Søk i Aktiv i Oslo

KUL:TUR Sommerleir 10 – 15 år

KUL:TUR sommerleir arrangeres for 10-15-åringer som er interessert i dans, musikk eller teater, fra 30. juli til 5. august 2023! 

Kul:tur sommerleir er et kulturtilbud for barn i alderen 10 – 15. Siden 2008 har hundrevis av barn deltatt på Kul:tur sommerleir hvor du kan velge mellom tre kurs: teater, dans eller musikk.

Leiren arrangeres på Solbakken folkehøgskole på Skarnes, kun en times biltur fra Oslo og 45 minutter fra Gardermoen. Hit kommer deltagere fra alle hjørner av landet.

Teaterkurs

På teaterkurset får du stå på scenen og være skuespiller. Her får elevene mye scenetrening og opplæring i skuespillerteknikk.

Gjennom uken jobber barna sammen med lederne på kurset for å sette opp en forestilling som har premiere i slutten av uken. I og utenfor arbeidet med forestillingen får barna instruksjon, kursing og regi av lederne. De to andre gruppene (musikk og dans) skal også være med på forestillingen med live-musikk og dansing.

Forkunnskaper er ikke nødvendig på dette kurset, her vil alle få utfordringer tilpasset seg.

Les mer om teaterkurset her

Dansekurs

I løpet av uken vil barna arbeide med forskjellige koreografier som blir en del av en stor forestilling i slutten av uken. Elevene lærer hvordan en danseklasse er bygget opp, får prøve flere forskjellige stilarter og oppvarmingsøvelser, styrkeøvelser og øvelser for å øke bevegeligheten.

Det viktigste målet er at barna skal få oppleve gleden av å bevege seg til musikk og samarbeide kreativt med andre.

Tidligere danseerfaring er ikke påkrevd, da undervisningen vil bli lagt opp ut fra barnas nivå. Målet er å møte elevene der de er, slik at alle får en passende utfordring og en positiv opplevelse av kurset.

Les mer om dansekurset her

Musikkgruppe

Musikkgruppen spiller i band hele uken og lager et forrykende musikalsk show til forestillingen!

På dette kurset lærer barna å spille i band og hva som skal til for å et band til å fungere godt sammen. Gjennom uken øver de inn flere låter i forskjellige stiler. De har bruk for alle typer instrumenter i bandet og selvfølgelig også sangere!

Dette er det eneste kurset der noe forkunnskaper er påkrevd. For å delta på musikkgruppen må man ha basiskjennskap til instrumentet man melder seg på med, da det vil være fokus på samspill.

De står klare for en helt rå uke med spilling, jamming og øving!

Les mer om musikkgruppa her

En morsom og sosial uke:

På kultursommerleir skjer det mye spennende hele uken. De har aktiviteter hver eneste dag og kveld etter kursene. Skolen har flotte grøntarealer rett utenfor døren hvor det om ettermiddagene blir det volleyball og lek. I tillegg blir det aktiviteter som disco, kino og ikke minst deres tradisjonelle underholdningskveld!

Meld deg på her

KUL:TUR Sommerleir har siden 2008 sørget for å gi mange barn og ungdom gode og lærerike sommeropplevelser. De legger stor vekt på faglig opplegg med høy profesjonalitet og på ungdommenes premisser.

Leiren arrangeres på Solbakken Folkehøgskole i Skarnes (like ved Kongsvinger) – en time fra Oslo.

På jakt etter sommerleir for ungdom? Se Kul:tur sitt Teater- og musikalkurs 16 – 19 år.

Send melding til KUL:TUR Sommerleir 10 – 15 år

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.