Søk i Aktiv i Oslo

Friluftsliv er viktig for folk i Oslo og Akershus!

Aktiv I Oslo har det meste av det du trenger å vite om friluftsliv og aktiviteter for barn og ungdom, ja voksne også, i Oslo og omegn. Og litt om friluftsliv andre steder i landet.

På sidene finner du informasjon om friluftsforeninger, orientering, jakt og fiske, strender, øyene i Oslofjorden, dyreliv, speideren, planter og sopp, klatring, hundekjøring, havfiske og mye mer. Du finner informasjon om Oslomarka; Nordmarka, Krokskogen, Østmarka og andre skogsområder rundt byen.

Aktiv i Oslos oversikt over muligheter for friluftsliv i Oslo

Oslo er en unik by. Det er ikke mange land som har en hovedstad med så gode muligheter for friluftsliv på alle tenkelige områder. Oslomarka og Oslofjorden gjør Oslo til en naturperle av de sjeldne. Den siste av de to kan du lese mer om på Oslofjordens Friluftsråds sider.

Så er vel mange av oss oppvokst med turer i skogen med appelsin og Kvikklunsj i sekken og blå voks under skiene, eller liggende i en gapahuk på orremyra tidlig om våren. Vi kan glede oss over utallige fiskevann, enten vi vil fiske etter ørret med flue i elva eller pilke etter røye på usikker våris. Frister saltvannsfisk skal du ikke stå lenge nede ved brygga, før torsken biter. Fisket i Oslofjorden er ypperlig. Oslomarka kan til og med by på jakt på alt fra småvilt til skogens konge.

For den som ønsker å høste på fredeligere måter, bugner det av blomster, bær og sopp som venter på å bli plukket. I skogen og også langs fjorden har det etter hvert kommet til mange hytter som du har mulighet til å leie for en rimelig penge, fra organisasjoner og lag av ulike slag. I marka finnes også mange bevertningssteder og betjente hytter med overnatting.

Nyttige telefonnumre for deg som liker friluftsliv:

  • Syklistenes Landsforening: 22473030
  • Vy, billetter og reiseinfo: 61051910, (rutetider kan sjekkes her)
  • Trafikanten (ruteopplysninger): 177
  • Friluftstelefonen (DNT/Skiforeningen): 22923200
  • Oslo kommune: 21802180
  • DNT Oslo og Omegn: Tlf: 22822800
  • Oslo og Omland Friluftsråd (OOF) 22178400
  • Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA) 4000 6768

Nyttige nettsider for deg som liker friluftsliv

Sykkelturer gir fine friluftsopplevelser for hele familien. Se Oslo kommunes sykkelkart her.