Søk i Aktiv i Oslo

Sykkelparker for downhill sykling

Fest hjelmen og sett utfor!

Downhillbiking eller utforsykling har blitt en svært populær aktivitet i Norge, og gitt mange alpinanlegg grunn til å holde oppe om sommeren også.

Utforsykling foregår i sykkelparker eller bikeparker som er nedoverløyper spesiallaget for sykling. Det er gjerne bygget inn hopp, drops, doseringer og north shores som gir syklistene store utfordringer og triksemuligheter. I tillegg har man vanligvis freerideområder hvor man kan kjøre litt mer som man vil.

Løypene er ofte merket som alpinløyper, med grønn, rød eller svart løype.

Downhill sykling og bikeparker i Oslo-området

I Oslo-området er det populært blant mange utforsykkelister å sykle ned akebakken Korketrekkeren fra Frognerseteren til Midstuen. Korketrekkeren har ikke heis, du tar rett og slett Holmenkollbanen opp til Frognerseteren, sykler ned og tar banen opp igjen. Sykling ned Korketrekkeren krever spesiasykler og sikkerhetsutstyr og er ikke for nybegynnere. I tillegg tilbyr Oslo Skisenter Grefsenkollen downhill sykling og har tilrettelagt bikepark. Det sammen har Tryvann Skisenter.

Bikeparker rundt i Norge

Flere steder holder alpinanleggene heisene åpne om sommeren.  Noen steder er det også sykkelutleie av utforsykler og utleie av sikkerhetsutstyr. Mange av alpinstedene tilbyr nybegynnerløyper og familieløyper som de fleste kan ha glede av å sykle i.  Bikeparker finner du blant annet på Hafjell, Geilo, i Hemsedal, på Oppdal og i Kongsberg. Stadig flere alpinanllegg blir tilrettelagt for sykling og flere og flere heiser går i sommermånedene.

Se vår oversikt over skidestinasjoner i Norge >>