Søk i Aktiv i Oslo

DNT Oslo og Omegn

Den Norske Turistforening Oslo og Omegn driver 27 ubetjente og to betjente hytter i Oslomarka. Gjennom DNT kan du få tilgang til rimelig overnatting og du kan delta på en rekke turer, kurs og aktiviteter innen friluftsliv.

Fotturer, klatring, sykling og padling er blant tilbudene. Foreningen har også et stort tilbud til deg som ønsker å bidra som frivillig.

Om DNT Oslo og Omegn

Er den største av de 57 medlemsforeningen i Den Norske Turistforening. DNT Oslo og Omegn driver virksomhet i de fleste fjellområdene i Sør-Norge og i Oslomarka. Foreningen eier og driver turistforeningshytter, merker sommerstier og vinterløyper og tilbyr aktiviteter både i nærområdet og på fjellet. Det meste av arbeidet foregår på dugnad og vi trenger alltid flere frivillige. Ta kontakt om du vil være med å bidra.

DNT medlemmer med adresse i Oslo og Akershus tilhører DNT Oslo og Omegn. Pr september 2017 er det 91.000 medlemmer i foreningen. Medlemmene får et stort aktivitetstilbud og de får rabatt på hytteovernatting.

Ubetjente hytter i Marka

DNT Oslo og Omegn har 27 helårsåpne, ubetjente hytter i Oslomarka. Hyttene er enkle og hyggelige. Du må ha med mat, lakenpose eller sovepose og DNT nøkkelen. Minst en i følget må være medlem i DNT. Rimelige priser for medlemmer. Sengeplass må bestilles i forkant.

Friluftshuset på Sørenga

Friluftshuset ved Sjøbadet på Sørenga er et inspirasjons- og samlingssted for deg som vil være aktiv i og rundt Oslo. Her kan du bli med på yogakurs, buldre i buldrerommet, bli med på inspirasjonskvelder, leie kajakk og ta kajakkurs, for å nevne noe. Du kan få turveiledning og kjøpe praktisk turutstyr i Tursenteret. Du kan også engasjere deg som frivillig i DNT Oslo og Omegns arbeid

Kobberhaughytta i Nordmarka

Kobberhaughytta er DNTs storstue i hjertet av Nordmarka, lett tilgjengelig fra Sørkedalen, Frognerseteren og Sognsvann. Hytta ligger høyt og fint til ved Kobberhaugtjern, sørvest i Nordmarka. Herfra er det panoramautsikt over Sørkedalen, Bærumsmarka og den sørlige delen av Krokskogen. Hytta har ca 45 sengeplasser, alle rettigheter og serveringskapasitet for selskaper på opptil 100 personer.

Sæteren Gård i Bærumsmarka

Sæteren Gård er barnas eget tursted i Bærumsmarka, bare 2 km gange fra Øverland Gård, Haug skole og Skytterkollen. Her tilrettelegges det for at alle barn skal få gode opplevelser ute gjennom et morsomt, aktivt, allsidig, enkelt, naturvennlig og trygt friluftsliv. Sæteren Gård er et fint turmål sommer som vinter. Åpen kafe onsdager og i helgene. Utleie av lokaler og hytter, overnatting og arrangementer. Vi kan tilrettelegge aktiviteter for grupper som barnehager, skoler og bedrifter.

Skikurs

DNT Oslo og Omegn arrangerer flere skikurs i løpet av året.

Turinformasjoner og butikker i Oslo Sentrum

Storgata 3 og Friluftshuset, Sørengkaia 124.

Mandag – fredag 10-17 (torsdag til 18) og lørdag 10-14.

Lengre åpningstider og søndagsåpent på Friluftshuset i sommersesongen.

Send melding til DNT Oslo og Omegn

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.