Jakt og fiske - Oversikt over jakt og fiske i Oslo og Akershus

Flotte muligheter for jakt og fiske i Oslo og Akershus

Bjørnejakt i Oslo er vanskelig – men ellers er det mange muligheter!

Mulighetene for å drive med jakt og fiske i Osloområdet er mange, mye større enn noen skulle tro. Det er selvfølgelig på grunn av den fantastiske marka som omgir vår hovedstad i syd, nord, øst og vest.

Ikke i noen annen storby i verden kan oppleve maken. Faktisk er det mulig å gå på elgjakt med utsikt til Postgirobygget og Oslo Plaza, i hvert fall nesten. Undertegnede har selv gjort det. Småvilt er det også mye av i marka, og småviltjakt er lettere å få muligheten til å være med på. Jeger og Fiskerforeningene er ivrige etter å rekruttere unge mennesker, så mange av dem har svært gode tilbud til dere som er unge. I Oslo går byen og villmarken hånd i hånd.

Fiske i Oslomarka

Fisket i marka er også meget bra i mange av vannene, elvene og bekkene. Ørret og abbor er de vanligst fiskeslagene, men du kan også få både gjedde, sjøørret og om du fisker på isen, røye.  I Oslomarka er det dessuten en del gode krepsevann for dem som liker skalldyr. Oslomarka Fiskeadministrasjon (OFA) selger fiskekort og krepsekort til mange av vannene og til Akerselva. Husk at dere som er under 16 år fisker gratis, men krepsekort må dere ha hvis dere skal krepse.

God jakt og skitt fiske!

Nedenfor finner du en oversikt over viktige jeger- og fiskeorganisasjoner i Oslo og Akershus, samt andre foreninger som er nyttige for jegere og fiskere. Men ikke minst finner du en oversikt over aktører med diverse jakt- og fisketilbud, så her er det bare å komme igang! Vi har også full oversikt over når jaktsesongen starter.

Isfiske

Isfiske er kjempegøy, her kan du lese litt om isvett.