Søk i Aktiv i Oslo

 

Padling er en aktivitet med mange muligheter

Variasjonene er uendelig, du kan padle i elver, på stille vann eller på havet. Padling er også en både en konkurranseidrett, en friluftsaktivitet og for noen er det en ekstremsport.

Padling er topp enten du trives best midt i den strie elvestrømmen, på bøljan blå sammen med selene, OL-fort på flatt vann eller i bedagelig tempo på tur.

Nedenfor finner du informasjon om alle former for padling både som idrett og om rekreasjon,

Vil du leie en kano, se egen side om utleie av kano og kajakk i hele Norge

Padling kan være familievennlig og rolig idyll i en kano, det kan være beinharde ekspedisjoner i polarstrøk med minimal proviant eller full fart i elva for tøffe ungdommer som liker adrenalinkick og skikkelig action.

Norges Padleforbund organiserer padlesporten i Norge og er delt inn i tre avdelinger; flattvann, havpadling og elvepadling.

På tur med kano eller kajakk

Til tross for at det finnes så mange spennende grener så er det nok tross alt fra turer med kano vi nordmenn stort sett har lært oss padlingens kunst. En kano er et ypperlig fremkomstmiddel. Det går raskt, miljøvennlig og stille for seg. Du kan lett komme deg til urørte og spennende naturområder og det uten å gå eller bære tungt. Det at du slipper å bære noe er delig, særlig for barnefamilier og alle andre som liker å ha med seg litt utstyr når de først skal ut på tur. En annen fordel for dem som har små barn er at barna sover godt i kanoen og slipper å gå selv / bæres. Turkanoer har stor lasteevne og blir bare mer stabile å padle når de har litt tyngde i seg. Kajakker er raskere og lettere og egner seg også fint til turer, men har ikke så stor lasteevne. Å få være med å padle i en tomannskajakk kan være en stor opplevelse for barn. I en kajakk kommer du veldig nær vannet, så nær som du kan komme uten å svømme i det, og du føler deg nesten som ett med vannet.