Søk i Aktiv i Oslo

Kinesisk restaurant Oslo – Her kan du spise kinesisk

Ser du etter kinesisk restaurant Oslo? Det er mange restauranter med kinesisk mat i Oslo og Akershus.

Det kinesiske kjøkken

Kinesisk mat finnes over mesteparten av verden. Kineserne har vært ivrige utvandrere og har tatt med seg mattradisjonene sine på veien. Mange store byer har sine egne kinesiske bydeler, chinatowns, hvor kinesiske restauranter ligger tett i tett. Ris og nudler er sentrale elementer i det kinesiske kjøkkenet og brukes i de aller fleste retter. Stort sett serveres det med grønnsaker og kylling eller annet kjøtt. Wok er en gammel kinesisk metode for å tilberede maten. Å “woke” maten vil si at man steker den raskt i olje på høy varme i en såkalt wok-panne, som har veldig tynn bunn og høye kanter. Dette gjør maten sprø og delikat, samtidig som nesten alle næringsstoffene beholdes. Saus brukes nesten alltid til kinesisk mat. Sausene er ofte sterkt krydet og svært markante. Sur-søt saus er kanskje den mest kjente og populære, og kommer i mange regionale varianter. Peking-and er en berømt rett fra Beijing (som tidligere het Peking). Det er helstekt and med gyllenbrunt, sprøtt skinn. Spisepinner kan du regne med å finne på bordet når du går på kinesisk restaurant Oslo. Teknikken kan være litt finurlig for keitete skandinaviske hender, men det er morsomt å spise på den “ordentlige kinesiske måten”. Dessuten unngår du å få magevondt fordi du har spist for fort.

Fem hovedregioner for kinesisk mat

Kina er et enormt land (nesten like stort som Nord-Amerika), så det ville vært snodig om de spiste akkurat det samme over hele landet. Det er vanlig å dele matkulturen inn i disse hovedregionene: Kanton En innvandring av kokker fra Beijing etter Ming-dynastiets fall på 1600-tallet gjorde kantonesisk mat mangfoldig og variert. Det kantonesiske kjøkkenet byr på sur-søte sauser, vårruller, dumplings og wokete nudler. Shanghai I Shangai, som er en kystregion, brukes det naturlig nok mye sjømat. Milde, sursøte sauser og ingredienser som tørket fisk og tørket sopp er typisk for denne matkulturen. Nord-Kina Nord-Kina er preget av et barskere, kaldere klima, og herfra får man både het og kraftig mat. Den kraftfulle kinesiske «fonduen» dim sum kommer herfra. Sichuan Denne regionen er verdenskjent for fyldige, kraftig krydrede retter. Det tropiske klimaet gjør det viktig å bruke krydder som konserverer maten, så sichuanpepper og chili er vanlig. Beijing De beste kokkene i Kina ble tidligere sendt for å tjenestegjøre ved keiserens hoff i hovedstaden, og dette har satt sitt preg på matkulturen i regionen. Peking-and er den mest berømte retten herfra.

Se flere restauranter i Oslo.