Søk i Aktiv i Oslo

Japanske restauranter i Oslo og Akershus

Ser du etter japansk restaurant? Det er mange restauranter med japansk mat i Oslo og Akershus.

De fleste forbinder nok japansk mat med sushi. Selv om sushi er Japans nasjonalrett har landet mer å by på i matveien.

Det japanske kjøkken

Ris (gohan, meshi eller raisu på japansk, avhengig av bruken) er svært sentralt i det japanske kjøkken. Onigiri er baller av ris med fyll i midten, mens kamameshi er ris stekt med med grønnsaker, fisk eller kylling.

Nudler (men-rui) brukes ofte i stedet for ris i japanske retter. Nudler kommer i flere farger og tykkelser, og er veldig vanlig i supper.

Soyasaus (shoyu) er en svært sterk og karakteristisk saus som blir laget av soyabønner. det er viktig å ikke bruke for mye, for den kan lett overdøve andre smaker. Det japanske kjøkken er også kjent for en rekke soyaprodukter, som tofu og miso. Disse brukes ofte som erstatning for kjøtt, spesielt blant vegetarianere.

Sake er japansk risvin, vanligvis med 12-20% alkohol. Den serveres vanligvis kald om sommeren og varm om vinteren.

Japa er et øyland, så sjømat er naturlig nok en svært viktig del av japansk matkultur. Reker, krabbe, østers, blåskjell og blekksprut er mye brukt. Laks, tunfisk, sardiner og makrell er blant de mest populære fiskeslagene. Sjømat blir ofte servert rå i sushi.

Under finner du oversikt over japanske restauranter.