Leter du etter en plass å spise sushi Oslo? Det er mange sushirestauranter og sushibarer å velge mellom i Oslo og Akershus.
Sushi består av ris og diverse tilbehør, for eksempel rå fisk. Det veldig viktig med gode råvarer , for både smakens og helsens skyld. Sushi har de siste årene blitt stadig mer populært blant tidligere skeptiske nordmenn, og i dag ligger det sushirestauranter og sushibarer over hele Oslo. Sushi er forresten Japans nasjonalrett.
Sushirestauranter tilbyr vanligvis to hovedtyper sushi:
Nigiri-sushi består av et stykke rå fisk eller annen sjømat på en liten ball av ris.
Maki-sushi består av oppskårede ruller av tang som er fylt med ris, samt grønnsaker og/eller fisk. Grønnsakene kan for eksempel være agurk eller avokado.
De vanligste fiskeslagene til sushi er laks, tunfisk, kveite og smørfisk. Av annen sjømat er blant annet scampi, kamskjell og lakserogn svært populært.
Som tilbehør får man vanligvis soyasaus, syltet ingefær og wasabi (pepperrotpasta).
De fleste sushirestauranter har standardmenyer med et utvalg av de mest populære sushi og makirettene. Liten meny er gjerne på 7-8 retter, medium på 10-12 og stor meny på 14-16 retter. Hver rett er omtrent en munnfull. Du kan også bestille menyer men kun en sushi eller maki variant.
Mange sushibarer har samlebånd hvor rettene kjøres enkeltvis rundt forbi sitteplassene. Da betaler du for så mange retter du vil ha, og så kan du plukke fritt fra samlebåndet.
Under finner du oversikt over restauranter som tilbyr sushi Oslo og Akershus.
Vikaterrassen, Ruseløkkveien 3, 0251 Oslo
Kanalen 1, 0252 Oslo • Tjuvholmen
Sentrum, Solli Plass • Maks 150 personer
Storo • Maks 60 personer