Søk i Aktiv i Oslo

Nordmarkskapellet

Nordmarkskapellet er et kapell og leirsted beliggende i den bynære delen av Nordmarka. Et tett nettverk av grusveier, blåmerkede stier og rødmerkede skiløyper i området gjør det enkelt å komme seg til Nordmarkskapellet uansett årstid. Her er det god plass til både små og store grupper (fra 10 til 80 personer).

På Nordmarkskapellet er det to bygninger som kan leies sammen eller hver for seg: Kapellbygningen (30 sengeplasser, fordelt på 5 rom) og Lagshytta (47 sengeplasser, fordelt på 8 rom).

Begge bygninger har innlagt strøm og vann, stue med peis og  fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin.

Kapellbygningen

I den store peisestua i Kapellbygningen er det plass til ca 70 personer, mens stua på Lagshytta har plass til ca 40 personer. I kjelleren i Kapellbygningen finnes det to bad med to dusjer hver. Disse deles mellom leietakere i Lagshytta og Kapellbygningen.

Lagshytta

I Lagshytta finnes det i tillegg to bad med vask og speil. Utedo er i et eget bygg på tunet. Soverommene har køyesenger med madrasser og puter (leietakere tar selv med sovepose og putetrekk).

Det er forbud mot alle former for rusmidler på hele området, og røykeforbud inne.

Turer og aktiviteter

Både sommer og vinter er det gode muligheter for fotturer, sykkelturer og skiturer med utgangspunkt i Nordmarkskapellet. Gode turmål for en dagstur er for eksempel Kobberhaughytta, Skjennungstua, Ullevålseter, Finnerud, Kikut og Bjørnholt. Nærmeste badevann er Blankvann (ca 1.3 km fra Nordmarkskapellet).

På Nordmarkskapellet finnes det en inngjerdet fotballbane og en volleyballbane. Både Lagshytta og Kapellbygningen har piano, ulike brettspill, internett og prosjektor med blueray-spiller og lydanlegg (leietakere må selv ta med egen laptop).

På tunet mellom de to bygningene står det to store tønnegriller, og det er også benker til å sitte på og en liten bålplass.

Nordmarkskapellet ble innviet  i 1933 og har senere blitt utvidet flere ganger. Stedet eies og drives på frivillig basis av Oslo kristelige studentlag. Hver søndag (utenom skolens sommer-, jule- og påskeferie) er det gudstjeneste i kapellet kl 12.00, og kapellkafeen holder åpent fra 10.30 til 14.00.

Leietakere som leier i helgene får det vi kaller “kapellvakt”, som innebærer at man hjelper til med forberedelser og etterarbeid i forbindelse med kafédriften søndag fra ca. kl 9 til kl 15.

Husfolket organiserer kapellvakten og fordeler arbeidsoppgavene mellom de som er i Kapellbygningen og Lagshytta. Det som skal gjøres er bla. vaffelsteking, salg i kafeteriaen før og etter gudstjenesten, vasking og rydding i kapell, peisestue og andre fellesarealer, samt oppvask etter kafédriften. I tillegg til kapellvakten skal alle rengjøre de rommene de har brukt.

Les mer eller se oppdaterte priser.

Send melding til Nordmarkskapellet

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.