen. Tursvømming med snorkel og våtdrakt er en gren innen svømming som blir stadig mer populær og så kan utføres både av mosjonister og som ekstremsport i kaldt og røfft vær.

Med et elvebrett, våtdrakt, hjelm og svømmeføtter kan du bedrive temmelig actionfylt elvesvømming også.

Svømming er livsviktig

Av hensyn til egen sikkerhet er det viktig å kunne svømme. Det er et mål Norge at alle 5. klassinger skal være svømmedyktige, men ferdighetene varierer stort.  Norske barn blir tilbudt svømmeopplæring i skolen, men denne opplæringen er ofte ikke nok. Babysvømming og småbarnssvømming er populært i Norge og når barna er fem år kan de begynne på svømmeskole.

Svømme hvor?

Lurer du på hvor du kan svømme? Sjekk vår oversikt over bassenger og bad, eller kanskje du vil prøve et morsomt badeland eller hva med en strand?

Her finner du en oversikt over alt som har med svømming å gjøre i Oslo og Akershus