Søk i Aktiv i Oslo

Fransk restaurant i Oslo

Ah, Frankrike! Kjent for romantikk, sin sjarmerende arkitektur og omfattende historie, men viktigst av alt, utsøkt mat! En smak av Frankrike har blitt brakt til Oslos palett med klassikere som escargot og bouillabaisse, gjerne med moderne fusjoner – skylt ned med en flaske burgundervin selvfølgelig! 

Oslo befinner seg nærmere og nærmere midten av franske øyeblikk og de franske smakene har tatt Oslo med storm. Med Pastis Bistrobar som nylig åpnet til både frokost, lunsj, middag og margaritas, og La Fable som har tatt med et stort og herlig stykke Paris til Oslo sentrum, er en smak av Eiffeltårnets land like tilgjengelig i Oslo som i franske gater.

Hvis du leter etter en fransk restaurant i Oslo trenger du ikke å lete lenger enn til de vakre og sjarmerende bistroene og brasseriene nevnt på denne siden. Hvert sted passer like godt for romantiske datekvelder som velsmakende, raske lunsjer. Enten det er med venner eller kollegaer over klassikere som bifffrites og croque-monsieurer. Oslos Frankrike har alt!

Det franske kjøkkenet

Det franske kjøkken har lenge vært toneangivende i europeisk matkultur, og fransk kokkekunst er i ypperste verdensklasse. Fra franskmennene har vi fått kjente og kjære matbegreper som aperitif, hors d’oevere (forrett), café au lait, pommes frittes (og en rekke andre potetretter), croissants, baguette, bouillabaisse, cognac og champagne. For å nevne noen. Utsøkt utvalg av supper, sauser, oster og viner er et viktig kjennetegn ved fransk matkultur.

Unn deg en smak av Frankrike på en fransk restaurant i Oslo! Enkelte av disse tilbyr også eget chambre séparée for lukket selskap, som på fransk betyr “et rom i rommet”.

Så, her er “crème de la crème” – kremen av kremen – Oslos franske favorittrestauranter. Bon appétit!

Se også andre spennende restauranter i Oslo her.