Søk i Aktiv i Oslo

Kurs og turer med havkajakk

Havpadling er en spennende sport

Lyst til å lære eller prøve havpadling. Å være ute på fjorden i en havkajakk en sommerdag er en aktivitet som kan passe for de fleste. Det er stadig flere kajakker å se på Oslofjorden. I en kajakk opplever du en nærhet til sjøen som er er helt uovertruffen. Havpadling på åpent hva i mer ruskete vær er en ekstremsport som også får stadig flere tihengere.

Prøv deg som eskimo

Havpadling forbinder nok mange med eskimoer på selfangst og lange ekspedisjoner: Herfra kommer selvsagt uttrykket eskimorulle. Skal du ut å padle på havet må du lære deg det. Hvis kajakken går rundt må du lære deg hvordan du skal komme deg opp igjen. Les mer om eskimorulle

Kurs i havpadling

Som med kano og elvekajakk kan du bruke en havkjakk slik det måtte passe deg. Å være på sjøen i en liten båt er imidertid aldri noe spøk, før du begir deg ut i det våte elementet på egenhånd bør du ha visse ferdigheter i kajakkpadling. Det er viktig at du kan ting som eskimorulle og kameratredning. Dette kan du lære på et kurs i havpadling. På denne siden finner du aktører som arrangerer kurs for deg som vil lære å padle havkajakk Det er også mulig å melde seg på kurs i mer avansert hvapadling for deg som har padlet havkajakk før. Du kan forberde deg til sommerhalvåret om vinteren. Mange kajakk-klubber arrangerer det de kaller rullekurs i bassenger i vinterhalvåret.

Havpadlingsturer

I følge med en erfaren turleder kan også uerfarne padlerer prøve havpadling. Det arrangeres turer med havkajakk både for nybegynnere og øvede havpadlere.

Havpadling i Norge