Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Sommersolverv hovedbilde
søndag 

Sommersolverv

Sommersolverv over Holmenkollen
Foto:
Mrjorgen / Flickr.com

Sommersolverv

torsdag 21. juni 2018 sommersolverv – Midtsommer

Sommersolverv er den lyseste og lengste dagen på den nordlige halvkule

Sommersolverv er midtsommer, det er det tidpunktet på året da sola befinner seg høyest over himmelsk ekvator. Sommersolverv flytter seg litt fra år til år og inntreffer 20. eller 21. juni.

Dette betyr at dagene rundt 21. juni er årets lyseste. I gamle dager trodde folk at sommersolverv falt på 24. juni, dagen vi i dag feirer Sankthans. Tradisjonene som er knyttet til feiringen av midtsommer og sommersolverv er de samme som er knyttet til Sankthans.

Sommersolverv har sin motsats i vintersolverv, som er den dagen på året sol står lavest på himmelen eller dagen er kortest, Vintersolverv er 21. eller 22. desember.

I 2018 er sommersolverv torsdag 21. juni

Relaterte saker

Eventbilde: Julekonsert med Bugge Wesseltoft
tirsdag
17:00

Julekonsert med Bugge Wesseltoft

Julekonsert med Bugge Wesseltoft – Snowing on my piano – med påfølgende nydelige middag. Velg mellom julebuffet i restauranten på Grefsenkollen, eller juletapas i OverOslo Bar etter konserten.

Eventbilde: Ingrid Olava – Ingrids jul
onsdag
17:00

Ingrid Olava – Ingrids jul

Nyt julemiddag på Grefsenkollen før konserten med Ingrid Olava. Det blir som alltid vakkert flygelspill, ikonisk stemmeprakt, dempet belysning, magisk julestemning.

Eventbilde: Dyrepasser for en dag – høstferien 2023
onsdag
08:30

Dyrepasser for en dag – høstferien 2023

Et halvdagskurs som settes opp i skoleferier. Barna får være med på morgenforing, rengjøring og stell av ulike husdyr, samt lære hvorfor ulike raser trenger ulikt stell og har forskjellige behov.