Søk i Aktiv i Oslo

Skoleturer og klasseturer

Vekk fra skolepulten og ut på tur!

Det er ikke ofte man får reise vekk fra klasserommet, skolegården og parallellklassen, bytte ut skolesekken med en tursekk og dra avgårde på tur, sammen med klassen. Kanskje til et annet land? Det er mange som drar på sykkeltur til Danmark, og det er ikke uten grunn. For de fleste blir det en mulighet til å besøke et sted de ikke har vært før.

Korte og lange skoleturer
På denne siden finner dere tips både om kortere og lengre skoleturer, alt fra dagsturer til lengre overnattingsturer og leirsteder.

Klasseturer gir samhold i klassen
Klasseturer er viktige for miljøet i skoleklassen og kan gi elevene uforglemmelige minner. Det er lurt å invistere i en klassetur, enten den er kort eller lang. For flere tips om hvordan du kan arrangere en klassetur i naturen, se vår side om friluftsliv og særlig våre oversikter over kanoutleie, teltturer og leirsteder.

Læring utenfor klasserommet
Gjennom lek og “learning by doing” kan elevene tilegne seg verdifull førstehåndskunnskap. Det finnes en rekke tilbydere av ferdige pedagogiske opplegg for skoleklasser, hvor elevene f.eks. kan delta i rollespill eller prøve seg innenfor forskjellige yrker. Les mer om skolebesøk med faglig skoleprogram i menyen under.

  • 1
  • 2