Søk i Aktiv i Oslo

Rorbuferie og hytter ved havet
– ferietilbud ved havet

Her finner du informasjon om rorbuferie og andre former for havferie i hele Norge.

Er det én ting vi har mye av i Norge, så er det fantastiske muligheter for havferie. Vår lange vakre kystlinje innbyr til ferie ved havet. Det finnes pittoreske robuer og hytter til leie langs strender, på holmer og skjær.

Luksus på havferie..

Noen av tilbudene er i luksusklassen, med fantastisk utsikt, boblebad, badstuer, svømmebasseng og så videre. Mange spahotell blir plassert rett ved sjøen. Se også vår oversikt over tilbud om spa.

…eller rustikk havferie i en en rorbu

Andre tilbud er mer rustikke og genuine – som et opphold i en rorbu eller fiskerhytte. Robuene ligger gjerne i nedlagte fiskevær. Ferie på nedlagte fyr er også veldig populært. Stadig flere fyr åpner dørene for publikum.  Se egen side over fyr til leie.

Rorbuferie i hele landet

Det står gamle rorbuer står langs hele norskekysten fra nord i Finnmark til Hvaler i Østfold. Det finnes aller flest rorbuer i Nord-Norge. Det finnes tilbud om rorbuferie både i gamle og nybygde rorbuer.

I gamle dager var rorbuene var opprinnelig fiskernes midlertidige boliger. På den tiden reiste fiskerne langt etter fangsten og var borte fra sine hjem i store deler av året.

Reiser du på robuferie kan du oppleve ramsalt kystkultur i komfortable omgivelser. De fleste rorbuene som leies ut er pusset opp til høy standard, samtidig som historien er ivaretatt. Beliggenhet rett i havkanten – gjerne med en brygge som terrasse og medfølgende båt –  gjør rorbuferien komplett for alle som er glade i havet.

Aktiviteter på havferie

Havfiske er populært og antagelig den mest opplagte aktiviteten for folk som tilbringer ferien ved havet. I tilegg er ulike former for vannsport som seiling og turer med rib-båt – searafting aktiviteter som frister mange.