Søk i Aktiv i Oslo

Hytter Oslomarka – Her kan du leie hytte

Mange hytter til leie i marka.

Vi har også oversikt over hytter til leie i indre Oslofjord.

Hvorfor eie når du kan leie?

Hva er vel så morsomt som en hyttetur for barn og unge, ja eldre med, enten det er sommer eller vinter? Enten dere er to kamerater som vil dra på fisketur, en hel klasse som vil  på skitur, en vennegjeng som ønsker seg en høsttur i en mørk, mørk skog eller dere er en liten familie som drømmer om å tilbringe en helg på et fyr, har Oslo mulighetene.

Det er mange hytter som venter på deg i Oslomarka

Mange er ikke klar over at det finnes et stort utvalg av hytter i Oslo som kan leies for en rimelig penge. Mange av disse tilbudene er svært dårlig kjent og mange av hyttene står tomme, i stedet for at små og store har glede av dem. På Aktiv I Oslo har vi  imidlertid oversikt over det meste. Her finner du en unik liste over alt vi har klart å finne av hytter i Osloområdet.

NB! En del av hyttene på listen er kun til utleie i følge med medlemmer, men det går an å ta kontakt. Husk Hva å spørre hva du må ta med deg av utstyr og mat.

Turistforeningens hytter er i god stand – og populære
DNT Oslo og Omegn er den mest profesjonelle utleieren. Turistforeningen har etter hvert bygd opp et tett nettverk av hytter med god standard i hele Oslomarka. Det er betydelige rabatter til medlemmer, og medlemmer i Barnas Turlag overnatter gratis.

Vær tidlig ute og oppdag noe nytt
For noen år siden var DNT Oslo og Omegns hytter stadig ledige, men det var den gang. Et hett tips er å undersøke med andre lokale turistforeninger i Oslområdet. Der vil du kunne finne uoppdagede perler!

Primitive, men meget rimelige speiderhytter
Speiderhyttene er ofte meget rimelige, men gjerne også temmelig primitive. Med primitive siktes det ikke til at de ikke har innlagt vann og strøm, for det finnes ikke i de fleste andre hyttene heller, men snarere at det for eksempel ikke er senger og at dere må ha med liggeunderlag og ligge på en hems eller liknende.

Ulåste koier i marka
I Østmarka finnes det dessuten to ulåste koier hvor du kan overnatte. Det finnes også en ulåst koie du kan bruke i Gran almenning på Hadeland. Trekkhundklubbene i Oslo-området disponerer også en del hytter. Disse er nok som oftest i bruk i helgene i vinterhalvåret, men på ukedager og i sommer- halvåret burde det være muligheter.

Se flere hytter du kan leie i Oslo. 

Eksklusive hytter ved Oslofjorden til turistforeningspriser

Siste skudd på stammen når det gjelder hytter til leie i Osloområdet, er hyttene som Oslofjorden Friluftsråd leier ut. Hyttene inngår i et prosjekt som heter Kystled Indre Oslofjord og ligger idyllisk til ved fjorden. Blant annet kan du leie fyret på Steilene eller en nydelig liten Fiskerhytte på Hurumlandet.

Vet du om andre hytter til utleie i Osloområdet?

Vi har samlet alle hytter vi har funnet, men har du noen tips eller kanskje en hytte du har lyst til å leie ut, hører vi gjerne fra deg.

Se også oversikt over betjente overnattingssteder i marka
Vil du ha mer komfort, få maten servert og ligge i en oppredd seng, finnes det også betjente overnattingssteder i marka.