Søk i Aktiv i Oslo

Sushi Oslo – sushirestaurant eller sushibar

Leter du etter en plass å spise sushi Oslo? Det er mange sushirestauranter og sushibarer å velge mellom i Oslo og Akershus.

Sushi består av ris og diverse tilbehør, for eksempel rå fisk. Det veldig viktig med gode råvarer , for både smakens og helsens skyld. Sushi har de siste årene blitt stadig mer populært blant tidligere skeptiske nordmenn, og i dag ligger det sushirestauranter og sushibarer over hele Oslo. Sushi er forresten Japans nasjonalrett.

Sushi Oslo – Det finnes mange typer sushi

Sushirestauranter tilbyr vanligvis to hovedtyper sushi:

Nigiri-sushi består av et stykke rå fisk eller annen sjømat på en liten ball av ris.

Maki-sushi  består av oppskårede ruller av tang som er fylt med ris, samt grønnsaker og/eller fisk. Grønnsakene kan for eksempel være agurk eller avokado.

De vanligste fiskeslagene til sushi er laks, tunfisk, kveite og smørfisk. Av annen sjømat er blant annet scampi, kamskjell og lakserogn svært populært.

Som tilbehør får man vanligvis soyasaus, syltet ingefær og wasabi (pepperrotpasta).

Meny og servering

De fleste sushirestauranter har standardmenyer med et utvalg av de mest populære sushi og makirettene. Liten meny er gjerne på 7-8 retter, medium på 10-12 og stor meny på 14-16 retter. Hver rett er omtrent en munnfull. Du kan også bestille menyer men kun en sushi eller maki variant.

Mange sushibarer har samlebånd hvor rettene kjøres enkeltvis rundt forbi sitteplassene. Da betaler du for så mange retter du vil ha, og så kan du plukke fritt fra samlebåndet.

Under finner du oversikt over restauranter som tilbyr sushi Oslo og Akershus.

Se flere restauranter i Oslo.