Søk i Aktiv i Oslo

Padleklubber og padlesport  i Oslo og Akershus

Padling som idrett er organisert under Norges Padleforbund. Padleidretten består av tre konkurransegrener; flattvann, havpadling og elvepadling.

Her finner du oversikt over padleklubber og padleforbund i Oslo og Akershus.

Padle på flatt vann

Flattvannspadling er vel det mange forbinder med idretten padling, vi har sett de raske kajakkene fosse over målstreken i VM og OL, og Norge har stolte tradisjoner i denne idretten. Havpadling og elvepadling er også populære idretter.

Havpadling

Havpadling forbinder nok mange av oss med eskimoer på selfangst og lange ekspedisjoner. Uttrykket eskimorulle er et bevis på eskimoene er suverene med kajakken. Du utfører eskimorulle ved å tippe kajakken sidelengs ned i vannet og rulle opp på den andre siden mens du henger under kajakken med hodet ned i vannet. Skal du ut å padle på havet må du lære deg det. Hvis kajakken går rundt er det viktig at du klarer å komme opp igjen raskt og greit og uten å bli våt. Mange kajakk-klubber arrangerer det de kaller rulle-kurs i bassenger i vinterhalvåret.
Se vår side om havpadling >>

Elvepadling

Elvepadling er en ekstremsport. Innefor elvepadling er det flere konkurransegrener, det er slalåm som er den eldste, utfor, rodeo og fristil med kajakk og en egen gren for elvekano. I tillegg er det svært mange som driver med elvepadling som rekreasjon. Elvepadling i gummiflåter – rafting, er også populært.

Sjekk også våre sider om elvepadling i kajakk, rafting og elvebrett

Relaterte sider