Søk i Aktiv i Oslo

Solobservatoriet

Hos Solobservatoriet, Nord-Europas største astronomiske anlegg, kan de tilby unike opplevelser for både bedrifter og private. Solobservatoriet kan by på et opplegg med både foredrag, eksperimenter, aktiviteter, matservering og overnatting.

Når hadde dine ansatte og kunder stjerner i øynene sist?

Mange bedrifter ønsker å gjøre noe annerledes og spesielt på konferanser, seminarer, julebord, kick-offs, kundekvelder eller teambuilding. Solobservatoriet på Harestua er nettopp et slikt annerledes sted – et sted for nysgjerrighet og opplevelser, et sted for undring og fenomener.

Solobservatoriet kan by på et opplegg med både foredrag, eksperimenter, aktiviteter, matservering og overnatting.

Fra Oslo S går det raskt å ta toget direkte til Harestua. Herfra kan du gå den spennende naturstien opp til Solobservatoriet, eller bli fraktet i maxitaxi.

Les mer om Solobservatoriet. 

Ha årets julebord under stjernene

Solobservatoriet tilbyr julebord i unike omgivelser. Den tradisjonelle julematen krydres med astronomisk underholdning. Ha velkomstdrinken i et 20 meter høyt teleskop og lat som om du er en forsker for en dag!

Festen holdes inne i spisesalen eller i stor og varm lavvo, hvor de har sitteplass med bord til 30 spisende gjester. Det blir også mulighet for stjernekikking med observatoriets store stjernekikkerter når mørket faller på.

Les mer om tilbudet for julebord. 

Bedriftssamling med kreativt innhold

Legg den neste samlingen eller konferansen på din arbeidsplass til Solobservatoriet, hvor de kan tilby konferanselokaler i unike omgivelser med kreative og inspirerende aktiviteter i pausene.

Her kan de tilby;

– møtelokaler i unike omgivelser.
– matservering i stor og innredet lavvo.
– overnatting.
– kreative uteaktiviteter.
– omvisning i Nord-Europas største astronomiske anlegg.
– stjernekikking.

Les mer om tilbudet.

Astronomisk glamping 

Sov godt i et rikt innredet telt, med gulv og oppredde senger og nyt en komfortabel og bekymringsfri natt under stjernene.
Solobservatoriet tilbyr adkskilte rom/telt for barn og foreldre, si i såfall i fra ved bestilling. Lavvoene er innredet for 2 og 4 personer.

Alle lavvoene har sin egen stjernekikkert som dere kan studere stjernehimmelen med og veiledning til hvordan den brukes.

Les mer her. 

Spennende aktiviteter for hele familien 

Tilbring dagen ute i sola ved Solobservatoriet, hvor du kan kaste klinkekuleplaneter ned i det sorte hullet, teste balansen og styrken i hinderløypa eller gå tur i et innbydende turterreng.

Se spektakulære meteorittutstillinger og opplev nordlys i miniatyr. Solobservatoriet på Harestua er Nord-Europas største astronomiske anlegg, og var på 50-, 60- og 70-tallet et verdensledende senter for solforskning.

Siden 80-tallet har det vært et besøks- og opplevelsessenter for store og små.

Les mer om de ulike aktivitetene. 

Skolebesøk 

Solobservatoriet tilbyr spennende og lærerike opplegg for skoleverket, tilpasset læreplanene eller bare til glede og inspirasjon. Ta med skoleelever for en astronomisk dag, kveld eller overnatting på Nord-Europas største astronomiske anlegg.

De har opplegg som passer all alderstrinn og skreddersyr programmet så det passer din elevgruppe.

Les mer om mulighetene for skolebesøk. 

Referanser

“Et enestående sted å ta med studenter på ekskursjon, både faglig og sosialt. Vi er strålende fornøyd hvert år – uansett vær!

Arne Auen Grimenes, Førsteamanuensis, NMBU

“Fine omgivelser for uteaktiviteter og teambuilding, hyggelig og serviceinnstilt vertskap satte en fin ramme rundt vårt strategiseminar.”

Nina Jensen, Generalsekretær, WWF Norge

“En annerledes, spennende og hyggelig ramme for en klassetur med ypperlig fagformidling og en hand-on-opplevelse av universets fysikk.”

Elise Rustad, Heltberg Private Gymnas, Oslo

Les mer om Solobservatoriet. 

Send melding til Solobservatoriet

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.