Søk i Aktiv i Oslo

Ungdommens kulturleir

Ungdommens kulturleir er en sommerleir for deg mellom 13 og 17 år bosatt i Viken. Har du lyst til å være lære mer om podkast, film, låtskriving, musikal, teater og tegneserietegning? Da kan du bli med på årets leir på Follo Folkehøgskole i Vestby.

Ungdommens kulturleir arrangeres av Viken barne- og ungdomsråd, i samarbeid med Viken fylkeskommune.

Låtskriver 

På låtskriverkurs lærer du alt om hvordan du kan gå fra en liten idé til en ferdig innspilt låt. Kurset blir holdt av Olav Tronsmoen og Bård Mathias Bonsaksen, som til daglig jobber som låtskrivere og produsenter med både store og små artister.

De vil ta deg med på prosessene innen låtskriving og produsering, og i slutten av uken vil du sitte igjen med en innspilling av din helt egne låt!

Kurset passer for deg som er interessert i musikk, og krever ingen instrumentferdigheter eller erfaring med låtskriving fra før.

Podcast

Vil du lære mer om hvordan du kan starte din egen podcast, skape innhold, hva slags utstyr man trenger, hvordan man klipper lyd og finne engasjerende temaer? Jamshid fra PÅ EKTE lærer deg triksene du trenger!

Tegneserietegning 

På dette kurset vil du lære å utvikle egne ideer og hvordan du bygger opp en tegneserie, med råd om fortellergrep og effekter. Du trenger ikke å ha med eget utstyr.

Kursleder Tore Strand Olsen har tegnet for blader som Pyton, Pondus og Rutetid.

Teater 

Dette er et teaterkurs for deg som har gjort en del teater fra før, men også for deg som ikke har så mye erfaring, men som synes teater er gøy! Dere skal skape en leken forestilling, hvor fantasien får blomstre. Her får du jobbe med skuespillerteknikk, formidling, tilstedeværelse og samspill gjennom en kreativt skapende prosess.

Kurset vil ha en fysisk og leken innfallsvinkel med fokus på å skape noe sammen som et kompani/gruppe. Gjennom forskjellige øvelser og metoder skal dere forske i ulike måter å skape teater på.

Film

På dette kurset vil du lære om å lage og spille i ekte kortfilm. Vi skal lage to kortfilmer fra manus-til ferdig klipp.  Du vil lære om skuespill for kamera, regi, manus, filmfoto, Mac-redigering og lydarbeide. De har alt utstyret du trenger!

Musikal 

Dette kurset passer for deg som liker å kombinere sang, dans og skuespilleri. Dere gjør repertoar fra kjente musikaler. Kurset avsluttes med en liten arbeidsvisning på scenen.

Her kan du lese mer om de ulike kursene. 

Sted: Follo Folkehøgskole, Østbyveien 3, 1540 Vestby

Send melding til Ungdommens kulturleir

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.