Søk i Aktiv i Oslo

Bundefjorden Seilforening

Bundefjorden Seilforening er en aktiv seilforening på ca. 600 medlemmer som holder til på to nærliggende områder her på Malmøya, i Sundveien med klubbhus og brygger, og Myren.

Klubben ble stiftet i 1939 og har hatt tilhold i nærområdet hele tiden. De siste 35 årene på nåværende to områder som er delt av Ormsund Roklubb.

Medlemsmassen består i hovedsak av fem hovedgrupperinger:
1) Over 70 aktive jolleseilere som i hovedsak seiler enmannsjollene Optimist og Laser. De aller fleste av jollene våre seiles her i Bundefjorden og er lagret på anlegget  på Myren.
2) Aktive og støttende foreldre.
3) Barn som er deltagere på våre sommerleir uker.
4) Mer enn 150 aktive kjølbåt-seilere. I overkant av 40 av deres båter har bryggeplass på vårt eget bryggeanlegg ved klubbhuset. Øvrige båter ligger på andre lokale båtforeninger.
5) Passive støttende medlemmer

Les mer om seilforeningen.

Midtuke-Regatta

Kjølbåtmiljøet er meget aktivt, og Bundefjorden Seilforening er den arrangøren i Norge som har midtuke-regatta med flest deltagere. Normalt så stiller det mer enn 40 storbåter på startlinjen hver onsdag og med en samlet bemanning på over 200 ivrige sjeler hver onsdag. Dette er kanskje også den midtuke-regattaen i kretsen med høyest intensitet og konkurranse. Dette er en klubb som leverer topp resultater nasjonalt og internasjonalt. I foreningen seiles det én-type båten Express, og ellers alle varianter av større båter opp til 43 fot etter vanlige handicap-regler NOR-rating.

Les mer om onsdagsseilaser her

Nybegynnerkurs for barn

Seilforeningen arrangerer optimist nybegynnerkurs for barn mellom 8-12 år, i tillegg til sommerleir i ferieukene.

Optimist nybegynnerkurset lærer opp barna til å bli jolleseilere. På land og ute i Oslofjorden vil barna lære seg å håndtere båt. Barna blir utstyrt med viktig kunnskap som de tar med seg i flere områder i livet.

Les mer om dette tilbudet. 

Aktivitetsuker på sommeren for barn mellom 8 og 13 år

 I omtrent 20 år har Bundefjorden Seilforening arrangert aktivitesuker for barn mellom 8-13 år på sommeren. Påmeldingen er åpen.

– Dette er en fantastisk sjøleir med bading, krabbefiske, vannski, ballspill, øyturer, knutelære, og mye annen lek. Ikke minst blir det opplæring i optimistjolle seiling. Det blir også tur til øyene utenfor Oslo. Leiren er fra mandag til fredag, forteller en entusiastisk Bjørn W. Johansen, som er koordinator for ukene.

Aktivitetsukene er i arbeidstiden fra 09.00-16.00 og er dermed perfekt hvis foreldrene ikke har sommerferie, men ønsker at barna skal få skikkelig smak på sommer og sjølivets gleder.

– Vi tar inn 36 barn per uke på disse leirene og det er seks erfarne ledere med på kurset, sier Johansen.

Les mer om aktivitetsukene her

 

 

 

Send melding til Bundefjorden Seilforening

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.